Hogyan lehet a Soros-féle pénzekből részesülni?

2016.02.03., 06:57
rendezés

Ma Balázs napja van. Ne hagyja otthon az esernyőjét, mert délnyugat felől nagy esőfelhők jönnek. Lesz, ahol 20-30 milliméter esik szerdán. Japánban ma ünneplik a tavasz kezdetét. A vigadalom viszont nem látszik a tőzsdén, ahol a japán Nikkei máris 3,4 százalékos mínuszban van nyitás után. Ma tartanak tüntetést Miskolcon a tanárok, követeléseiket 25 pontban foglalták össze. A helyszínen lesz az Origo tudósítója is. Ha érdekességet lát, fényképezze le és küldje el az Origo Facebook oldalára vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Origo
10:24

Betilthatják az Ubert Moszkvában

A moszkvai vezetés azzal fenyegette meg az amerikai székhelyű Ubert, hogy betiltják a szolgáltatásukat a városban, ha nem írják alá az adatmegosztásról szóló megállapodást. 

A városi vezetés azt akarja elérni, hogy a cég csak regisztrált taxisokat foglalkoztasson, és küldje be az utazások anonimizált adatait - írja az Rt.com

Origo
10:10

Merkel 500 millió eurót adna a szíreknek

Angela Merkel német kancellár további félmilliárd euróval támogatná azokat a szíreket, akik a polgárháború sújtotta országukban rekedtek, vagy a szomszédos államok menekülttáboraiban élnek. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint közel 7 milliárd euróra lenne szükség ahhoz, hogy a háborús menekültek helyzetén hathatósan lehessen segíteni.

MTI
09:52

Áradás jön a Dunán

A jelentősebb mennyiségű csapadék és az ezzel párosuló hóolvadás következtében a Dunán számottevő árhullám vonul le - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Origo
09:34

Megint az alagútból indul a HÉV a Margit hídnál

Kollégánk férje 20 percig állt a felszínen, mire rájött, hogy már nem onnan indul a HÉV. Ha önök is ott állnak tanácstalanul, akkor menjenek le a HÉV-megállóba (legalábbis akkor, ha azzal akarnak utazni). 

Origo
09:32

Magyarországon nem várható Zika-járvány

Magyarországon nincs meg annak a feltétele, hogy széles körű Zika-láz-járvány legyen  - mondta Dánielisz Ágnes, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi főosztályvezetője az M1-en.

Origo
09:19

Megette a macskát a kígyó

Ausztráliában szomorú vége lett egy házi kedvencnek. A Daily Mail szerint összesen öt macskát ölt meg piton az elmúlt egy hónapban North Queensland környékén. 

Origo
09:15

Megugrott az offshore pénzek hazahozatala

A Stabilitás Megtakarítási Számlákon összesen több mint 52 milliárd forintot helyeztek el a magyarok tavaly - közölte a NAV. 

2014-ben még csak 38 milliárdot hoztak haza a magyarok offshore számlákról. 

Origo
09:08

Az európai piacok is esnek nyitáskor

És erről is van egy képünk: 

MTI
09:05

5,5 százalékkal nőtt tavaly a kereskedelem

A decemberi 5,0 százalékos növekedéssel együtt 2015-ben a kiskereskedelmi forgalom 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

A kiigazított adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben egyformán 3,4 százalékos volt a növekedés decemberben és az egész év alatt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,4 százalékkal nőtt a forgalom decemberben és 7,6 százalékos volt az egész éves növekedés.

Az üzemanyag-eladások decemberben csak 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi magas bázist, de az év során 7,1 százalékkal szárnyalták túl a 2014-est.

Origo
09:02

Kilépnek-e a britek az EU-ból?

Nagy vita várható ma az Európai Parlamentben. A britek szeretnék elérni, hogy a választási ígéreteknek megfelelően csökkenthessék a bevándorlóknak adott juttatásokat. 

Szörényi Péter
09:02

Újabb szakszervezet lázad Lázár terve ellen

A tudományos és innovációs tevékenységet végzők nem bürokraták - írja levelében a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete. Lázár Jánosnak írták. Úgy fogalmaznak, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Haszonállat-génmegőrzési Központ munkatársai nem bürokraták, nem államigazgatási feladatot végeznek.

A Tudosz tárgyalásokat sürget.

Szörényi Péter
08:53

Kobe újra a csúcson

A Los Angeles Lakers hazai pályán legyőzte a Minnesota Timberwolves csapatát az NBA legutóbbi játéknapján, ezzel tíz vesztett mérkőzésből álló sorozatot zárt le. A sikerhez Kobe Bryant egyéni idénycsúccsal, 38 ponttal járult hozzá.

Origo
08:50

Hogyan lehet a Soros-féle pénzekből részesülni?

