Rétegpárttá zsugorodott az MSZP Orbán szerint

Vágólapra másolva!
Nehéz a Fideszen kívül másra szavazni, hiszen a pártja maradt az egyetlen nagy, országos néppárt - mondta a szombati Veszprémi Naplónak adott interjúban Orbán Viktor. A kormányfő szerint az októberi önkormányzati választás eredménye mutatja majd meg, hogy az emberek mennyire támogatják a kormányzati politikát.
Vágólapra másolva!

Az MSZP az előző rendszerhez általában családi hagyományok alapján kötődő, 15 és 20 százalék közötti népesség rétegpártjává vált, továbbá a radikális jobboldaliaknak is van egy rétegpártja, a Jobbik - mondta a megyei napilap szombati számában megjelent interjújában a pártelnök-miniszterelnök. Orbán Viktor szerint az MSZP és a Jobbik mellett a Fidesz az egyetlen nagy, országos néppárt, és nehéz helyzetén Magyarország csak akkor tud úrrá lenni, ha a Fidesz jól végzi a dolgát.

A miniszterelnök szerint a forint árfolyamát nem a magyarországi események befolyásolják, a devizahitelesek helyzetét ugyanakkor a Gyurcsány-kormány egyik legsúlyosabb örökségének nevezte. A szombati Veszprémi Naplónak Orbán azt mondta: más országok kormányai és nemzeti bankjai nem voltak ilyen felelőtlenek és nem engedélyezték, hogy tömegessé váljon a devizahitelezés.

A megyei napilapnak adott interjújában Orbán Viktor a következő időszak legfontosabb eseményeként az októberi önkormányzati választást említette, amely szerinte a kormány munkájáról szóló véleményalkotás is lesz, megmutatja, hogy "az emberek mennyire támogatják azt a kormányzati politikát, amit az ő felhatalmazásuk alapján folytatunk".

A kormányfő szerint a következő nagy feladat a jövő évi költségvetés megalkotása lesz. Orbán Viktor az interjúban hangsúlyozta, hogy a költségvetés megtervezése nehéz lesz, mert egyszerre kell fenntartani az ország működőképességét, átépíteni a magyar gazdaságot és megőrizni a létbizonytalanság határán egyensúlyozók, valamint a középosztály közötti szövetséget, a szociális biztonságot.