Népszavazást akar a budapesti parkolásról az LMP

Vágólapra másolva!
Egységes fővárosi parkolási rendszert szeretne az LMP, ennek érdekében pedig népszavazást tartana az önkormányzati választások után. A párt már korábban beterjesztett egy törvénymódosítást, ami alapján könnyebben lehetne helyi népzsavazásokat kezdeményezni.
Vágólapra másolva!

Az LMP azt szeretné, ha az október 3-i választás után hivatalba lépő fővárosi önkormányzati testület népszavazást írna ki az egységes budapesti parkolási rendszer megteremtéséről - mondta csütörtöki, a Nyugati téren rendezett sajtótájékoztatóján Jávor benedek, a párt főpolgármester-jelöltje, aki szerint szerint a fővárosi parkolási rendszer ma átláthatatlan.

A népszavazás sikeressége érdekében Schiffer András frakcióvezetővel és Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettessel közösen olyan törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a parlament elé, a jövőben az országos népszavazáshoz hasonlóan a helyieknél is elegendő lenne az érvényességhez, ha a választók 25 százaléka ugyanúgy voksol (a zárt önkormányzati ülések lehetőségét is korlátozó javaslatról korábbi cikkünkben olvashat részletesen).