Fidesz: Nem engedünk a migráció megállításában

Ausztria menekültek
Migrants cross the Hungarian-Austrian border on foot after their arrival into a transit zone by public bus to the Hungarian border, between Hungarian Hegyeshalom and Austrian Nickeldorf on September 5, 2015. The first bus carrying migrants who have been stranded in the Hungarian capital reached the Austrian border early today, after Vienna and Berlin agreed to take in thousands of refugees desperate to start new lives in Western Europe. Some 2,500-3,000 migrants have entered Austria from Hungary in the past few hours, Austrian police. AFP PHOTO / PETER KOHALMI
Vágólapra másolva!
Az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja – mondta Hidvéghi Balázs. Az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontos a Fidesznek, fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem tudunk engedni - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk – mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője kedden három feltételt – a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti megmaradásának biztosítását – nevezett meg, amelynek teljesülése esetén elkerülhető a Fidesz EPP-tagságának megszüntetése.

A Fidesz számára a pártfegyelemnél is fontosabb a migráció megállítása Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Minden követ megmozgat Soros

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta:

az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja.

„Az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontos a Fidesznek, fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem tudunk engedni” – jelentette ki.

A CEU-ra vonatkozó kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a „Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében”. Hozzátette: Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek,

az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott.

Megjegyezte: Magyarországon minden oktatási intézményre ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak, és mindenkinek be kell tartania ezeket, még Soros György egyetemének is.