Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

Vágólapra másolva!
A tél ugyan visszavonult, de itt maradtak a nyomai, amit tényleg csak magas nyomáson, extrém hőmérsékleten, vagy hatalmas szívóhatással lehet eltüntetni.
Vágólapra másolva!

“Megmondom nektek, milyen lesz a tél. Hideg lesz, baromi szürke lesz, soha nem múló, életfogytig tartó” - mondta a végletekig elgyötört Bill Murray az Idétlen időkigben, miután több száz éve ugyanazt a nyomasztó, fagyos napot élte újra és újra. Sőt káromkodott is egy ízeset elkeseredésében. Mi azért ne vetemedjünk erre, hiszen bármennyire is nehéznek tűnt január végén a vaksötét délutánokban hazafelé vánszorogva, nekünk azért mégiscsak eljött a tavasz. És még csak nem is kellett évezredeket várnunk arra, hogy belénk szeressen Andie MacDowell.

Forrás: Kärcher Hungária Kft.

És ahogy kisüt a nap, rögtön élesebben mutatkoznak meg az elmúlt hónapok elkeseredésének nyomai is. A tavaszi verőfényben rögtön rájövünk, hogy hogy november óta nem csak a tél miatt olyan szürkék a napok: hanem azért is, mert ősz óta gyűlik a piszok a teraszajtón. És most, hogy a délutáni nap végre besüt a nappali legtávolabbi zugaiba is, rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy a tűlevelek és a konfettik a sarkokban mégiscsak hónapokkal túlélték a karácsonyt és a szilvesztert. Kár tagadni: a március nem csak a madárcsicsergés, de a tavaszi nagytakarítás ideje is.

Forrás: Kärcher Hungária Kft.

Na ehhez kínál iszonyatosan hatékony fegyvereket a Kärcher.

Rögtön ott vannak például a magasnyomású tisztítókészülékek, amik lecsapják a koszt a fél éven át hólében ázó autókról, a nyár óta a kert végében rohadó biciklikről, de a télbe beleszürkült falakról is. És egyébként is, milyen költőien hangzik már az, hogy forgó pontsugárral ellátott szennymaró? Sőt nem csak költői, de praktikus is, ugyanis a Kärcher magasnyomású tisztítókészülékein a szórószár egyszerű elfordításával állítható a nyomás erőssége, így nem kell attól tartanunk, hogy a túl erős vízsugár kárt tesz a törékenyebb tárgyakban. Ráadásul egy magasnyomású tisztítókészülék most már akármelyik háztartásban elfér: az alapmodellek alig valamivel drágábbak mint egy jobb porszívó.

Forrás: Kärcher Hungária Kft.

Sőt, ha már fegyverkezünk a kosz ellen, hát feltétlen szerezzünk be egy gőztisztítót. A Kärcher gőztisztítói nem hatalmas ipari masinák, hanem formatervezett porszívókra hasonlító gépek, amelyekkel gőz környezetbarát módon, tisztítószer nélkül és meglepően kevés vízzel takaríthatjuk ki a lakást. A gőzzel a nehezen hozzáférhető helyeken is higiénikusan tisztíthatunk, ráadásul még nagyon meg sem kell erőltetnünk magunkat, ugyanis nincs szükség súrolásra és polírozásra.

Forrás: Kärcher Hungária Kft.

A gőzzel ráadásul gyorsan végzünk a konyhával, a fürdőszobával, de akár a nappali kitakarításával is, sőt még a függönyöket is kitisztíthatjuk vele. Ha ez nem lenne elég meggyőző, akkor felhozhatjuk magunknak a gazdaságosságot mint érvet, hiszen a gőztisztítók nem használnak tisztítószert, egy kis víz meg csak akad otthon. Ja, és ugyan sokan tartanak tőle, de a gőz nem hagy vízkőmaradványokat, hiszen a gőzfejlesztés mentesíti a vizet az ásványi anyagoktól.

Forrás: Kärcher Hungária Kft.

De persze azért egy jó porszívóra is szükség van a tél maradványainak eltüntetéséhez. Ehhez a legújabb VC5-ös kézi porszívónál nincs is jobb. Ne egy amolyan morzsaporszívóra gondoljunk, még ha a látvány megtévesztő is: a Kärcher csúcsterméke könnyű, kis helyen is elfér. Na de közben olyan erős, mint egy sokkal nagyobb porszívó. Csak nem kell magunk után rángatni szobákon át, ami máris javít a renoménkon.

Forrás: Kärcher Hungária Kft.

Úgyhogy elnézve a lehetőségeinket, egy magasnyomású tisztítóval, egy gőztisztítóval vagy egy szupererős porszívóval a tavaszi nagytakarítás mos már biztosan nem egy keserű, fáradságos hétvége lesz, hanem egy jó kis film, amiben állig felfegyverkezve játszhatjuk az otthonunkat felszabadító hőst.