Káoszt okozott a havazás

2016.01.04., 12:47
rendezés

Budapesten dugókat, az ország útjain baleseteket okozott az idei első nagy havazás. Egy mediterrán ciklon hozta felénk a hótömeget, amiből kedd délutánig újabb hóesésre számíthatunk. Az Origo Facebook-oldalára is várjuk a képeiket! Figyelje velünk percről percre, mi történik most az országban!

Origo
21:20

10 fok volt az osztályteremben

Haza is küldték hétfőn a harmadik óra után az összes középiskolás diákot a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból - vagyis az egykori Ságváriból – írja a Délmagyar. Olyan hideg volt ugyanis az épületben, hogy a gyerekek kabátban is fáztak. A téli szünetben nem fűtötték az intézményt és az első tanítási napra sem sikerült meleget vinni a falak közé.

Origo
21:00

Így közlekedjünk a hóesésben!

Ezzel a címmel közöl cikket a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek lapja, a szoljon.hu. Azt írják, hogy a sűrű hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől. A rosszabb látási viszonyok miatt fontos a nagyobb követési távolság megtartása, ezzel együtt lassabban kell vezetni, így kisebb a baleset bekövetkeztének kockázata. Indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott tele tankolt járművel útnak indulni, illetve takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni.

Origo
20:46

Erdélyt sem kímélte az időjárás

Szatmárnémetiben például 6-7 cm hó esett és mínusz 7 fok volt napközben. Igaz téli képet küldött innen Nagy Balázs:

Forrás: Olvasói fotó
Origo
20:30

Jött a hókotró 13:20-kor

Olvasóink annyi hókotrós képet küldtek be, hogy örömmel elhisszük: járnak ilyenek a főváros útjain. Az utolsó kép, amelyet ma közlünk, Jackfi Ágnesé, aki, mint írta, 13:20-kor készítette ezt a fotót:

Forrás: Olvasói fotó
Origo
20:15

Ilyen volt a havazás Letenyén, a Béke utcában

Zala megye nagyrészét elkerülte ma a hó, Letenye ritka kivételnek számított ennek a felvételnek a tanúsága szerint.

Origo
20:09

Hókotró a Balatoni úton

Sinka Zsolt nevű olvasónk több hókotrót is látott Budán is és Pesten is. A képet a Balatoni úton, a 22. kerülteben készítette Sinka úr utasa.

Forrás: Olvasói fotó
Origo
20:03

Nyugaton a helyzet változatlan

A hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében 2-5 cm közötti, Sopronban és Péren 3 cm, a Rábaközben szintén 3 cm - írja a kisalfold.hu.

Origo
19:50

Hajnalban újra indulhatnak a sószórók Baján

Perlaky Ferenc, városüzemeltetési irodavezető a baon.hu érdeklődésére elmondta: 13 órakor indultak a sószórók a városi fenntartású utakra, és a kézi munkásokkal is hozzáláttak a járdák, buszmegállók takarításának. Szükség esetén hajnali 4 órától indulhatnak a sószórók, illetve ekék a kijelölt útvonalakon, akár 50 embert is mozgósíthatnak a hóeltakarításra.

Origo
19:45

Szerbiában hó is van, Origo is van

Szerbiában is esik a hó, Győrfi Johanna küldött erről egy szívünknek különösen kedves képet.

Forrás: Olvasói fotó
Origo
19:40

Hókotrók felvonulása

Íme, 18:53-as felhívásunkra meg is érkezett az első pár kép a hókotrókról. Olvasónk azt írja, a hókotrók felvonulása a Fóti úton történt.

Forrás: Olvasói fotó
MTI
19:22

Kedden ónos eső is lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő esti veszélyjelzése szerint Somogy és Zala megyében tartós, többórás ónos esőre kell készülni, ezért ezekre a megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Baranya és Tolna megyére ugyancsak az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést. 
A keleti, északkeleti országrészben nagyobb területen, s helyenként másutt is folytatódik a havazás. Kedd reggelig további - akár 3 centiméternyi - friss hóréteg hullhat. Kedd estétől nyugat felől ismét csapadékra kell számítani: az Észak-Dunántúlon hóra, a Közép- és Dél-Dunántúlon jellemzően ónos esőre. A csapadék éjfélre eléri az Északi-középhegység térségét is. Ennek nyomán általában maximum 3 centiméternyi friss hó hullhat, de a Dunántúlon a Balaton tengelyében akár 3-7 centiméter közötti vastagságú friss hóréteg is kialakulhat.

