A MOL EVO üzemanyagok gondoskodnak az autójáról

Vágólapra másolva!
A MOL létezése óta arra törekszik, hogy a lehető legjobb üzemanyagot kínálja az ügyfeleinek, ezért a vásárlók és az autók igényeit követve most változtatott a kínálatában álló hajtóanyagok összetételén.  Így egy tankolás már jóval többet ad a kocsiknak, mint pusztán elegendő szuflát a célállomásig: a MOL EVO üzemanyagai védik és tisztítják is a motort a lerakódásoktól, emellett segítenek a károsanyag-kibocsátás csökkentésében.
Vágólapra másolva!
Forrás: MOL

Mi lenne, ha már a tankolással gondoskodhatnánk autónk szívének, vagyis motorjának megfelelő működéséről és hosszabb élettartamáról? A MOL legújabb, EVO üzemanyagaival éppen ezt érhetjük el. A cég eddig is elkötelezetten szolgálta ki ügyfeleit a legmagasabb minőségű hajtóanyagokkal, ám mostantól a megváltozott összetételnek, és a prémiumminőségnek köszönhetően jóval többet nyújtanak az üzemanyagok, mint eddig. De mit is jelent ez pontosan?

Tisztító és tisztán tartó hatás


A MOL ezentúl csak prémiumminőségű, vagyis EVO benzint és dízelt kínál a vásárlóknak, amelyek tisztító hatásuknak hála csodát tesznek a motorokkal. A korszerű adalékanyagoknak köszönhetően mind a benzin, mind a dízel üzemanyagok képesek a meglévő lerakódások jelentős részét eltávolítani. Így a tartós használat során elhárul az akadály az üzemanyag elől, vagyis pontosan annyi kerül a motorokba, amennyi szükséges, ez biztosítja az egyenletes teljesítményt. A régi lerakódások feloldásával nő a motor élettartama, és a váratlan meghibásodások száma is csökkenhet, vagyis jó eséllyel kevesebbszer kell szervizbe látogatnunk, legalábbis motorhiba miatt. Ám az üzemanyag jótékony hatása nem merül ki ennyiben, a korábban képződött lerakódások eltávolítása mellett azt is megakadályozza, hogy továbbiak keletkezzenek. Ez azt jelenti, hogy csupán tankolnunk kell ahhoz, hogy a teljes üzemanyag ellátó rendszert tisztán tudhassuk, amit meghálál majd az autónk motorja, az eredményt pedig a motor hosszabb élettartamában, optimális működésében, kisebb károsanyag kibocsátásban fogjuk érzékelni. A motor újkori formáját megközelítő állapotot érhet el az EVO-val, mely jobb gyorsulást és ideálisabb fogyasztást jelent mind a közvetlen befecskendezésű rendszereknél, mind a régebbi típusú konstrukcióknál.

Tisztító hatás

Az EVO benzin 55%-os lerakódás-eltávolításra képes a régebbi PFI motoroknál, míg a közvetlen befecskendezéses motorok esetében ez a szám 31%.
Az EVO diesel akár a régi lerakódások 58 százalékát is képes eltávolítani az újabb közvetlen befecskendezéses rendszereknél.
Tisztán tartó hatás
Az EVO benzin megvédi az újabb lerakódások 99 százalékától a PFI motorokat.
Az EVO diesel az újabb, turbófeltöltéses rendszereket 57 százalékban óvja az új lerakódásoktól, a régebbi, indirekt befecskendezésű motorokat pedig 45 százalékban.

Károsanyag-kibocsátás

A ’90-es évek óta egyre fontosabb szempont, hogy ne terheljük annyira a környezetünket, és mivel évről évre egyre több autó suhan az utakon, ez egy olyan kérdés, amivel foglalkoznunk kell. A MOL EVO üzemanyagai jótékony hatásaiknak köszönhetően a károsanyag-kibocsátás csökkentésében is közreműködnek. A tisztító és tisztán tartó hatással az autók üzemanyag fogyasztása az újkori állapotukat közelítik meg, ezáltal egyenletes teljesítményt érhetünk el, és végső soron azt is, hogy kevesebb káros anyag kerül autózásaink során a levegőbe.

Ha még többet adnál autódnak


A MOL azokra a vásárlókra is gondolt, akik még ennél is nagyobb törődéssel fordulnak az autójuk felé, nekik kínálja a 100 EVO Plus benzint mely a hazai piacon a legmagasabb színvonalat képviselő üzemanyag. Különösen ajánlott az oldtimerek tulajdonosainak – mert kevésbé terheli a motorokat -, valamint a sportos beállítású benzinmotoros autók vezetőinek. Természetesen a cég a dizeles autók gondoskodóbb gazdáit sem hagyja választási lehetőség nélkül, számukra alkották meg az EVO Plus Diesel üzemanyagot, mely biztonságos tankolást, kopásgátlást, alacsonyabb zajszintet és kiváló vezetési élményt is biztosít.

Tankoljunk akár EVO, akár EVO Plus üzemanyagokat, használatuk során nemcsak az autónkkal, de a pénztárcánkkal és a környezetünkkel is jót teszünk. Azoknak a legjobb választás, akik már a tankolással is szeretnének többet nyújtani az autójuknak, mint pusztán hajtóanyagot, és akiknek a biztonság mellett a gazdaságosság is fontos, de a környezet sorsát is a szívükön viselik.