Sztár lett a hidzsábos Barbie

2016.02.09., 07:00
rendezés

Abigél és Alex napja van, és ma ünnepli születésnapját Tom Hiddleston, a Marvel-filmek Lokija. Meleg, de szeles idő lesz. Hongkongban zavargások törtek ki, gyújtogattak és romboltak. A Pentagon megerősítette, hogy Észak-Korea műholdat állított pályára. Legalább négyen meghaltak egy bajorországi vonatszerencsétlenségben. Egy hidzsábos Barbie-baba lett az Instagram sztárja. Ez történt éjjel és hajnalban.

Origo
10:24

Az egyik mozdonyvezetőt még keresik

A bajor vonatszerencsétlenségben az egyik mozdonyvezető biztosan meghalt, amikor a két vonat frontálisan összeütközött, a másikat még keresik, írja a Süddeutsche Zeitung.

Origo
10:21

Új gazdát keres egy óriásnyúl

A skót állatvédelmi szervezet új otthont keres Atlasnak, az óriásnyúlnak, írja a Guardian. Atlas most hét hónapos, még növésben van. Felnőtt mérete elérheti az 1,2 métert, 2000 répát és 700 almát fogyaszt majd évente.

Origo
10:18

Gwyneth Paltrow tanúskodott

Gwyneth Paltrow hétfőn tanúskodott abban a perben, amiben egy férfit azzal vádolnak, hogy 17 éven keresztül levelekben zaklatta a színésznőt, írja a Telegraph.

Origo
10:13

Kenya kihagyhatja az olimpiát

Kenya távol maradhat a riói olimpiától, ha a Zika-vírus terjedése "járványméreteket ölt", mondta Kenya olimpiai bizottságának vezetője, írja a BBC.

Origo
10:09

Vannak még sebesültek a roncsok közt

Néhány sebesültet még nem sikerült kimenteni a bajor vonatszerencsétlenség roncsai közül, mondta Rainer Scharf, a német rendőrség szóvivője. A baleset egy gátnál történt, ahol elég szűk a hely, a roncsokhoz nehéz hozzáférni, a sebesülteket ezért helikopterekkel mentik, írja a Süddeutsche Zeitung.

Mentőalakulatok tagjai a február 9-i vonatbaleset helyszínén a bajorországi Bad AiblingnélForrás: MTI/EPA/DPA/Paul Winterer

 

MTI
10:06

Kigyulladt egy hétvégi ház Budaörsön

Újabb hétvégi ház gyulladt ki Budaörsön, a Frank-hegyen hétfő este. Az eset a helyszín azonossága miatt összefügghet a 2014 januárja óta tartó gyújtogatássorozattal - tájékoztat a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila.

Origo
10:01

Baleset volt a Flórián térnél

Baleset történt a Pacsirtamező utcában a Flórián térnél. A sérült járművek már nem akadályozzák a forgalmat, tájékoztat a BKK.

MTI
10:00

Moszkva tenyészállatokat akar Magyarországtól

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Oroszországi Föderáció mezőgazdasági miniszterének első helyettesével, Jevgenyij Gromikóval tárgyalt Moszkvában. A találkozón az orosz–magyar mezőgazdasági együttműködés aktuális kérdéseit vitatták meg. Az orosz fél a magyar vetőmagok, kertészeti szaporítóanyagok, illetve tenyészállatok iránti igényét fogalmazta meg hazánk felé.

 

A találkozón megállapodás született arról, hogy a magyar–orosz mezőgazdasági munkacsoport soros ülését idén májusban Budapesten rendezik meg. 

Origo
09:56

Ukrajna 98 éve vált el Oroszországtól

Lényegében február 9-én tört ki 1904-ben az orosz–japán háború, amikor a Togo admirális vezette japán flotta Port Arthur kikötőjében harcképtelenné tett három orosz hadihajót.

1918-ban a mai napon vált függetlenné Ukrajna Szovjet-Oroszországtól, és írt alá békeszerződést a központi hatalmakkal.

Origo
09:51

Engedélyezték HIV-fertőzött szervek átültetését

Az amerikai John Hopkins Egyetem orvosai úgy döntöttek, az országban először HIV-fertőzött szerveket fognak átültetni HIV-fertőzött betegekbe, írja a CNN.

