Átalakult a Madarász utcai Gyermekkórház

Vágólapra másolva!
Ezentúl több gyermeket tudnak fogadni a Madarász utcai Gyermekkórház sebészetén. Az intézmény példa értékű összefogással alakult át.
Vágólapra másolva!

A kórház vezetői anyagi segítséget kértek a Gyermekmentő Alapítványtól, hogy új kórtermeket, kezelőt alakíthassanak ki. A felújítást három részletben végezték el, hisz a kórháznak zavartalanul kellett működnie a munkálatok ideje alatti.

A Gyermekmentő Alapítvány az ütemterv egyik fázisának támogatását vállalta, amely összesen 4.000.000,- Forintba került. Ebből a pénzből a régi konyhát kettéosztották, a helyén egy új teakonyhát és egy kezelőt alakítottak ki. Ezek a helyiségek korszerűek, minden szükséges eszközzel felszereltek.

A felújítás költsége a többi között magában foglalja az építészeti munkálatokat, az elektromos hálózat cseréjét, a gáz- és vízhálózat átalakítását, a központi szívó berendezés, valamint az oxigén ellátáshoz szükséges eszközök telepítését is. Az átalakítás másik két fázisa: a műtővel kapcsolatos tartózkodó kiépítése, valamint új kórtermek kiépítése.

A munkálatok végére így a sebészeti osztályon összesen 40-re nőtt az ágyszám. Erre szükség is van, hisz a Madarász utcai Gyermekkórházban nem csak a daganatos gyermekeket kezelik és operálják, heti három ügyeletet is ad a klinika.

2011-ben is több nagy műtétet végeztek az osztályon, mint például nyirokcsomó, és csontvelő biopsiákat, centrális vena kanül- és PEG beültetéseket, illetve csontvelő vizsgálatokat. A fontos műtétek száma az osztályon évről-évre növekszik, ezzel párhuzamosan a helyigény is.

A Gyermekmentő Alapítvány támogatása nagy segítség volt a Gyermekkórháznak, de főként a betegeknek. A teljes átalakítás pedig példaértékű összefogásnak köszönhető, hisz a Gyermekmentő Alapítvány mellett két másik civil szervezet, a Daganatos.hu Alapítvány és a Gyermekkor Alapítvány is részt vállalt a költségekből, mivel a kórház saját forrása nem lett volna elegendő.

A Gyermekmentő Alapítvány fő célja, hogy segítse a súlyos betegségben szenvedő gyermekek felépülését. Úgy véljük, ehhez elengedhetetlen a kórházak, gyermekklinikák korszerűsítése. ek korai fejlesztésének támogatására fordítja a szervező Down Egyesület.