Gyerekek, ez így nem fog menni, el fogok vérezni - megdöbbentő részletek a felsőpakonyi balesetről

Vágólapra másolva!
Felesége szerint fizikai erejének és lélekjelenlétének, az orvosok szerint Istennek és az őrangyalainak köszönheti az életét az a férfi, aki több méter magasból egy üzemi darálóba esett. Az Origónak a balesetet szenvedett férfi felesége írta meg a történteket. 
Vágólapra másolva!

Csütörtökön írtuk meg, hogy munkabaleset történt Felsőpakonyban: egy munkát végző férfi lába belecsúszott egy üzemi darálóba, ami a bokáját törte. A férfit mentőhelikopter vitte kórházba, a rendőrség pedig eljárást indít foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

A baleset részleteit a férfi felesége írta meg az Origónak. Elmondása szerint a férjét egy tetőre küldték fel dolgozni, ami egy nagyon vékony palaborítás volt, nem bírta el a férfi súlyát, és beszakadt. Szerencsétlenségére éppen

alatta működött egy több méter átmérőjű üzemi daráló,

a férfi lába ebbe csúszott bele.

Az, hogy nem darálta be teljesen a férfi lábát, az annak köszönhető - írja a nő -, hogy aznap reggel a férje egy vastag, speciális katonai munkásnadrágot viselt és acélbetétes bakancsot. A daráló a nadrágot kapta el, a nagyon vastag anyag pedig belecsavarodott és lelassította a darálót. A férfi minden erejével tartotta vissza magát, és

ordított, hogy valaki kapcsolja ki a gépet.

Az asszony szerint fél perc múlva jött a segítség, a gépek zaja miatt ugyanis nehezen hallották meg a kiabálást. A férfi saját magát próbálta kiszabadítani, kért egy flexet, azzal próbálta magát kivágni. A lábát nem látta, nem tudta, leszakadt-e, csak azt látta, hogy folyik a vére, és rettenetesen fáj a lába.

A nő szerint a mentők és a tűzoltók nagyjából húsz perc múlva érkeztek, nehezen találták meg a helyet, mert a baleset külterületen történt. A mentők a sebészollóval nem tudták átvágni a vastag nadrágot, a férfi párszor elájult, magához tért, majd azt mondta:

hallgassatok rám. Ezt csak flexszel lehet, a nadrágomat is elvágni és kiszabadítani"

Az asszony szerint eleinte nem vették figyelembe, próbálkoztak mindennel, sehogy nem ment. Végül már inkább hallgattak rá, és az utasításait követve kiszabadították.

Két órán át műtötték

"A kórházban végül megműtötték, ott is többen mondták neki orvosok, meg segédek, hogy az Isten meg az őrangyalok, hogy mekkora szerencséje volt. Alig hitték el, hogy nem tört el semmije, bár egy tenyérnyi nagyságon a daráló kitépte húsát, és a bőrét összeroncsolta a bokájánál, és felette. Korrekciós műtétre, plasztikai sebészre szükség lesz, de szerencsére nem lett nagyobb baj, és nem darálta be a lábát a gép" - írta a feleség.