Origo
09:48

Letartóztatták az összedőlt épület építőjét

Letartóztatták annak az épületnek az építőjét, amelyik összedőlt a szombati tajvani földrengésben. Szinte ez volt az egyetlen épület, amelyik súlyos károkat szenvedett el, írja a BBC. Az épületben legalább 39-en meghaltak, de száznál többen lehetnek még a romok alatt.

MTI
09:44

Szerdától látogatható Jimi Hendrix otthona

Ismét régi, hatvanas évekbeli fényében ragyog Jimi Hendrix egykori londoni otthona, amelyet szerdától kereshetnek fel az amerikai gitárlegenda rajongói.

A Brooke Street 23-ban lévő lakás, ahol a gitáros legenda 1968 és 1969 között lakottForrás: MTI/AP/Matt Dunham
Origo
09:41

A 61-es főúton helyszínelnek

A 61-es főúton, Kapospulánál a 95. km-nél egy személyautó árokba hajtott. Félpályás lezárás mellett helyszínelnek, tájékoztat az Útinform.

MTI
09:39

Jó évük volt a cápáknak 2015-ben

Világszerte 98 cápatámadás történt 2015-ben, a szakértők szerint ez új rekordot jelent.

Origo
09:36

Baleset volt a Vágány utcában

Baleset történt a XIII., Vágány utcában a Mohács utcánál. Sávlezárásra kell készülni, tájékoztat a BKK.

Origo
09:34

Legalább négy halott a bajor vonatbalesetben

A bajorországi vonatszerencsétlenségben legalább négy ember meghalt, a sérültek száma 150 körül van, mondta a rendőrség szóvivője a Süddeutsche Zeitungnak.

 

Mentőautók egy vonatbaleset helyszínén a bajorországi Bad AiblingnélForrás: MTI/EPA/DPA/Paul Winterer
Origo
09:29

Kamionszámra csalták az adót hússal

Hetente több kamionnyi csirke- és sertésszállítmány érkezett Lengyelországból annak a kft.-nek a nevére, amelyet a NAV pénzügyi nyomozóinak és adórevizorainak sikerült lebuktatniuk. A cég az ekáerben rögzített valótlan bejelentésekkel a biztosítékfizetést is megpróbálta elkerülni. 

A cég 2015 második felében egyáltalán nem nyújtott be áfabevallást, és a belföldi értékesítései után fizetendő áfát sem fizette be. Így jutott jogosulatlanul árelőnyhöz a tisztességes kereskedőkkel szemben. Több mint 215 millió forint áfát csalt el, tájékoztat a NAV.

Origo
09:27

Festékesvödrökben tartotta a füvet

Több mint 4 kilogramm marihuánát találtak a rendőrök egy zalatárnoki férfi lakásában. Vödrökben és zacskókban tárolta a kábítószert, írja a police.hu.

MTI
09:23

Nem döntött rekordot a Super Bowl

Nem döntötte meg a nézettségi rekordot az Egyesült Államokban a tengerentúli profi amerikaifutball-liga döntője, a vasárnapi Super Bowl, amelyet 111,9 millióan láttak a tévében. Ez a szám elmarad a tavalyi 114,4 milliós csúcstól, de még a két évvel ezelőtti 112,2 milliós nézettségtől is.

 

A félidei műsor a nagydöntőnForrás: AFP/2016 Getty Images/Ezra Shaw
MTI
09:20

Obama ma benyújtja az utolsó költségvetését

Barack Obama ma terjeszti elő a 2017-es pénzügyi évre érvényes költségvetési tervét, amely elnökségének utolsó ilyen tervezete lesz. A Fehér Ház előzetes információi szerint az elnök a szegényebb rétegek megsegítésétől az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcig több területet is kiemel.

Origo
09:17

Itt szállt meg Beyoncé a Super Bowl idejére

Beyoncé amerikai énekes egy 10 ezer dolláros Airbnb-házban szállt meg a Super Bowl idejére, írja az Uproxx.com.

Origo
09:13

Lehet, hogy megvannak a gravitációs hullámok

Csütörtökön fizikusok nagy bejelentésre készülnek, írja a Mashable.com. Könnyen lehet, hogy bizonyítékot találtak a gravitációs hullámok létezésére.

Origo
09:10

Enyhül a dugó Budapesten

Lassú az előrejutás az M3-as bevezető szakaszán a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt, tájékoztat a BKK.