Ez a legnépszerűbb téma szerda reggel a Tumblrön. Eddig arra jutottak a mikrobloggerek, hogy nem feltétlenül kell újságírónak lenni hozzá. 

Forrás: Vicooo
Szörényi Péter
08:45

A szegénység miatt ölhetett a rendőrnő

Egy gazdag vállalkozó volt a korábbi párja annak a rendőrnőnek, aki tegnap megölte gyermekét, majd saját magát is lelőtte - írja a Blikk. Az újság szerint egyik napról a másikra hagyták el a nőt. 

Origo
08:39

Fél Észak-Amerikán végigsöpört a tornádó

Új- Mexikótól Michiganig végigsöpör az Egyesült Államokon egy viharrendszer. Kedden nyolc szövetségi államban pusztítottak tornádók; halálos áldozatok nincsenek, az AP jelentése szerint egyelőre sérültekről sem kaptak hírt.

Az anyagi károk azonban jelentősek.

A forgószeleket szerda reggelig özönvízszerű esőzések követhetik, az időjárás csak utána fordul majd jobbra.

Origo
08:39

22 ezer forint lesz a kínai Disneylandbe a belépő

A nyitás utáni első két hét után viszont már 16 ezerért is bejuthatunk majd - jelentette a China Xinhua News. 

Origo
08:32

Füves kúp jöhet a menstruációs fájdalom ellen

Betört az amerikai piacra a füves kúp. A tampon formájú eszköz a menstruációs fájdalom ellen veheti fel hatékonyan a harcot. Az Independent cikke szerint 4 darab kúp ára 44 dollár, tehát egy kezelés is közel 3500 forintba kerül.

Origo
08:22

Meghalt Rácz Géza színész

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, február 1-jén elhunyt Rácz Géza színész, aki 1983 és 1990 között hét éven át volt a Vígszínház tagja - áll a Vígszínház honlapján. 

A színész 1958-ban született, a Nemzeti Színház stúdiójában tanult. Tagja volt a Petőfi Színháznak és a Vígszínháznak, ahol kisebb karakterszerepek megbízható alakítója volt. A padlás eredeti szereposztásában ő játszotta Meglökőt, az Iván, a rettentő-ben Jakin filmrendezőt alakította, Jeremiás Mátyás, borbély és felcser volt a Farsang-ban, és ő volt Joey Pinter Hazatérés-ében, Károly a Szent Johanná-ban, Louis a Pillantás a hídról-ban, de játszott a Kőműves Kelemen-ben, és emlékezetes alakítást nyújtott Örkény Rózsakiállítás-ában is - olvasható a színház honlapján. 

Origo
08:20

Ennyire zuhannak a tőzsdék Ázsiában

Egy nagyon jó ábrával szemléltették a tévében az ázsiai piacok esését. Szerencsére tweetben is megtaláltam, így önöknek is meg tudom mutatni: 

Origo
08:10

Már a világűrből is látni lehet a Mumbaiban égő szemetet

Origo
08:06

Baleset az M47-esen

A 47-es főúton, Sárándnál a 14-es km-nél egy személyautó az út menti árokba hajtott. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták - írja az Útinform. 

Origo
08:05

A japánok lelövik az észak-koreai rakétát, ha fellövik

Észak-Korea egy műholdat lőne fel a világűrbe február 8 és 20 között. Kritikusok szerint azonban a ballisztikus rakéták teszteléséről van szó.

A japán védelmi miniszter kijelentette, hogy parancsot adtak az összes észak-koreai rakéta lelövésére - írja a BBC

PAC-3 légvédelmi rakétákat állítottak fel Tokió belvárosában isForrás: AFP/Jiji Press
Origo
07:54

Ma van a magyar rejtvényfejtők napja

Ez alkalomból háromórás fejtőversenyt szervez vasárnapra a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete.

MTI
07:51

Az OTP megveszi az AXA Bankot

Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról - jelentették be a tőzsdén.

Az üzletág-átruházás magában foglalja az AXA Bank lakossági hitel és megtakarítási, valamint vállalati területét, illetve a bank alkalmazottainak átvételét.

Az OTP Bank jelzáloghitel-állománya az üzletág átvételével mintegy negyedével fog nőni.

A tranzakció lezárását követően az integrációs folyamat 2016 végén zárulhat le.

Origo
07:50

Indiana Jones elintézte a Star Warst

Egy rajongó egy videóban mutatta meg, hogyan kellett volna Han Solónak elintézni Kylót.

Origo
07:44

6000 rendőrrel fékezik meg Kínában a vasúti káoszt

Több millióan akarnak eljutni most családjaikhoz Kínában, hogy együtt ünnepelhessék a kínai újévet. A déli országrészben a rossz időjárási körülmények miatt viszont óriási káosz alakult ki a vasútállomásokon. A rend fenntartásához 6000 rendőrt vezényeltek ki a BBC tudósítása szerint. 

