Liget Budapest – Már épül!

Vágólapra másolva!
5 dolog, amit biztosan ki fogsz próbálni a megújult Városligetben
Vágólapra másolva!
A Napur Architect által tervezett Néprajzi Múzeum beleolvad a liget zöldjébe. Forrás: Városliget Zrt.
  1. Kiszabadulhatsz a szobából, elhozhatod gyerkőceidet a Ligetbe, ahol új és különleges játszótereken kicsik és nagyobbak is kipróbálhatják kreativitásukat, fantáziájukat, ügyességüket.
  2. Kifáraszthatod házi kedvencedet az 5000 négyzetméteres kutya játszótéren, ahol vizes élmény területekkel gazdagított, a kutyák ügyességét fejlesztő pálya és szabad ásó hely is lesz.
  3. Piknikezhetsz a Néprajzi Múzeum gördeszka alakú épületének tetején a zöld fűben, árnyas fák alatt, és közben gyönyörködhetsz a liget panorámájában, és átsétálhatsz a látványraktár alagútján, ahol csodálatos kincsekben gyönyörködhetsz.
  4. Romantikus sétát tehetsz a Zsolnay kerámiákkal felújított Olof Palme Ház rózsakertjében, és akár megnézhetitek a századforulós Budapest hatalmas makettjét is.
  5. Visszautazhatsz az időben akkorra, amikor a Kárpát-medencében elefántfélék és emberszabású majmok, az itt hullámzó tengerekben pedig cápák éltek, és mindezt megnézheted az állatkertben épülő Pannon Parkban.
Érdekes élmények várják a készülő Biodóm látogatóit. Forrás: Városliget Zrt.

Aki kilátogat a Városligetbe, azt látja, hogy itt is, ott is építkezések zajlanak, miközben már a megújulás jelei is érzékelhetőek. Három területen is szépül a park, épül a környező iskoláknak a sportpálya, a kutyásoknak egy hatalmas élménypark, és megújul a Vakok Kertje. Az Ötvenhatosok tere korábbi betontengerére rá sem lehet majd ismerni, mert egy hatalmas, gördeszka formájú épület építkezése kezdődött el, amelynek a teteje a parkhoz fog illeszkedni. Itt lehet majd csendesen olvasgatni, vagy akár a barátokkal piknikezni is. A zöld növényekkel borított tető alatt pedig gazdag gyűjtemény kap helyet, a Néprajzi Múzeum kivételesen izgalmas, nemzetközi kincseket is tartalmazó etnográfiai gyűjteménye. A park mélyén eldugva és most éppen alaposan becsomagolva álldogál a liget legrégebbi lakója, az Olof Palme Ház. A szépséges Zsolnay kerámiákkal díszített épületet - felújítását követően - Millennium Házaként nyitják meg, ahol a századfordulós Budapest hatalmas interaktív makettjét lehet majd megcsodálni. Aki bekukucskál az állatkertbe, látni fogja, a hatalmas darukat, amik a Pannon Parkot és a Biodómot építik, ahol a Kárpát-medence hajdanvolt élővilágát teremtik újjá.

Érdekes élmények várják a készülő Biodóm látogatóit. Forrás: Városliget Zrt.