Milliókkal fizették le az őrizetbe vett rendőröket

Vágólapra másolva!
Az NNI tisztségéből hétfőn felmentett főosztály-vezetőjét, valamint a BRFK egyik nyomozóját vették őrizetbe a napokban kipattant korrupciós botrány miatt. A gyanú szerint az alvilág két ismert alakja rendszeresen pénzt adott rendőri vezetőknek információkért, valamint azért hogy szórakozóhelyeik zavartalanul működhessenek.
Vágólapra másolva!

Újabb két rendőrt vettek őrizetbe a napokban kipattant korrupciós botrány miatt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden. G. Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának vezetőjét és K. Attilát, a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnügyi Információs Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának felderítéssel foglalkozó nyomozóját kedden délelőtt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. A közlemény szerint a két új gyanúsított tagadta a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. G. Imre panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlése ellen, míg K. Attila nem élt panasszal a gyanúsításközléssel szemben. A Hvg.hu korábban az írta, hogy az egyik előállított a Nemzeti Nyomozó Irodán dolgozó Gulyás Imre, akinek vezetői megbízatását hétfőn vonta vissza az országos rendőrfőkapitány.

A rendőri korrupciós ügynek így már hat gyanúsítottja van, négy rendőr és két civil, köztük az éjszakai életben ismert V. László, aki az ügyészek szerint társával megvesztegette a rendőröket, köztük vezető beosztásúakat. V. László és bizalmi embere mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt közrendvédelmi főosztályvezetője, Kalmár Tamás és az NNI egyik volt osztályvezetője, Hopka Lajos gyanúsított. A Magyar Nemzet hétfői írása szerint Gulyás Imre alezredes Hopka Lajos felettese volt. Kalmár és Hopka vasárnap kerültek előzetes letartóztatásba.

V. László bizalmi embere, V. István a gyanú szerint havi rendszerességel többszázezres, illetve milliós nagyságrendű "fizetést" adott a rendőröknek, hogy V. László szórakozóhelyei zavartalanul, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurensnek számító szórakozóhelyeken razziákat tartsanak, emellett V. László információkat is kapott a rendőröktől az ellene irányuló eljárásokról. A gyanú szerint a pénzt V. István adta a rendőröknek, de neki V. László biztosította az összegeket, aki tudott arról, hogy mire megy a pénz.