Sor a Guangzhou vasútállomás előttForrás: AFP / Imaginechina / Yang Yaohua
Micskei Lajos
07:38

Már elértek valamit a taxisok

A korai kezdés és az eső miatt ma Uberrel jöttem be bicikli helyett. Így ki is tudtam próbálni, hogy valóban ad-e számlát a cég, és adóznak-e a sofőrök. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Jelentem: igen. 

Forrás: Origo
Origo
07:32

Kivégezték a legidősebb halálraítéltet Amerikában

Az egyesült államokbeli Georgiában helyi idő szerint szerda kora hajnalban kivégezték az ország legidősebb halálraítéltjét. 

A 72 éves Brandon Astor Jonest még 1979-ben itélték halálra egy boltos megöléséért - írja a Washington Post.

Origo
07:25

Itt számíthat dugókra

Telítettek a sávok a Budaörsi úton befelé a Nagyszőlős utcától, az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől, a 10-es főúton az Ürömi út előtt, a 11-es főúton befelé a Pünkösdfürdő utcánál, erős a forgalom a Hungária körúton a Kerepesi útnál és a Thököly útnál - jelentette a BKK. 

Origo
07:22

Már szexszel is terjed a Zika-vírus

Amerikából jelentettek egy esetet, amikor a Zika-vírus nem rovarcsípéssel, hanem szexuális úton fertőzött meg egy embert. Ebben a cikkünkben bővebben is olvashat erről.

 

Via BBC 

Origo
07:18

A világ számítógépeinek 11,9 százalékán Windows 10 fut

 Ez csak azért érdekes, mert fél évvel a megjelenése után ezzel megelőzte az XP-t.

Origo
07:15

Erősödött a forint

Az eurót szerda reggel hét órakor 311,98 forinton jegyezték a kedd esti 312,03 forint után, a dollár jegyzése 285,87 forintra csökkent 286,16-ról, a svájci franké pedig 280,70-re 280,96 forintról - írja az MTI.

Az eurót a kedd esti 1,0904 dollár után 1,0912 dolláron jegyezték szerda reggel.

Origo
07:08

Tehetségkutatóban is volt a HIV-pozitív sztár

Címlapon hozza a Blikk, hogy a magyar énekesnő, aki állítólag HIV-pozitív, egy tehetségkutatóban is szerepelt.

A Borsnál Lajcsi mellett még Gesztesi Károly van címlapon, aki bevallja, hogy napi 2 üveg bor az adagja.

Forrás: Origo

A Népszabadság a tanárok ma délutánra tervezett tüntetéséről ír. A lap szerint ma derül ki, hogy mekkora a támogatottsága a pedagógusok kezdeményezésének, akik követeléseiket 25 pontban fogalmazták meg. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A Magyar Nemzet a bírói függetlenségért aggódik. Összefoglaló cikkükben sorra veszik, hogyan reagáltak a bírók Német Szilárd kijelentéseire. A politikus szerint enyhe ítélet született a vörösiszapperben, ezért bizottsági vitát is kezdeményez. 

Micskei Lajos
06:57

Újra razziáztak Lajcsinál

14 autó - köztük rendőrök és a víz- és energiaszolgáltató járművei is - érkezett kedd délben Galambos Lajos mocsai birtokára - írja a ma reggeli Bors. Lajcsi épp nem volt otthon, mert egy rádióműsorban adott interjút. A zenész szerint nem kizárt, hogy ebben az interjúban mondott valami olyat, ami okot adott az ellenőrzésre. 

Forrás: Origo
Micskei Lajos
06:45

Ekkora eséseken már meg sem kell lepődni

A hongkongi Hang Seng index 3,3 százalékos mínuszban van az ázsiai piacok nyitása után, az ausztrál S&P/ASX 200 2 százalékot esett. A Shanghai Composite Index is 1,1 százalékkal lejjebb áll, mint nyitáskor, vagyis már alig feleannyi ponton áll, mint tavaly júniusban. 

Az amerikai részvények sem teljesítettek jól, de erről bővebben itt olvashat. 

Micskei Lajos
06:40

20-30 milliméter eső eshet!

A Köpönyeg.hu szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég egész nap. Több helyen jelentős mennyiségű (akár 20-30 mm) esőt is jósolnak. Ha ez nem lenne elég, akkor még délutántól, estétől erős északnyugati szelet is mondanak. Ezzel kicsit vége is lesz a tavasznak, néhány fokkal lehűl majd a hőmérséklet. A dunántúli magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is lehet, a csúcshőmérséklet pedig 5 és 11 fok között alakulhat. 

Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler
Még több bejegyzés