Álommelók és videó bloggerek

Vágólapra másolva!
Vloggerekkel szólította meg a pályakezdőket a Profession.hu.
Vágólapra másolva!
Forrás: shutterstock.com

A munkaerőpiacra kilépő 18-25 év közöttieket a Youtube-on keresztül, ismert hazai vloggerek segítségével szólította meg a Profession októberben indult kampányában. A szórakoztató, mégis edukációs gondolatokat is tartalmazó videók a korosztály nyelvén és az általuk használt platformokon, kedvenc youtubereik csatornáin jelentek meg. Az öt együttműködő vlogger – Szirmai Gergő (AFK légió), Magyarósi Csaba, Sirius (pingvinharcos), Hédinke és Maris – a Star Network influencer ügynökséggel közösen két-két videót készített az állásportál felkérésére, amit Youtube csatornájukon és a közösségi média oldalaikon is megosztottak.

A pályakezdő fiatalokat foglalkoztató témával, az álommeló kérdésével kezdtek a vloggerek, majd meséltek saját karrierjükről, és a munka világával kapcsolatban hasznos tanácsokat is adtak a munkaerőpiacra most kilépő fiataloknak.

Hogyan találd meg az ÁLOMMELÓD!! | HogyanNeHaljáMeg (AFK Légió)


Út az álommunka felé | + játék (Hédinke)

A kampányhoz kapcsolódóan nyereményjátékban is részt vehettek a videósok rajongói, sőt, a tárgyi nyeremények mellett 3 vlogger nyertesével együtt szerepelt a bloggerek álommelóját bemutató videókban. Így lett Hédinke állatkerti gondozó, Sirius biciklis futár, Maris operatőr, Magyarósi Csaba pedig az Európai Unió sevillai kutatóközpontjában dolgozott egy napot.

Hűtőládát biciklin? (pingvinharcos)

A tartalmak kialakításában nagy szerepet játszottak a visszajelzések is: Szirmai Gergő (AFK légió) az első videójára érkezett kommentek alapján ahhoz adott tanácsokat második bejelentkezésében, hogy mit tehetnek a fiatalok, ha utálják a munkájukat. A kampányban szereplő videók jelenleg 750.000 feletti összmegtekintésnél járnak, a játékban pedig több mint 1000 érdeklődő vett részt.