Egybefüggő a kocsisor a Közraktár utcában befelé, a Budai alsó rakparton a Petőfi hídtól észak felé, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd előtt mindkét irányból.

Erős a forgalom a Hegyalja út–Erzsébet híd útvonalon.

Origo
09:06

Vonatbaleset volt Bajorországban

Több halálos áldozata és sérültje van a kedd reggeli bajorországi vonatbalesetnek, írja a Guardian. A rendőrség szerint két vonat ütközött össze Bad Aibling közelében. A DPA német hírügynökség szerint az egyik vonat kisiklott, több vagon felborult.

MTI
09:02

Csökkent a német export

Nem úgy alakult a német külkereskedelem decemberben, ahogy azt a szakértők várták, különösen a kivitelre vonatkozó adat esetében.

A német statisztikai hivatal, a Destatis kedden azt közölte, hogy decemberben az export 1,6 százalékkal esett a szakértők által becsült 0,5 százalékos növekedés helyett. Eközben az import ugyancsak 1,6 százalékkal zsugorodott, miközben az elemzői várakozások átlagában jóval szerényebb, 0,5 százalékos csökkenés szerepelt.

Origo
08:59

Újra járható a Hegyalja út

Az Erzsébet híd budai hídfője után a Hegyalja úton a BAH-csomópont felé megszűnt a forgalmi akadály, tájékoztat a BKK.

Origo
08:56

Szexuális zaklatás a vád az iráni tévénél

Az angol nyelvű, állami iráni televízió két vezetőjét felfüggesztették, mert az egyik bemondó azzal vádolta meg őket, hogy évekig szexuálisan zaklatták, írja a New York Times.

Origo
08:55

Most dőlhet el a közoktatás jövője

Megkezdődött a közoktatási kerekasztal. A közoktatás jövőjéről Balog Zoltán emberierőforrrás-miniszter, Rétvári Bence államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit volt közoktatásért felelős államtitkár és utódja, Palkovics László egyeztet több szervezettel. A szakszervezeteket Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviseli, a Galló Istvánné vezette Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem ment el. 

Hogy mire jutottak, arról 10.45-kor sajtótájékoztatót tartanak.

Origo
08:50

Már nem helyszínelnek a Krisztina körúton

Befejeződött a helyszínelés a Krisztina körúton az Attila útnál a Vérmező út felé vezető külső sávban, tájékoztat a BKK.

Az Erzsébet híd budai hídfője után a Hegyalja úton a BAH-csomópont felé a belső sávban egy műszaki hibás személyautó vesztegel. Torlódásra kell készülni az Erzsébet hídon Buda irányában.

Lassú az előrejutás az M3-as bevezető szakaszán a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt, a Szentendrei úton a Pók utcától befelé.

Egybefüggő a kocsisor a Szabadság híd–Kiskörút útvonalon az Astoriáig, a Közraktár utcában befelé, a Budai alsó rakparton a Petőfi hídtól észak felé, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban.

Origo
08:48

Kilencméteres hullámok ostromolták a luxushajót

Az Anthem of the Seas luxushajó New Jersey kikötőjébe tartott utasokkal a fedélzetén, amikor viharba került, írja a Guardian. A hajót kilencméteres hullámok ostromolták.

MTI
08:44

Migránsok sérültek meg egy gázrobbanásban

Gázrobbanás volt Mexikóban egy házban, ahol egy bűnbanda az Egyesült Államokba eljutni akaró latin-amerikai migránsokat tartott fogva. Öt bevándorló megsérült, ketten közülük súlyosan.

Origo
08:41

Amerikában az automata váltó is lehet túl bonyolult

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal megállapította, hogy a Fiat Chrysler veszélyes váltókarokat épített egyes automata váltós autóiba, írja az AP hírügynökség. A váltókar lényegében csak egy joystick, a megpöccintésével lehet parkolás és vezetés fokozat közt váltani, de a kar nem marad az adott állásban, hanem visszaáll középre. Sok autótulajdonos úgy szállt ki a kocsijából, hogy vezetés fokozatban hagyta a váltót, ez több balesetet okozott.

MTI
08:38

Csökkent a német ipari termelés

A várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Németországban decemberben az előző hónaphoz képest.

