Vizsgálattal vág vissza fideszes kihívójának a kónyi polgármester

Vágólapra másolva!
A kónyi polgármester lemondatná azokat a fideszes képviselőket, akik egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint azt tervezték, hogy az Állami Számvevőszék elnökének segítségével lejáratják őt. A polgármester szerint elképzelhető, hogy az ügy egyik szereplője, polgármesteri posztra pályázó Németh Marica iskolaigazgatói posztjára is méltatlan lett, ezért eljárást indított ellene.
Vágólapra másolva!

Lemondásra szólította fel a múlt hétvégén nyilvánosságra került hangfelvétel-ügy miatt az érintett négy képviselőt a kónyi önkormányzat többi tagja. Az ügy miatt olyan hírnévre tett szert Kóny, "amilyenre a falu sohasem vágyott, és soha nem is érdemelt volna", hiszen az érintettek "a magyar történelem legsötétebb idejét idéző koncepciós eljárásokat terveztek" a település vezetése ellen - áll az MTI-hez eljuttatott, csütörtöki keltezésű, a polgármester közlése szerint az érintetteknek már postázott levélben.

A Stop.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvételen a Fidesz támogatásával, de függetlenként induló kónyi jelöltek arról beszélgettek: mivel az Állami Számvevőszék elnöke "a Fidesz embere", el lehetne intézni, hogy vizsgálat induljon a kónyi vezetés lejáratására. A jelöltek nem cáfolták, hogy ők szerepelnek a felvételen, szerintük csak arról beszélgettek, hogy a szabálytalanságokra fel kell hívni a figyelmet. A Fidesz nevében hétfőn Kósa Lajos elhatárolódott az esettől (az előzményekről ebben a cikkünkben olvashat bővebben).

Aller Imre, a település 1990 óta hivatalban lévő, független (de az MSZP megyei listáján szereplő) polgármestere eljárást is indít a hangfelvétel egyik szereplője, a faluvezetői posztra pályázó iskolaigazgató, Németh Marica ellen. A polgármester szerint azért indított hivatalból vizsgálatot, hogy kiderítse, nem vált-e közalkalmazotti jogviszonyához méltatlanná a felvételen hallható kijelentéseivel a pedagógus. "Nincs más választásom, mint hogy elindítsam a vizsgálatot, hiszen a pedagógus esetében nemcsak az a fontos, hogy munkahelyén milyen magatartást tanúsít, hanem az is, hogy magatartása milyen hatással van tanítványaira, a nevelőtestület tagjaira" - mondta Aller.