Az ombudsmanhoz fordul egy hangfelvétel miatt az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP szerint a Fidesz választási csalásra készül Ferencvárosban, és ezt egy hangfelvétel bizonyítja, amelyet a Kuruc.info hozott nyilvánosságra. A felvételen állítólag a Fidesz pártigazgatója beszél arról, hogy egy ferencvárosi jelöltjük egy füzetben minden helyi választóról nyilvántartást vezet.
Vágólapra másolva!

Az MSZP az adatvédelmi biztoshoz fordul és törvénysértés miatt jogi lépéseket tesz egy az interneten nyilvánosságra került felvétel ügyében. A felvétel Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint ugyanis bizonyíték arra, hogy a Fidesznél "törvénytelenségeket követnek el, listázzák az embereket és az ötvenes évek módszerével akarják megfélemlíteni őket".

A Kuruc.info internetes oldalon nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely szerint a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor arról beszél, hogy egy IX. kerületi önkormányzati képviselő egy füzetben - amit a szekrény mögött tart - összegyűjtötte a választók adatait és a körzetében mindenkinek ismeri a pártszimpátiáját, "minden házhoz van kulcsa".

Hidasi Gábor, az MSZP IX. kerületi elnöke szerint a felvétel azt jelenti, hogy a Fidesz választási csalásra készül Ferencvárosban. Hozzátette, a ferencvárosi képviselőt azonnal le kell mondatnia pártjának, mert "alkalmatlan a választók bizalmára, mert aki titkos füzetbe szekrény mögött rejtegeti a választók adatait, az bizonyosan nem erkölcsöcs és legális dolgokra akarja azt felhasználni".

Török Zsolt azt mondta, az MSZP már tavasszal is az adatvédelmi biztoshoz fordult, aki akkor felszólította Nyitrai Zsolt volt fideszes operatív igazgatót, hogy semmisítsék meg a "Kubatov-listát". Egy Kubatov Gábornak tulajdonított hangfelvétel az országgyűlési választások előtt, április első napjaiban jelent meg az interneten, amelyen a fideszes politikus egyebek mellett azt állítja, hogy a 2009-es pécsi időközi választáson csaknem mind a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, címét, korát és telefonszámát ismerték, sőt még azt is nyilvántartották, hogy mennyire erős támogatói a pártnak. A felvételen hallható személy arra is utal, hogy nemcsak saját szimpatizánsaikról, hanem a szocialisták szavazóiról is voltak információik.