MTI
19:04

Öröm az ürömben

Nem mindenki bosszankodik a hóesés miatt: ez a Gellérthegyről lesikló snowboardos például biztosan nem.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Origo
18:58

Figyelmes a 9-es busz sofőrje

A 9-es busz sofőrje felszólította az utasokat, hogy kapaszkodjanak, és vigyázzanak a le- és felszállásnál is, nehogy megcsússzanak a havas lépcsőn.

Origo
18:53

De hol vannak a hókotrók?

Igaz, hogy 15:55-kor láttunk egy hókotrót a Lajos utcában, de olvasóink hiányolják a főváros útjairól ezeket a célgépeket, amelyekből (erről 15:13-kor adtunk hírt) az FKF Zrt. 80-at vet be Budapesten. Ön látott hókotrót? Kérjük fotózza le, és küldje be nekünk a hirugyelet@origo.hu címre!

Origo
18:51

Lassú a haladás a Szépvölgyi úton

Lassú a haladás a Szépvölgyi úton, ahol egy hókotró is elzúgott. A 65-ös buszok még nem járnak. A Lajos utca kifelé tömve van és áll, Pest felé a Kolosy tér után már üres.

Torlódás a Kolosy térnélForrás: Origo
Origo
18:33

Visszamondta a fuvart a taxitársaság

Egy olvasónk előre rendelt taxit a Szépvölgyi út-Folyondár utca találkozásához, de a társaság visszamondta a fuvart a hóhelyzetre tekintettel.

Origo
18:25

Még mindig nehéz közlekedni

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint este hat óra után már ismét teljes vonalon jár az 50-es villamos, viszont a 65-ös és a 165-ös autóbuszok egyáltalán nem járnak.

A Kiscelli Múzeum környékén több útvonalat is lezártak a síkos úttest miatt. A Kolosy tér közelében este hat óra után sem lehet mozdulni, a Szépvölgyi úton is csak araszolni tudnak.

Alig mozdulnak a kocsik az Árpád híd pesti hídfőjének közelében, és torlódás alakult ki a Margit híd-Margit körút útvonalon. Csak araszolni lehet a Kerepesi úton, a Hungária körgyűrűn, a Nagykörúton és a Kiskörúton is mindkét irányban. Az Árpád híd Pest felé, a Lánchíd budai irányban járható nehezen.

Lassú a tempó a Budafoki úton befelé, és az alsó rakpartokon mindkét irányban. Zsúfoltságra kell készülni a Váci úton mindkét irányban, ugyanígy a Vörösvári úton és a Bécsi úton is. Telítettek a sávok a Hegyalja út–BAH-csomópont–Budaörsi út útvonalon kifelé.

Origo
18:15

Ferihegyen folyamatosan takarítanak

Folyamatosan takarítják a havat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport. A munkagépek felváltva tisztítják az 1., illetve a 2. futópályát (addig a másikról indítják és fogadják a repülőgépeket), így a repülőtér folyamatosan üzemel, eddig egyetlen járatnak sem kellett kitérő repülőtérre mennie a havazás miatt.

Origo
18:09

Bedugult az Árpád híd

Jelentős a torlódás az Árpád hídon - számolt be a helyszínről olvasónk. A forgalom lelassult, de azért lehet haladni Pest felé.

A villamos most biztosan gyorsabb, mint autóval araszolniForrás: olvasói fotó
Origo
18:07

Mozdulni sem lehet Óbuda egy részén

A Flórián tér és a Kolosy tér között öt darab 9-es és négy 86-os busz áll a dugóban - jelentette olvasónk. A gondot az okozza, hogy a Szépvölgyi út teljesen beállt.

Origo
18:05

Országszerte sok a baleset

Az Útinform tájékoztatása szerint a zord időjárás miatt ezeken az útszakaszokon van torlódás, baleset országszerte:

Az M0-s autóút Megyeri híd felé vezető oldalán a 22-es km-nél egy kamion személygépkocsival ütközött. A helyszínelés idejére a leállósávra terelik a forgalmat. Torlódnak a járművek.

A 36-os főúton a 39-es km-nél egy személy és egy tehergépkocsi ütközött össze a helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták

A 354-es főúton a 4-es főúti csomópontnál két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés idejére a főutat fél szélességében lezárták.

A 471-es főúton a 7-es km-nél Debrecen közelében egy busz keresztbefordult az úttesten. A mentés idejére a fél útpályát lezárták.

