Malátás aromák, frissítő gyümölcsösség keveredik a Dreher új sörében

Vágólapra másolva!
Összetett ízhatást és gyümölcsös frissességet kínál a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. Ezt a különleges ízélményt a kellemes, malátás aroma és a komlók frissítő gyümölcsössége eredményezi. Nemcsak azoknak lehet a nyár itala, akik merész ízekre vadásznak, hanem azoknak is, akik a hagyományos lager típusú sörök mellett teszik le a voksukat.
Vágólapra másolva!
Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

Háromféle komlóval készül a tradicionálishoz legközelebb álló hidegkomlózásos technológiával a nem csak küllemében, de ízében is egyedi Pale Ale, amely a Dreher új, márciusban az üzletek polcaira kerülő sörkülönlegessége.

„Egy olyan sörrel szerettünk volna előrukkolni az idei szezonban, amelynek tulajdonságai – könnyedség, teljesebb ízek, zamatosság – alkalmassá teszik arra, hogy bevezethessük fogyasztóinkat az ale-ek világába, amelyek a lager mellett a másik nagy sörtípust képviselik.” – árulta el Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője. Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke pedig azt is elmondta, hogy a gyárban több próbafőzetet is készítettek, az ítéletet pedig a fogyasztókra bízták. Ők dönthettek ugyanis arról, hogy melyik sör legyen majd a Dreher-család új tagja. A választás a Pale Ale-re esett.

Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

Milyen ízekkel tesz különlegessé egy baráti beszélgetést a Pale Ale?

A nap végi lazítás vagy egy baráti beszélgetés kísérője is lehet a világos, szűrt sörfajta, amelyben a kellemesen malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik. Az aranyszínű ale zamatos íze ugyanakkor a lagerekétől sem áll nagyon távol. A könnyed, mégis komplex ízhatás a nyár kedvence lehet. Nemcsak otthon, hanem egy kényelmes pubban is kortyolhatja az, aki ezt választja egy fülledt, fárasztó nap levezetéséhez, hiszen nemcsak 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben lesz kapható, hanem csapolva is.

Kinek érdemes belekóstolni a frissesség új dimenziójába?

Bátraknak és örök óvatosaknak egyaránt. A Dreher mindazoknak ajánlja a Pale Ale-t, akik valami újat szeretnének kipróbálni és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől. A lager söröktől elvárt egyszerű, tiszta íz, malátás, komlós jelleg helyett összetettebb ízre számíthatnak, sőt, a kesernyés ízbe egy kis gyümölcsös frissesség is vegyül.

Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

Mi a különbség a lager és az ale típusú sörök között?

Míg a lager egy alsóerjesztésű sör, addig az ale-ről felsőerjesztésűként szokás beszélni. Mit jelent ez pontosan? Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, nagyjából 15-21 Celsius-fokon végzik a megszokott 10-14 fok helyett.

Az Egyesült Királyságban, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államokban gyakran használnak ale élesztőket a búzasörökhöz. Itthon a legnépszerűbb ale típusú sörök a Pale Ale és az IPA. Előbbi áll a legközelebb a lager sörök ízvilágához az ale-ek közül, így azok is élvezhetik aromáit, akik nem túl kísérletezők az italválasztás terén.