Mátraverebélyen indul a polgármesteri posztért Seres Mária

Vágólapra másolva!
Az általa tipikus problémákkal küzdő magyar falunak tartott Mátraverebélyen indul a polgármesteri posztért a Civil Mozgalom elnöke, Seres Mária az önkormányzati választáson. A jelölt hétfőn azt mondta: szeretné megmutatni, hogy nincs reménytelen település.
Vágólapra másolva!

A Nógrád megyei Mátraverebélyen indul polgármesterjelöltként Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke. A Nyíregyházán élő Seres Mária azt mondta: nincsenek családi kötődései Mátraverebélyhez, azért éppen ezt a falut választotta, mert tipikus magyar településnek tartja, "ami nagyban nem működik, az ott kicsiben sem".

A CM országos programját, vagyis egy önnfenntartó ökológiai programot szeretne érvényesíteni Mátraverebélyen, ahol alig tudnak dolgozni az emberek, magas a roma lakosok aránya, és riasztóak a bűnözési adatok - tette hozzá. Seres szerint azt szeretné megmutatni, hogy nincs reménytelen település. Ebben a községben látványos eredményeket tud felmutatni, ha bizalmat szavaznak neki - mondta.

Mátraverebélyen - ahol több mint 1600 szavazópolgár van - még három polgármesterjelölt indul az októberi választáson: Nagy Attila (MSZP), a falu jelenlegi vezetője, Jakubovics Gábor (Fidesz-KDNP) és Kovácsné Csatai Alíz (független).