Szeptember elején hirdethetnek ítéletet Stohl András perében

2011.06.21., 7:05

Kedden tárgyalta a másodfokú bíróság Stohl András perét, a színész első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt. A tárgyaláson Stohl megbánásról beszélt a vele nagyon empatikusnak mutatkozó bírónőnek, aztán szakértők vitatkoztak órákon át arról, hogy maradandó sérülést szerzett-e a baleset egyik sérültje. A kérdést újabb szakértő fogja eldönteni, szeptember hatodikán születhet ítélet az ügyben.

16.57 |

Stohlt ölelik a tárgyalás után - kép

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Stohl András a tárgyalás után. További képekért kattintson a fotóra!

16.22 |

Stohl ügyvédje elégedett

Ruttner azt mondta, a mai tárgyaláson két pozitív dolog derült ki: úgy látja, a jelek szerint egyáltalán nem biztos, hogy maradandó fogyatékosságot okozott a baleset. Az [origo] kérdésére azt mondta, ez azért fontos, mert ha nincs szó maradandó fogyatékosságról, akkor enyhébb a büntetési tétel, csak 0-3 évig terjedő szabadságvesztés. Szerinte ha megállapítja a bíróság, hogy nem maradandó a fogyatékosság, akkor "nagy valószínűséggel valóban felfüggesztett szabadságvesztés lesz az ítélet". Az ügyvéd szerint a másik fontos dolog az volt, hogy a harmadik szakértő vallomásából kiderült, hogy Stohl nem a részegség miatt viselkedett furcsán a baleset után, hanem mert az agyrázkódása miatt ködös tudatállapotban volt.

16.19 |

Ruttner szerint súlyos hibát vétett az ügyészség

A tárgyalás után Stohl ügyvédje, Ruttner György nyilatkozott a sajtónak. Szerinte a bemutatott videóból az derült ki, hogy az ügyész kiterjesztette a vádat arra hivatkozva, hogy Pali bácsinak maradandó sérülése lett. Ruttner szerint ez a részlet egy súlyos eljárási szabálysértés jele, ugyanis a szabályok szerint a vádlottat a vád kiterjesztéséről részletesen tájékoztatni kell, és ez nem történt meg. Az ügyvéd szerint ez azért fontos, mert egy ilyen súlyos hiba akár az ítélet hatályon kívül helyezését is indokolhatja.

16.08 |

Stohl az utolsó felvonásra érkezik - kép

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

16.03 |

Stohl nem nyilatkozik

Stohl András tudósítónknak azt mondta, csak az ítélet után fog nyilatkozni.

15.56 |

Szeptember elején hirdethetnek ítéletet

A tárgyalást elnapolták, a következő szeptember 6-án, kedden reggel kilenc órakor kezdődik. "Megint ilyen szépen rászánjuk a napot, és lehet, hogy akkor már elhangozhatnak a perbeszédek és az ügyész beszéde, és lehet, hogy lehetőség lesz már egy minden szempontból megnyugtató ítélet kihirdetésére" - mondta a bírónő.

 

15.55 |

Egymilliót tesz letétbe Pali bácsinak Stohl

"Hajlandó vagyok most ügyvédi letétbe tenni egymillió forintot, és ha Pali bácsi élni kíván vele, akkor bármikor megkaphatja" - jelentette be Stohl András. "Hát az jó lesz" - kommentálta a bírónő.

15.54 |

Újabb szakértők vizsgálják meg Pali bácsit

Mivel a két szakértő nem értett egyet, a bíró szerint a kérdés megnyugtató rendezéséhez szükséges, hogy újabb igazságügyi szakértő vizsgálja meg Pali bácsi lábát. "Kemény polgárjogi vonzata is lehet, nem mindegy, hogy maradandó a sérülés, vagy nem" - indokolta a döntést a bírónő. A szakértőnek harminc napja van, hogy elvégezze a vizsgálatot.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A két egymással vitázó szakértő a bíróságon. További képekért kattintson a fotóra!