Origo
08:35

Nem lett kisebb a dugó

Tart a helyszínelés a Krisztina körúton az Attila útnál a Vérmező út felé vezető külső sávban.

Lassú az előrejutás az M1-M7-es közös bevezető szakaszán a gazdagréti felhajtótól, és folytatásában a Budaörsi úton, az M3-as bevezető szakaszán a Körvasútsori felüljárótól a Kacsóh Pongrác úti felüljáróig.

Torlódásra kell számítani a 10-es főúton befelé a solymári körforgalomtól az ürömi körforgalomig, a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcáig, a Szentendrei úton a Pók utcától befelé.

Egybefüggő a kocsisor a Szabadság híd–Kiskörút útvonalon az Astoriáig, a Közraktár utcában befelé, a Budai alsó rakparton a Rákóczi hídtól észak felé, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban, tájékoztat a BKK.

Origo
08:34

Sztrájkra készülnek a BKV-sok

Sztrájkbizottságot alakítottak, és rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok. A fővárosi közlekedési cég vezetése egyetlen fillér béremelést sem ajánl a dolgozóknak, létszámleépítésre készül, miközben például a garázsokban, egyes munkakörökben már így is a munkavédelmi és belső szabályzatok megsértését kockáztatva dolgoznak, időnként jelentősen túlterhelten az emberek, írja közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Origo
08:32

Sztár lett a hidzsábos Barbie

Egy nigériai orvostanhallgató hidzsábot viselő Barbie-babáról töltött fel képeket Instagramra, írja a CNN. A képek nagyon népszerűek lettek.

As the weekend winds to a close, I wish you all a wonderful week ahead! ???? #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion

Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) által közzétett fénykép,

MTI
08:28

Svájcban nőtt a munkanélküliség

Svájcban emelkedett a munkanélküliség januárban, és magasabb volt az egy évvel korábbinál is - közölte a svájci kormány gazdasági államtitkársága.

A kedden ismertetett adatok szerint a januári ráta 3,8 százalékra nőtt a decemberi 3,7 százalékról. Szeptemberben 3,2 százalékos volt a munkanélküliség, tavaly januárban pedig 3,5 százalék.

--
08:27

60 év házasság után szúrt

Ma áll bíróság elé a a 83 éves férfi, aki 2014-ben valószínűleg megölte feleségét. 60 évig éltek együtt. Féltékeny volt rá - írja a Blikk. Az idős embert elfogása óta elmegyógyintézetben kezelik, nem igazán érzékeli, hogy mit tett. 

Origo
08:24

Végrehajtás Simicska egyik cége ellen

Végrehajtást jegyeztetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Simicska Lajos nagyvállalkozó céghálózatának egyik központi cége, a Pro A Vagyonkezelő Kft. ellen, írja a NOL.hu. Benyó Zsuzsanna, a cég ügyvezetője a bejegyzés okaként azt jelölte meg, hogy elírták az utaláson az adószámot. A hibát javították, így reményei szerint a bejegyzést hamarosan törölhetik.

Origo
08:18

Majdnem csoportos leépítés

Elkezdődött a létszámleépítés a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél – értesült a Somogyi Hírlap. Információik szerint ennek hírére jó néhány dolgozó jelezte kilépését a szakszervezetből.

Somogyban 29 dolgozótól váltak meg, egyébként megyénként, illetve havonta 29 dolgozó elküldése még nem számít csoportos leépítésnek. Harminc már annak számítana.

--
08:17

Mercedes terepjárók a külügyi beosztottaknak

Szijjártó Péter miniszterhelyettese, Szabó László egy két éve üzembe helyezett ML350 Mercedes terepjáróval, a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, Magyar Levente egy felső középkategóriás Mercedes E350-sel, Mikola István biztonságpolitikai államtitkár pedig egy ötéves Audi ­A6-sal járhat munkába, írja a nol.hu.

MTI
08:15

Kormányszóvivő: A V4-ek sosem értettek ennyire egyet

Az elmúlt egy, másfél év történései - a migrációs válság, illetve az Európai Unió megreformálásának kérdése - eddig soha nem látott mértékben közelítette egymáshoz a visegrádi négyek (V4) országainak álláspontját - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a közmédia műsorában.

MTI
08:11

Ázsiában megint zuhanás

Tokióban a Nikkei225 mutató 5,40 százalékkal, 16 085,44 pontra esett, 2014 októbere óta a legalacsonyabb szinten zárt.

