Évek óta töretlen az MBA képzés, már az ELTE-n is elérhető

Vágólapra másolva!
Nem meglepő az MBA képzés nagy sikere, hiszen a megfelelő helyen szerzett MBA diplomát igencsak magasra értékeli a munkaerőpiac. Talán részben ennek köszönhető, hogy hazánkban is egyre többen választják ezt a képzési formát, másrészt pedig annak, hogy a tanulásra fordított időre és energiára sokan már befektetésként tekintenek.  
Vágólapra másolva!
Forrás: GTI

A szak a 90-es évek elején jelent meg hazánkban. A rendszerváltást követően fejlődésnek indult az üzleti élet, modernizálódott a gazdaság. Sokan látták maguk előtt a vállalati előrelépés lehetőségét, azonban nem voltak ehhez eléggé magabiztos, képzett „üzletemberek”, ezért képezniük kellett magukat. Ezt követően jött a nagy gazdasági világválság visszaesése, mára viszont újra pörgés vette kezdetét a szektorban, ami most a hazai viszonylatban is érezhető; van tehát miért tanulni!

Az MBA képzés itthon is elérhető, az ország elsőszámú egyetemén, az ELTE-n is, és különösen jó lehetőségnek bizonyulhat azok számára, akik az üzleti életben dolgoznak. A hazai szabályozás specialitása, hogy – szemben a többi hazai mesterszakkal – a képzésbe való belépés feltétele alapfokozat birtokában legalább három, mesterfokozat birtokában legalább kétéves szakmai, vezetői gyakorlat. A többi mesterszak mintájára az MBA-k is kétévesek, 120 kreditesek. Általában részidős változatúak, már gyakorló menedzsereknek szóló exkluzív üzleti képzések, amelyen a hallgatói korosztály gerince inkább a 25-45 éves korosztályból kerül ki.

Forrás: GTI

Az MBA tehát az ELTE-n is kétéves, részidős változatú, az üzleti életben már legalább némi tapasztalatot szerzett, nem feltétlenül gazdasági alapdiplomával rendelkező hallgatóságra építő szakot jelent. Mindennek jelentős előnye a képzésen kialakítható szerteágazó kapcsolati háló is.

Az ELTE kiemelkedő oktatói gárdával, a menedzsment specializáció mellett pénzügy, valamint marketing specializáción várja a hallgatókat, amelyek valamiféle középutat jelentenek az általános MBA és az adott specializált szak között.

További tájékoztatás a gti.elte.hu oldalon található.