Policy Solutions: Budapesten már mérhető a viccpárt támogatottsága

Vágólapra másolva!
A budapesti választók fele már hallott a viccből alakult Magyar Kétfarkú Kutya Pártról, és két százalék rájuk is szavazna a Policy Solutions felmérése szerint. A poénpárt a közvélemény-kutató szerint az LMP-re lehet veszélyes.
Vágólapra másolva!

A reykjaviki polgármesteri címet elnyerő izlandi Legjobb Párthoz hasonló sikerre ugyan egyelőre nem számíthat a politikai kampányok hagyományos ígéretversenyét kifigurázó Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), de a Policy Solutions augusztus végén készült közvélemény-kutatása szerint támogatottsága augusztus végére a fővárosban kimutathatóvá vált: mind a teljes népességen, mind választani tudó biztos szavazók között a szavazatok 2 százalékára számíthat.

A jelentős publicitást kapó sajtótájékoztatók és a televíziós szereplések mellett a párt kampányeszközei is sok választóhoz jutottak el. A Policy Solutions kutatásából kiderül, hogy a fővárosi szavazók 48 százaléka hallott már a pártról, és azok között, akik már találkoztak kampányanyagokkal az elmúlt hetekben, a válaszadók 19 százaléka a Kétfarkú Kutya Párt hirdetéseit is fel tudta idézni. Ez felülmúlja az országgyűlésből tavasszal kiesett MDF és a Schmuck Andort támogató MSZDP számait (18, illetve 8 százalék).

A politikai elitből kiábrándultak számára alternatívát jelentő Kétfarkú Kutya Párt a Policy Solutions szerint elsősorban az LMP-nek jelentene veszélyt, ha mindkét párt listájára és főpolgármester-jelöltjére lehetne szavazni Budapesten október 3-án. Victora Zsolt, az MKKP főpolgármester-jelöltje valamennyi párt szimpatizánsai közül az LMP-sek között a legkevésbé elutasított, illetve az LMP-sek 12 százaléka a Kétfarkú Kutya Pártra szavazna, ha az LMP-re valamilyen oknál fogva nem lehetne, de az MKKP-re igen.