Ausztráliában, a börze irányadó mutatója 2,9 százalékos csökkenéssel két és fél éve a legalacsonyabb szinten zárt.

Kedden zárva volt egyebek között a kínai, a hongkongi, a tajvani és a dél-koreai börze a holdújév miatt.    

A térségben még kereskednek például Indiában, ahol a tőzsde vezető indexe - reggel 7 órakor - 1,16 százalékos gyengülést jelzett.

Tokiói tőzsdezáráskor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 34 cent emelkedéssel 30,03 dolláron állt.

Origo
08:11

Cipőt és édességet akart lopni

Egy sárvári boltból édességgel és cipővel akart fizetés nélkül távozni egy szombathelyi nő, írja a Vaol.hu. Egy sorokpolányi nő pedig egy szombathelyi boltból akart élelmiszereket elvinni. Mindkettejüket elkapták és előállították.

Origo
08:07

Ma van Horthy halálának évfordulója

1881-ben a mai napon hunyt el Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij orosz író, 1957-ben pedig Horthy Miklós.

--
08:07

Storck Németországba indul

A kapitány a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy kb. 35 játékosnak van esélye arra, hogy ott legyen a nyári Európa-bajnokságon, szerinte jó csapatunk lesz, amiben feltűnhet egy új arc is. Bővebben kapcsolódó cikkünkben.

Forrás: Origo
MTI
08:04

Sárdobálás megy az elnökjelölti kampányban

Az amerikai elnökválasztás keddi New Hampshire-i előválasztásának finisében sem a demokrata, sem a republikánus elnökjelölt-aspiránsok nem tartóztatták meg magukat: hétfői kampányrendezvényeiken durván támadták politikai ellenfeleiket. Donald Trump üzletember szerint Jeb Bush floridai exkormányzó idegbeteg, Bill Clinton volt elnök szerint Bernie Sanders vermonti szenátor tisztességtelen.

Origo
08:02

14 hónap börtönben, vádemelés nélkül

Niranjan Rasalingam brit könyvelő azt mondta a Guardiannak, 14 hónapig tartották fogva Mianmar legkeményebb börtönében anélkül, hogy vádat emeltek volna ellene. 

Origo
07:59

Turbánja miatt nem engedték fel a repülőre

Waris Ahluwalia indiai színész, modell és divattervező azt állítja, az Aeromexico mexikói légitársaság alkalmazottai nem engedték felszállni a gépre, mert turbánt viselt, írja a CNN. A színész Mexikóváros repterén ragadt.

Waris Ahluwalia a tavalyi torontói filmfesztiválonForrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter
Origo
07:55

Csak bukdácsol az űrben

A műhold, amit Észak-Korea Föld körüli pályára állított, csak bukdácsol az űrben, egészen biztos, hogy semmiféle hasznos tevékenységet nem képes végezni, mondta az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztségviselője a CNN-nek.

MTI
07:52

Újabb szankciók jöhetnek Észak-Korea ellen

Dél-Korea együttműködik az Egyesült Államokkal és Japánnal abban, hogy újabb büntetőintézkedéseket dolgozzanak ki Észak-Korea ellen - erről beszélt kedden telefonon a dél-koreai és az amerikai elnök, valamint a japán kormányfő.

Origo
07:51

Egyre nagyobb a dugó

Tart a helyszínelés a Krisztina körúton az Attila útnál a Vérmező út felé vezető külső sávban.

Lassú az előrejutás az M1-M7-es közös bevezető szakaszán a gazdagréti felhajtótól, és folytatásában a Budaörsi úton, az M3-as bevezető szakaszán az M0-s csomópont és a Szerencs utca között, valamint a Körvasútsori felüljárótól befelé.

Torlódásra kell számítani a 10-es főúton befelé a solymári körforgalomtól az ürömi körforgalomig, a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcáig, a Szentendrei úton a Pók utcától befelé.

Egybefüggő a kocsisor a Kiskörúton a Szabadság hídtól az Astoriáig, a Budai alsó rakparton a Rákóczi hídtól észak felé, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban, tájékoztat a BKK.

MTI
07:48

Moszkva eurókötvényeket akar kibocsátani

Oroszország eurókötvény kibocsátását készíti elő. Erre utal, hogy a pénzügyminisztérium több külföldi és orosz bankot keresett meg azzal, hogy segédkezzenek a kibocsátásban.

