Orbán Viktor megvédi a becsülettel dolgozó magyarokat

2016.01.08., 07:30
rendezés

Egy nappal David Cameron brit kormányfő budapesti látogatása után Orbán Viktor miniszterelnök ismét a Kossuth rádió 180 perc című műsorának a vendége. Kövesse a beszélgetést percről percre az Origóval!

Origo
07:59

Olimpia, Hosszú Katinka - Orbán közvetítene

Kiváló embert ismert meg Hosszú Katinkában és Kiss Lászlóban is, az úszóügy összes szereplője kiváló szakember, mégis gellert kapott valahol a történet. Az olimpia viszont nemzeti ügy, a miniszterelnök több érintettel beszélt, felajánlotta jószolgálati segítségét. Azt kérte, hogy mondják meg, miben segíthet, és megteszi.

Origo
07:55

Menekültválság

A bevándorlók áradatát lassítani kell - mondták a németek. A magyarok most nem érzékelik, de naponta százezer menekült érkezik Európába. Mi megtettük a szükséges lépéseket, a többiek most próbálják, és az nem jó a magyaroknak, hogy a schengeni rendszeren belül kezdenek kialakulni a kerítések. Zsugorodik a szabadság érzete. Ha nem védjük meg a külső határokat, elveszítjük a szabadságunkat. 2016 döntő kérdése, hogy rájönnek-e a többiek, nem elég lassítani a menekültek bevándorlását, hanem meg kell állítani. Új európai védelmi vonal kell - mondta Orbán Viktor.

Origo
07:50

Nem menekült, vendégmunkás

Összekeverni a migráció kérdését a vendégmunkások rendszerével, hiba. Utóbbinak van bevált rendszere, a kettőt nem szabad összekeverni.

Origo
07:48

Nem vagyunk migránsok

Ami a lengyel érdekeknek megfelel, az nekünk is megfelel majd. Nem fogadunk el a munkavállalók juttatásainak tekintetében semmilyen diszkriminációt, mert az Angliában munkát vállaló magyarok jól dolgoznak, jól adóznak.

Origo
07:46

Először angolok, aztán európaiak

A brit gondolkodás találkozik a közép-európaiak gondolkodásával, a nemzetállamok erősítésével. A britek nem hagyják magukat zavartatni. Először angolok, aztán európaiak, és ez követendő, jó irány. A britek azt mondják, hogy nem lehet kettős mérce. Ugyanazokat a szabályokat kell alkalmazni az eurózónán belül és azon kívül lévő országokra.

Origo
07:43

Erős Európa kell

Az uniós reformoknak és a magyar törekvéseknek is lett szövetségese - így összegezte Orbán Viktor a brit kormányfővel folytatott tegnapi tárgyalást. A megbeszélés az európai ügyek körül forgott. Erős Európa kell, javítani kell a kontinens versenyképességét. A britek nagy lépésekben haladnának a reformmal és ezt a magyar kormány támogatja. A brit fellépésben a magyaroknak egy lehetőséget kell látniuk Európa megújítására.

Origo
07:39

Már 2017-et tervezik

A kétgyermekeseknek járó adókedvezményt több lépésben növelik. Az otthonteremtési támogatást a közfoglalkoztatottak esetében még változtatják, adócsökkentéseket terveznek, és máris tervezik a jövő évet. 

Origo
07:37

Boldogságot nem adhat a kormány

Az elmúlt öt évben szerinte abban az irányba halad az ország, hogy az emberek úgy érezhetik, a munkájuknak van értelme, mindenki léphet előre. Adócsökkentés, 5 százalék körüli minimálbér-emelés, otthonteremtési támogatás lesz 2016-ban.

Origo
07:34

Kezdődik

Kávé és ásványvíz bekészítve, a mikrofonnál Orbán Viktor.

Origo
07:33

Már a stúdióban

Orbán Viktor megérkezett a Kossuth rádióba, rögtön kezdődik a beszélgetés.

Origo
07:30

A várható témák

Orbán Viktor rádióinterjújának várhatóan nagy része a David Cameron brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélésekről szól majd, de minden bizonnyal érinti majd az év eddigi legjelentősebb kormányzati lépését, a családok otthonteremtési kedvezményének kibővítését.