Áder: az energiahatékonyság javításával lehet küzdeni a klímaváltozás ellen

ÁDER János Budapest, 2019. március 6.
Áder János köztársasági elnök, a Virtuális Erőmű Program (VEP) fővédnöke előadást tart a program X. jubileumi díjátadóján az Országház Felsőházi üléstermében 2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világ
Áder János köztársasági elnök, a Virtuális Erőmű Program (VEP) fővédnöke előadást tart a program X. jubileumi díjátadóján az Országház Felsőházi üléstermében 2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnapon.
Vágólapra másolva!
A klímaváltozás elleni küzdelemben a leghatékonyabb eszköz az energia-hatékonyság javítása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, ezekkel érhető el az életminőség javítása, a versenyképesség fokozása - mondta Áder János köztársasági elnök a Virtuális Erőmű Program (VEP) X. jubileumi díjadóján szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az államfő a nemzetközi energia-takarékossági világnapon rendezett eseményen kiemelte, hogy

nagy hangsúlyt kell helyezni a köz- és a magánépületek energetikai korszerűsítésére, a szárazföldi, légi, vízi közlekedés zöldítésére, a megújuló energiaforrások és a nukleáris energia felhasználására.

Áder János szerint a VEP pont azért fontos program, mert díjazza az energiatudatos, energia-hatékony vállalkozásokat, szervezeteket és önkormányzatokat is, így lehetőséget ad a jó példák összegyűjtésére és a szemléletformálásra.

Áder János köztársasági elnök, a Virtuális Erőmű Program (VEP) fővédnöke előadást tart a program X. jubileumi díjátadóján az Országház Felsőházi üléstermében 2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnapon Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Mezősi Balázs, a Virtuális Erőmű Program (VEP) vezetője elmondta, hogy

a programban részt vevő vállalatoknak, önkormányzatoknak, szervezeteknek eddig 336 megawatt erőművi kapacitásnak megfelelő megtakarítást sikerült elérni.