Építkezéseken dolgoztatná a rabokat a Jobbik

Vágólapra másolva!
Budapesti építkezéseken dolgoztatná segédmunkásmunként a fővárosi rabokat a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Staudt Gábor. Szerinte a jogi lehetőségek ma is adottak arra, hogy a rabok dolgozzanak, de nem biztosítanak nekik munkalehetőséget.
Vágólapra másolva!

Ha a Jobbik elképzelései megvalósulnak, akkor a fővárosban fogva tartott rabok a jövőben a nagyszámú segédmunkát igénylő budapesti építkezéseken kapnának munkalehetőséget a közmunka mellett - mondta csütörtökön Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje, aki a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt tartott sajtótájékoztatót, miután bent járt az épületben az intézetparancsnokkal.

Staudt megengedhetetlennek nevezte, hogy az állam több mint napi nyolcezer forintot fizessen a rabok eltartására úgy, hogy eközben nem biztosít számukra munkalehetőséget, holott a jogi lehetőségek megvannak erre. Hozzátette, hogy ezt a politika felelősségének tartja, mert a külső munkavégzések lehetőségét nem a büntetés-végrehajtási intézet tudja megteremteni. Staudt szerint az építkezési munka a raboknak is jobb lenne, mint egész nap egy cellában ülni.