A 35-ös főúton Debrecen Józsa városrészénél a 75-ös km-nél két személygépkocsi ütközött össze. A rendőrség félútpályás lezárás mellett helyszínel.

Az M6-os autópályán Pécs felé a Szebényi pihenő előtt a 165-ös km-nél egy személygépkocsi a korlátnak ütközött. A helyszínelés idejére a külső sávot lezárták

Az 57-es főúton a Bólyi elágazásnál a 14-es km-nél két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés alatt a fél útpályát lezárták.

A 4-es főúton a 141-es km-nél két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták.

A 2-es főúton Rétság felé a 42-43-as km között az emelkedőn több kamion elakadt, a fél útpályát elfoglalják.

Origo
18:03

A Kolosy tér és környéke elesett

A havazás miatt nem közlekedik Budapesten a 65-ös, a 65A és a 165-ös autóbusz - közölte a BKK. A Kiscelli Múzeum környékén is több útvonalat lezártak az úttest síkossága miatt. Az 50-es villamos újra teljes vonalon közlekedik. 

A Kolosy tér közelében szinte mozdulni sem lehet, az oda vezető útvonalakon nagy a tumultus. A csomóponttól felfelé több útszakasz járhatatlanná vált a jegesedés miatt, ezért a Szépvölgyi úton is csak araszolni tudnak.

Origo
17:58

Utasok tolták be a trolit

Elakadt a néhány centis hóban a 76-os troli a budapesti Pozsonyi úton. A járművet végül az utasok tolták be, és szabadították ki szorult helyzetéből. 

A képen azt láthatjátok, hogy a hó miatt elakadt 76-os trolit az arról leszállt utasok próbálják megtolni. hogy kiszadadítsák szorult helyzetéből. Imádjuk a budapesti hóesést és persze Újlipótvárost! :)

Posted by Briós on Monday, 4 January 2016
MTI
17:42

Lassan tele lesznek az éjjeli menedékhelyek

A hajléktalan emberek számára működtetett éjjeli menedékhelyek kihasználtsága vasárnap éjszaka Budapesten és országosan is 91 százalékos volt.

Origo
17:33

Háromnegyed óra Pestig

Egyik olvasónk beszámolója szerint a Kolosy tér környékéről a Margit híd pesti oldalához háromnegyed órát tartott az út autóval. Tájékoztatása szerint óriási volt a torlódás a Szépvölgyi úton, egy autó vissza is csúszott a domboldalon. 

Origo
17:21

Autóbaleset Nagycserkesznél

Összeütközött egy autó és egy kamion a 36-os főúton, Nagycserkesznél. Az egyik autóban ketten utaztak, a tűzoltók mindkettőjüket feszítővágóval szabadították ki. Az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek. Teljes útlezárás mellett tart a helyszínelés és a műszaki mentés.

A helyszínelés jelenleg is tartForrás: Origo
Origo
17:13

Halottja is van a hófúvásnak

Halálos baleset történt hétfőn délután Izsák mellett, egy személyautó sodródott fának a  5301-es számú út 17-es kilométerénél.

Az Origo úgy tudja, az áldozat egy 44 éves izsáki férfi, aki Suzukijával valószínűleg megcsúszott a hóátfúvásos úton,  majd egy fatörzsnek csapódott. A férfi a helyszínen életét veszette.

Origo
16:58

Megfagyott a sövény Nagyegyházán

Megfagyott a sövényünk Nagyegyházán, panaszkodott olvasónk, Kossa Anita, akinek köszönjük a fotóját!

Forrás: Olvasói fotó
Origo
16:53

Hómunkások jelentkezését várják

Az FKF Nonprofit Zrt. a 22 óra és reggel 6 óra közti időszakra hómunkásokat vesz fel. A nyolcórai munkáért nettó 4200,- forintot fizetnek.

Origo
16:43

Kőszeget is ellepte a hó

A Vas megyei városban nem csak hó esik, nagyon hideg is van: mínusz nyolc fokot mutatott délután a hőmérő.

Köszönjük a képet Ráduly Lászlónak!