15.53 |

A videón is Pali bácsi lábáról van szó

Azt a két percet játszották be az előző tárgyalásról, amikor az ügyész Pali bácsi sérüléseiről beszélt. Stohl ügyvédje már nem mondhatta el, hogy miért volt fontos, mert a bírónő bejelentette, hogy erre ma már nem lesz idő.

15.48 |

Videóznak a tárgyaláson

Ruttner indítványára most videofelvételt néznek meg a tárgyaláson. A felvétel az elsőfokú tárgyaláson készült, és két perc hosszú, az ügyvéd egyelőre nem árulta el, hogy miről lesz szó.

15.47 |

Fogyatkozik a közönség

Tudósítónk szerint fogyatkozik a közönség, de még mindig tele van a terem.

15.44 |

Nem akarja meghallgatni a javasolt tanúkat a bírónő

Ruttner ügyvéd újabb tanúk meghallgatását kezdeményezte. A bírónő elsorolta, melyiket miért nem tartja fontosnak, és így nem fogják őket meghallgatni.

15.42 |

Lezárta a szakértői vitát a bírónő

A bírónő végül berekesztette a vitát, azt mondta, szerinte nincs értelme tovább ezen vitatkozni, mert ma már úgysem fognak dűlőre jutni, és kiállította a szakértőknek a számlát.

15.40 |

Az ügyvéd még mindig a végtagrövidüléssel foglalkozik

Stohlék szakértője szerint a végtagrövidülést csak röntgennel lehetett volna pontosan megállapítani, centivel csak közelíteni lehet az eredményt. A bírónő most nem szól közbe, pedig a szünet előtt mindig leintette Stohl ügyvédjét, ha a végtagrövidülésről kezdett beszélni, mivel előtte megállapították már, hogy ez nem fontos a tartós fogyatékosság megítéléséhez.

15.35 |

Még mindig Pali bácsi lábáról vitatkoznak

Folytatódik a tárgyalás, továbbra is Ruttner kérdezi a szakértőket, a téma még mindig az, hogy Pali bácsi lábsérülése az maradandó fogyatékosságnak tekinthető-e, illetve hogy a baleset miatt alakult-e ki. Ez azért fontos, mert Stohl enyhébb büntetésre számíthatna, ha sikerülne bizonyítani, hogy a sérültnek nem alakult ki maradandó fogyatékossága a baleset miatt.

15.31 |

Stohl ügyvédje felfüggesztett büntetést szeretne

Stohl András ügyvédje, Ruttner György az [origo] tudósítójának megerősítette, hogy nem lesz ma ítélethirdetés a tárgyaláson. Ruttner azt mondta, enyhítésre számít, szeretné, ha Stohl felfüggesztettet kapna.

15.07 |

Lehet, hogy mégsem lesz ma ítélet

Tudósítónk szerint a bírónő a folyosón azt mondta valakinek, hogy nem lesz ma ítélet az ügyben, mert még a perbeszédekig sem jutottak el.

15.02 |

Fél óra szünet

A bírónő újabb fél óra szünetet rendelt el, utána kérdésekkel folytatódik a tárgyalás.

14.56 |

Stohl nem tudta, mit beszél

Stohl ügyvédje arról faggatja a szakértőt, lehet-e azt mondani, hogy Stohl az agyrázkódás miatt közvetlenül a baleset után nem tudta, hogy mit beszél. "Ez nem orvosi szakkifejezés" - mondta erre a szakértő, mire az ügyvéd arra kérte, hogy fordítsa le orvosi kifejezésre. "Szerintem egyszerűbb, ha azt mondja, hogy igen" - ajánlotta fel a bírónő, erre a szakértő belenyugodva kimondta az igent. "Na, ezen is túlvagyunk" - kommentálta a bírónő.

Előző
Következő