Origo
07:45

Ezért nehéz eltaposni a csótányokat

A National Geographic internetes oldalán videón szemléltetik, hogyan tudják a csótányok egészen kilapítani a saját testüket, és miért olyan nehéz őket eltaposni.

Origo
07:41

Bíróság elé állítják az IÁ-vezető özvegyét

Amerikában bíróság elé állítják Abu Sayyaf IÁ-vezető özvegyét, Umm Sayyafot. A vád szerint részt vett Kayla Mueller fogva tartásában és megkínzásában, cselekedeteivel hozzájárult a túsz halálához, írja a CNN.

MTI
07:37

A MÁV rengeteget fizetett késések miatt

Összesen csaknem 110 millió forint kártérítést fizetett ki tavaly közel 12 ezer esetben a MÁV Zrt., javarészt késések miatt - írta a Magyar Nemzet keddi számában a vasúttársaság tájékoztatása alapján.

Origo
07:33

Észak-Korea eljutott az űrbe

A Pentagon megerősítette, hogy Észak-Korea valamiféle műholdat állított Föld körüli pályára a minap fellőtt rakétával, írja a Buzzfeed.com. A Pentagon elítélte a műhold fellövését.

A Koreai Központi Hírügynökség által kiadott kép a rakéta indításárólForrás: AFP/Kcna Via Kns
Origo
07:31

Fáradtan könnyebben adunk hamis vallomást

A Michigan Állami Egyetem kutatói megfigyelték, hogy sokkal könnyebben ad hamis vallomást az, aki előtte 24 órán keresztül egyáltalán nem aludt, mint az, aki 8 órát pihent előtte. A Proceedings of the National Academy of Sciences tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint 4,5-ször hajlamosabbak voltak a hamis tanúskodásra a kimerült emberek, mint a kipihentek. Ezek az eredmények sokat segíthetnek a rendőrségi eljárások során, hiszen nagyobb eséllyel kaphatnak valós vallomást a rendőrök, ha nem fosztják meg a szükséges alvástól a kihallgatottakat.

Origo
07:29

Kezdődik a reggeli dugó

Lassú az előrejutás az M1-M7-es közös bevezető szakaszán a gazdagréti felhajtótól, és folytatásában, a Budaörsi úton, az M3-as bevezető szakaszán az M0-s csomópont és a Szerencs utca között, a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcáig.

Egybefüggő a kocsisor a budai alsó rakparton a Rákóczi hídtól észak felé, a pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban, tájékoztat a BKK.

Origo
07:26

Éles lőszert használtak Hongkongban

A hongkongi zavargások közben a rendőrök éles lőszerrel adtak le figyelmeztető lövéseket a levegőbe, értesült a Guardian. A tüntetők kukákat gyújtottak fel, a rendőröket kövekkel dobálták.

 

Forrás: AFP/Edward Wong
MTI
07:23

Felfüggesztettek három arab képviselőt

Felfüggesztették három izraeli arab képviselő parlamenti felszólalási jogát hétfőn, amiért támogatásukról biztosították a biztonsági erők által lelőtt palesztin merénylők családjait.

 

A kneszet etikai bizottsága a baloldali Balad párt két tagját négy hónapra, egy harmadik társukat pedig két hónapra eltiltotta a plenáris üléseken és a bizottsági munkában való felszólalástól, szavazni azonban továbbra is szavazhatnak majd. A Balad része a négy csoportból álló Közös Arab Listának, amely összesen 13 mandátummal rendelkezik a 120 tagú izraeli parlamentben.

Origo
07:21

30 éves légszennyeződés súlyát nyögjük

Angol és walesi kutatók kimutatták, hogy nagyobb a betegségekre való hajlam azoknál az embereknél, akik több mint harminc évvel ezelőtt erősen szennyezett területen éltek, írja a Sciencedaily.com. A 368 ezer angol és walesi polgár megfigyelésével zajló kísérlet során az MRC-PHE Központban rájöttek, hogy bár a jelenlegi szennyezettség sokkal károsabb az emberi szervezetre, az alanyokra meglepő módon még a harminc évvel ezelőtti légszennyezés is erősen hatással van.