Forrás: Olvasói fotó
MTI
16:34

Fennakadások vannak a vasúti közlekedésben

A budapesti Keleti pályaudvaron és Monoron váltóállítási problémák lassítják a vonatközlekedést, a Nyugati pályaudvaron és Pécel állomáson a váltók műszaki hibája nehezíti a vonatforgalmat. A fenntartható közlekedés érdekében a monori és a sülysápi elővárosi vonatok nem közlekednek, utazásra a ceglédi és a szolnoki zónázó vonatok vehetők igénybe.
A havazás és a műszaki problémák miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Hatvan vonalon 40-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak.
A Budapest-Esztergom vasútvonalon az autóbuszbérleteket a MÁV-START Zrt. hétfőn elfogadja a 10-es főúton kialakult közlekedési nehézségek miatt.

Origo
16:31

Halálos baleset Kecskemétnél

Fának csapódott egy autó Kecskemét közelében, Izsák és Ágasegyháza között. Egy ember beszorult a roncsba, őt a tűzoltók feszítővágóval kiszabadították, de az életét már nem lehetett megmenteni.

MTI
16:30

Forgalomkorlátozás Barcsnál

Havazás miatt a horvátok lezárták a barcsi közúti határátkelőt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek számára. A személygépkocsi-forgalom azonban továbbra is zavartalan.

Kiszler Ferenc
16:27

Nagy a dugó a Szépvölgyi úton

Olvasónk küldte ezt a képet, és azt írta hozzá: A Szépvölgyi út elesett. Teljesen.

Forrás: Origo
Origo
16:23

80 ezer tonna sóval a hó ellen

Összesen 441 hókotrót vetett be az utakon a Magyar Közút, de szükség esetén ennek közel háromszorosát tudnák mozgósítani - közölte a társaság az Origóval. 

A cég egyébként már november 2-a óta téli üzemmódban dolgozik az ország 32 ezer kilométeres közúthálózatán, és egy komolyabb havazást is tudnának semlegesíteni: 80 ezer tonna útszóró sót, 952 tonna kalcium-klorid granulátumot és közel 1300 köbméter kalcium-klorid oldatot tartanak raktáron.

Origo
16:10

Erős a forgalom Szentendre felé

Olvasónk képe a Szentendrei út észak felé vezető szakaszán, a Bogdáni úti felüljárónál készült.

Forrás: Origo
Origo
16:03

Hóesés a Duna parton

Köszönjük ezt a Nyergesújfaluban készült képet Kiss Diánának!

Forrás. Olvasói kép
Origo
16:00

Várjuk a havas híreket

Az Origo az önök híreire is kíváncsi, várjuk a hóhelyzetről szóló képeket, friss közlekedési helyzetjelentéseket. Ha látott valami érdekeset, küldje el nekünk, a hirugyelet@origo.hu e-mail címre!

Origo
15:58

Erre inkább ne induljon!

Egymást érik a hó miatti karambolok és torlódások Budapesten: baleset okoz fennakadást a Mikó utcában az Attila utca előtt, a Dózsa György úton a Thököly út és az Ajtósi Dürer sor közötti szakaszon, a Rottenbiller utcában a Baross tér közelében, a Damjanich utcában, az Árpád úton a Váci úti csomópontnál, az M3-as autópálya bevezetőjén a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt - tájékoztat a BKK.

Origo
15:56

Elakadt kamionok miatt torlódik a forgalom

A 10-es főúton a 22-es km-nél elakadt kamionok miatt a fél útpályát lezárták. Torlódnak a járművek. A 2-es főúton Rétság felé a 42-43-as km között az emelkedőn több kamion elakadt, a fél útpályát elfoglalják - mindezt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályának közleményéből tudjuk.

Origo
15:55

Hókotró a Lajos utcában

Csak lépésben lehet haladni mindkét irányba a fővárosi Lajos utcában egy hókotró miatt.

Dolgozik a hókotróForrás: olvasói fotó
Origo
15:46

Halálos baleset Türingiában

Megcsúszott és a tetejére fordult egy autó a jeges úton Eisbergnél. kiérkező mentők a teljesen összeroncsolódott kocsiban holtan találták rá a sofőrre.

Origo
15:45

Késnek a villamosok is a hó miatt

A fővárosban folyamatosan esik a hó, mindenhol lelassult a közúti forgalom, a BKK számos járata is késéssel közlekedik. 

Fennakadások várhatók többek között a 3-as, a 4-es és a 6-os, a 14-es, a 28-as, a 37-es, a 47-es, a 49-es, a 60-as, valamint a 62-es villamos vonalán. A 4-es villamos terelve, a Móricz Zsigmond körtér végállomásig közlekedik.

