Visszalép a jobbikos jelölt Szegeden a Fidesz javára

Vágólapra másolva!
A Jobbik szegedi polgármesterjelöltje visszalép a Fidesz javára. Cserébe a miskolci fideszes jelölt visszalépését kéri a párt. A Fidesz-KDNP miskolci jelöltje nem lép vissza.
Vágólapra másolva!

Visszalép Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik polgármesterjelöltje Szegeden a kormánypárti B. Nagy László javára annak érdekében, hogy megakadályozzák a várost vezető Botka László (MSZP) újbóli megválasztását. A Jobbik cserébe arra kéri a Fidesz-KDNP-t, hogy léptesse vissza miskolci polgármesterjelöltjét.

Keresztúri a döntéséről közleményben azt írja: önként lép vissza, és egyoldalúan. Arra kéri a szegedi Jobbik-szavazókat, hogy válasszák helyette B. Nagy Lászlót, a Fidesz-KDNP jelöltjét. Egyben felszólítja a miskolci fideszes polgármesterjelöltet, hogy tegyen ő is így, és "járjon el igaz hazafiként, hogy nemzetrontó polgármesterek ne maradhassanak hatalmon". A politikus azt is kéri a szegediektől, hogy szavazzanak a Jobbik egyéni jelöltjeire, hogy a párt frakciót alakíthasson a szegedi képviselőtestületben.

A Századvég közvélemény-kutató csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérése szerint Botka László szegedi polgármester jelenleg egyike azon kevés szocialistáknak, akik nyerhetnek a vasárnapi választáson. A felmérés a várost nyolc éve vezető politikus csekély előnyét mutatta ki a a Fidesz által indított B. Nagy Lászlóval szemben.

Miskolcon a Jobbik Szegedi Mártont indítja a polgármester-választáson, a Fidesz pedig Kriza Ákost. Az MSZP jelöltje Káli Sándor jelenlegi polgármester. A Jobbik már hétfőn visszalépésre szólította fel Kriza Ákost, mondván, hogy egyedül a Jobbik jelöltjének van esélye arra, hogy október 3-án legyőzze Káli Sándort.

Nem lép vissza a Fidesz-KDNP miskolci polgármester-jelöltje, Kriza Ákos, hanem vállalja a megmérettetést - ezt közölte a pártszövetség négy miskolci országgyűlési képviselője. "Kriza Ákos ma az egyetlen polgármesterjelölt Miskolcon, akinek határozott, konkrét elképzelései vannak a munkahelyteremtésről, a közbiztonság megteremtéséről és arról, hogy Miskolc újra élhető város legyen" - olvasható a közleményben. Zsiga Marcell, a Fidesz-KDNP miskolci országgyűlési képviselője pedig azt nyilatkozta, "a választás a választókon múlik, és különben se üzengessenek Szegedről Miskolcra".

Az MSZP kampányfőnöke, Szanyi Tibor a jobbikos bejelentést úgy értékelte, "összenő, ami összetartozik".