MTI
07:18

Kanadából érkezett festmények Miskolcon

A Miskolcon született és munkásságával részben ide kötődő Ördögh László festményeivel gazdagodott a miskolci Herman Ottó Múzeum gyűjteménye.

 

A miskolci Herman Ottó MúzeumForrás: MTI/H. Szabó Sándor
Origo
07:16

Trump és Bush egymás torkának estek

Donald Trump és Jeb Bush nem kímélik egymást, írja a Businessinsider. A két republikánus politikus az elnökjelöltségért küzd New Hampshire államban. Bush például gyávának és hazugnak nevezte Trumpot egy tweetben.

Origo
07:11

Hillary Clinton nem kell a nőknek

New Hampshire államban a női választók többsége inkább Hillary Clinton riválisával, Bernie Saundersszel szimpatizál, írja a CNN. Az állam demokrata szavazóinak hamarosan választaniuk kell, melyik politikust szeretnék elnökjelöltként látni.

Origo
07:07

FBI-alkalmazottak adatait hozták nyilvánosságra

Hackerek 20 ezer FBI-alkalmazott elérhetőségét hozták nyilvánosságra, írja a CNN. A hackerek azt állítják, hogy az adatokhoz az igazságügyminisztérium rendszerének feltörésével jutottak hozzá.

Origo
07:04

Lezárták a Szabadság teret

A VII., Izabella utcában a Jósika utca és a Dob utca között egy szakaszon útszűkületre és megállási tilalomra számítsanak, mivel javítják a csatornát. Csúcsidőszakban jelzőőrök irányítják a forgalmat, tájékoztat a BKK.

A Bem rakparton a Halász utca után sávlezárásra kell számítani útburkolat-javítás miatt.

Lezárták az V., Szabadság tér volt MTV-székház előtti területét, és ma éjféltől szintén lezárják a Szabadság tér Aulich utca, Honvéd utca és Vécsey utca közötti részét, illetve a Zoltán utcát a Nádor utcáig rendezvény miatt. (Mangalicafesztivál)

Az I., Fő utcában a Csalogány utcánál a forgalmat a buszsávba terelik csatornajavítás miatt.

Útszűkületre számítsanak Újpesten a Madridi utcában a Pozsonyi utcánál gázvezeték-javítás miatt.

A XXII. Bartók Béla úton a Török utca közelében a fél útpályát lezárták gázvezeték-javítás miatt.

A H5-ös HÉV felújítás miatt továbbra sem közlekedik a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. Ezen a szakaszon a 109-es autóbusszal vagy a 19-es villamossal utazhatnak. Munkanapokon csúcsidőszakban pótlóbusz is jár.

Origo
07:02

Baleset a Krisztina körúton

Baleset történt a Krisztina körúton az Attila útnál a Vérmező út felé vezető külső sávban, tájékoztat a BKK.

MTI
06:59

Lezuhant egy orosz helikopter

Lezuhant az orosz védelmi minisztérium egy Mi-8-as típusú helikoptere hétfőn az ország északnyugati részében lévő Pszkovi területen, a balesetben a legénység mind a négy tagja meghalt - közölte a minisztérium.

Origo
06:58

Meleg, szeles idő

Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, több felhőre inkább északon és keleten van kilátás, néhol még kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az esti órákban nyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl nagy részén viharos lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet, tájékoztat a met.hu.

Origo
06:57

Loki születésnapja

Ma ünnepli a születésnapját Tom Hiddleston angol színész, a Marvel-filmek Lokija és Joe Pesci, boldog születésnapot kívánunk nekik!

MTI
06:56

Zavargások Hongkongban

Káosz, gyújtogatás és rombolás jellemezte azt a múlt éjszakai hongkongi zavargást, amelyet látszatra a rendőrségnek az engedély nélküli utcai ételárusokkal szembeni fellépése váltott ki - számolt be a kínai holdújév első napján történt erőszakos eseményekről keddre virradóra a helyi South China Morning Post című napilap.

Forrás: AFP/Edward Wong
Origo
06:55

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Abigél és Alex nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Abigél vagy Alex, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Aladdin, Aladin, Alarik, Apol, Apolka, Apollónia, Ciceró, Cirill, Donald, Erik, Erika, Erős, Hanga, Kirill, Marcián, Marián, Rajnald, Rex, Rinaldó, Ronald, Szabin nap is van.

Még több bejegyzés