Baleset történt a Pesti úton a Szentkereszt térnél, itt félpályás lezárásra és minden irányból torlódásra lehet számítani, a Méta utcai felüljárón pedig keresztbefordult kamion akadályozza a forgalmat - tájékoztat a BKK.

MTI
15:37

Havazás a Mecsekben

Egy hókotró halad az 58-as úton Pécs határábanForrás: MTI
Origo
15:29

Ha hómunkásnak menne, még várnia kell

Az FKF egyelőre nem tervezi rendkívüli hómunkások bevetését - közölte az Origóval Horváth László, a társaság PR-szakreferense.

Elmondta, a kezelésükbe tartozó utak jól járhatóak, ha szükség lesz hómunkásokra, akkor legkorábban az este 10 órakor kezdődő műszaktól. Erről a szakemberek az esti órákban döntenek. Hozzátette: a lakóházak előtti járdák takarítása a tulajdonosok dolga.

Origo
15:19

Ha villamossal utazna a fővárosban

A fővárosban folyamatosan esik a hó, mindenhol lelassult a közúti forgalom, a BKK számos járata is megnövekedett menetidővel közlekedik.  Fennakadásokra számítsanak a 3-as, a 4-es és a 6-os, a 14-es, a 28-as, a 37-es, a 47-es, a 49-es, a 60-as, valamint a 62-es villamos vonalán. (BKK)

Origo
15:13

Nyolcvan hókotrót vet be az FKF

A  legmagasabb fokú készültség lépett életbe a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél a hóhelyzet  miatt: az FKF 80 téli célgépet, közkeletű nevén hókotrót vetett be Budapesten, ezek folyamatosan dolgoznak a fő- és közösségi közlekedési utakon, hidakon és felüljárókon.

Az FKF ugyanakkor csak a főutak takarítása után tud foglalkozni a behavazott mellékutakkal, az autósoktól egyelőre fokozott figyelmet kérnek. 

Origo
15:09

Fagyhalál a Városligetben

Holttestet találtak a Városligeti-tó mellett. A rendőrség nem állapított meg idegenkezűségre utaló jelet, közigazgatási eljárás keretein belül folyik a nyomozás. Az Origo úgy tudja, hogy az 50 körüli férfi egy hajléktalan lehet, akinek halálát a kihűlés okozta. 

Elszállítják a holttestet a VárosligetbőlForrás: MTI
Origo
15:06

Havas Székesfehérvár

Forrás: Olvasói fotó
Origo
14:35

Zuglói hóhelyzet

 

Forrás: Olvasói fotó

Olvasónk küldte - Zuglóban már ilyen szép nagy a hó.

Szabó Zsuzsanna
14:16

Tolószékest mentettek a jeges úton Ausztriában

Telefonpózának ütközött egy személygépjármű Lasbergben, Felső-Ausztriában. Az autó kerekesszékes sofőrje egy szembejövő kamiont próbált kikerülni a szűk, jeges úton, de a kocsi megcsúszott, és totálkárosra törött. A balesetet az autóvezető sértetlenül megúszta.

Origo
14:10

Kamionok akadtak el a hó miatt

A havazás miatt három kamion akadt el a 82-es főúton, Bakonyszentkirálynál. Önkéntes tűzoltók drótkötéllel húzták ki az egyik kamiont. A jelentős forgalmi akadály miatt Zirc és Bakonyszentkirály között lelassult a forgalom

Origo
14:02

Rákoskert elhavazott

Rákoskerten a XVII. kerületben a 97-es busz is araszolva közlekedik. Az utakat egyelőre nem takarítják. Mivel a Rákoskert sugárút elég meredek, a busz motorfékkel közlekedik.

Rákoskerten sem takarítják az utakatForrás: Origo

A busz 10-20 km/h-s sebességgel tud haladni  - mondta az Origónak egy utas. 

Origo
14:02

Balesetek az M1-esen

Győr és Budapest felé is baleset lassítja a haladást a sztráda Komárom-Esztergom megyei szakaszán. Egy autó a szalagkorlátnak csapódott az autópálya Győr felé vezető oldalán, a főváros felé pedig felborult egy másik kocsi. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt lassabb haladásra kell számítani.

Origo
13:53

A körutat nem tisztítják

A nagykörút Wesselényi utca- Margit híd szakaszán egyelőre nincs szükség hókotrókra, legalábbis olvasónk semmilyen arra utaló jelet nem látott, hogy az utat tisztítanák. A közlekedésben egyelőre nincs fennakadás, az autók ha lassan is, de haladnak, tette még hozzá.

