Saját bevallása szerint 150 milliót költ kampányra az LMP

Vágólapra másolva!
Az LMP központi kampánya 100 millió forintba kerül, a területi szervetek pedig lehetőségeik függvényében költenek, de a kampányfőnök szerint összesen maximum 50 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Az LMP központi kampánya valamivel több mint 100 millió forintba fog kerülni - mondta el pénteki a főváros XI. kerületében a helyi LMP-s polgármester-jelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján a párt kampányfőnöke. Karácsony Gergely szerint a területi szervezetek saját kampányköltései változóak, mert azok nagyban függnek az adott szervezet lehetőségeitől, de számításai szerint összességében körülbelül 50 millió forintot tehetnek ki, tehát az LMP teljes egészében 150 millió forint körül költ az önkormányzati kampányra.

A párt XI. kerületi polgármesterjelöltje, Gajárszki Áron azt mondta, hogy az ő helyi szervezetük eddig körülbelül másfél millió forintot költött a kampány során, és a kampányzáró eseményük sem kerül majd többe 100 ezernél. Hozzátette, sok szakember ingyen dolgozott nekik, ha az ő munkájukat is ki kellene fizetniük, akkor ötszörösére is nőhettek volna a költségeik. Gajárszki szerint a kampányukra fordított pénz a központi támogatásból, visszafizetendő tagi kölcsönökből és magánszemélyek felajánlásaiból jött össze.

Az LMP, ahogy az országgyűlési választások előtt is, nyilvános kampányszámlát vezet a kiadásaikról és a bevételeikről. A honlapjukon feltüntetett adatok szerint eddig 13 millió forint támogatást kaptak, 9 és fél millió forint kiadásuk volt, és 81 millió forintra van kötelezettségvállalásuk. A párt az országgyűlési választások alatt saját bevallása szerint 191,9 millió forintot költött a kampányra. A pártok költéseit monitorozó civil szervezetek számítása szerint ennél többe, 259 millió forintba került az LMP-nek tavasszal a parlamentbe jutás.