Szabó Zsuzsanna
13:53

Kamionokat tartóztat fel a hóesés Németországban

Húsz tehergépjármű akadt el az erős havazásban az A8-as autópályán Dél-Németországban. A kamionok Ulm és Merklingen között rostokolnak. A torlódás nehezíti az eljutást Stuttgartba.

Origo
13:41

Teherautó borult fel Péterinél

Tűzoltók drótkötél segítségével próbálják talpra állítani azt a teherautót, ami a 4-es főút Péteri elágazásánál dőlt oldalára. A jármű miatt miatt az elágazást félpályán lezárták, azt kerülni kell - de a havazás miatt a környéken amúgy is csak lépésben lehet haladni.

Origo
13:37

Ha a fővárosban autózik

Akadozik a haladás a Pacsirtamező utca–Lajos utca útvonalon befelé, Hungária körúton a Thököly úttól a Kerepesi útig, a Népfürdő utcában a Pesti alsó rakpart irányában, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd közelében, a Hűvösvölgyi úton befelé a Szilágyi Erzsébet fasor előtt, az Alkotás utcában, a Krisztina körúton és az Attila úton pedig a Széll Kálmán tér irányában. (BKK)

Origo
13:35

Így örülnek a turisták a friss hónak

Turisták fényképezik egymást a hóesésben az Andrássy útonForrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Origo
13:34

Újabb súlyos baleset az M7-esen

A csúszós hó okozhatott balesetet Sóskút mellett, az M7-es autópályán: két személyautó ütközött, az egyik kocsi utasa súlyosan sérült, őt ki kellett vágni az autóroncsból. A karambol miatt Sóskút után jelenleg csak félpályán halad a forgalom Budapest felé.

Origo
13:27

Így havazik Budapesten

Havas utcakép BudapestenFotó: Polyák Attila - Origo
Origo
13:26

Baleset az M7-esen, két sávot lezártak

Az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán három autó ütközött, a helyszínelés idejére a három sávból a belső és a külső sávot lezárták. Torlódnak a járművek - közölte az Utinform.

Origo
13:24

Kitartóan havazik Baranyában

Több baleset is történt a havazás miatt a megyében, Vásárosdombón és a 67-es úton is volt karambol. A főutakon tartósan megmarad a hó.

Koncz Tamás
13:22

Már elakadtunk a hóban

A fővárosban folyamatosan esik a hó, mindenhol lelassult a közúti forgalom, vezessenek fokozott figyelemmel - kéri a BKK.

Közleményükből kiderül, hogy a hólepel miatt akadozik a haladás a Pacsirtamező utca–Lajos utca útvonalon befelé, Hungária körúton a Thököly úttól a Kerepesi útig, a Népfürdő utcában a Pesti alsó rakpart irányában, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd közelében, a Hűvösvölgyi úton befelé a Szilágyi Erzsébet fasor előtt, az Alkotás utcában, a Krisztina körúton és az Attila úton pedig a Széll Kálmán tér irányában.

Origo
13:17

Útlezárások Zalában

Havazás nehezíti a közeledést Zala megyében. Egy felborult személyautó miatt Szentgyörgyvár közelében lezárták a 76-os utat, Keszthelynél pedig tehergépkocsi borult fel, ezért csak félpályás lezárás mellett haladhat a 71-es út forgalma. 

Origo
13:16

Hóátfúvás Veszprém megyében

A 8-as főút Veszprém és Várpalota közötti szakaszán hóátfúvás és havazás nehezíti a kölekedést. Sok helyen csak egy sáv járható, azt használják a kamionosok és az autósok is - írja a veol.hu

Origo
13:16

Kompok sem járnak a jégzajlás miatt

Jégzajlás miatt állnak a kompok Tiszán, Tiszadobnál valamint Tiszaadony és Aranyosapáti között,a Szamoson, Olcsva és Olcsvaapáti között szintén a jégtáblák miatt szünetel a kompok közlekedése.

Origo
13:13

Felborult egy kocsi Vásárosdombónál

Felborult egy gépkocsi a 611-es főúton, Vásárosdombó közelében, az autó vezetőjét mentők ápolják. Dombóvárról a hivatásos tűzoltókat riasztották a feje tetejére borult autóhoz, ők a kocsi áramtalanítását és a műszaki mentést a helyszínelés után kezdik meg. A 611-es főutat félszélességben lezárták  - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Még több bejegyzés