Lehet ennél szebb nap? Sulimentesség és Oscar egy napon

2016.02.29., 06:56
rendezés

Ma Antónia és Elemér napja van. Túlnyomóan borult lesz az ég. Kiadós eső várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 fok körül alakul. Oscar-díjat kapott a Saul fia. Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott, és Fekete Zsolt, az MSZP, a DK és a TVE közös jelöltje győzött Salgótarjánban, miután az érvényesen leadott szavazatok 52 százalékát megszerezte a vasárnapi időközi polgármester-választáson. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Origo
10:22

Így örültek az Anker'tben a Saul fia Oscarjának

Origo
10:14

Az érdi Telekiben nem listázzák a demonstráló diákokat

Az érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában nem nyilatkoztak arról, hányan érintettek a mai sulimentes demonstrációban. Ugyanakkor az is igaz, hogy több helyen is influenzajárvány van Érden, így ez is növelheti a hiányzók számát.

Kollégánk egy keresztény, hívő édesanyával is találkozott, aki azt mondta, azért viszi iskolába a gyerekeit, mert Isten tanítása az, hogy engedelmeskedjünk a földi hatalmaknak. 

Origo
10:14

Így reagáltak Orbán Viktor évértékelő beszédére

Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes is nyilatkozott az Origónak.

--
10:10

Kutyák borzasztó körülmények között

Több mint száz juhászkutyát tartott rendkívül rossz körülmények között egy Hajdú-Bihar megyei szaporító. A különböző életkorú kutyák zsúfoltan, ivóvíz nélkül, szennyezett körülmények között éltek, lábközépig ért a sár, több állatot rövid láncon tartottak. Láthatóan sérült, beteg kutyák is voltak köztük, az egyik kennelben még egy elhullott ebet is találtak. 

Origo
10:00

Kommentek a sulimentes napon

"Kedves gyerekek! Nektek persze nemsokára nem kezdődik a suli! El ne felejtsetek otthon maradni!" - Gábor, Facebook-komment.

"4-5 középiskolás szokott lenni ilyenkor reggel a buszon, amivel utazom. Ma egy sincs!" - Szilvia, Facebook-komment.

Origo
09:54

Betörtek Juhász Péterhez

Betörtek hozzánk, pedig a lakásunkba csak hozni lehet értéket, vinni nem. Ettől izgat igazán.Eredetileg azt terveztem...

Közzétette: Juhász Péter – 2016. február 29.
MTI
09:53

Varga: Kijár a felminősítés

A számok és tények alapján Magyarországnak már régen kijárna a felminősítés - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1-en, arra reagálva, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő a héten vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat. 

Varga Mihály szerint kijárna Magyarországnak a felminősítésForrás: MTI/Kovács Tamás

A miniszter emlékeztetett: a piaci szereplők folyamatosan lejegyzik, messze túljegyzik a kibocsátott magyar állampapírokat. Hozzátette: az államadósság az elmúlt öt évben csökkent, a magyar gazdaságpolitika kiszámítható,  a gazdaság teljesítménye pedig elégedettségre ad okot. 

Origo
09:51

Az igazi lázadó a szülői sztrájkkal is szembeszáll

Érdi gimnazista siet az iskolábaForrás: Origo
Origo
09:49

Bicskanyitogató tempóról beszél Orbán

Orbán Viktor azt mondta, bicskanyitogató tempó, hogy Magyarországot azzal zsarolják, hogy uniós forrásokat vesznek el, ha nem lesznek szolidárisak a menekültekkel. "Kellő határozottsággal kell ezt elmondani diplomáciai szinten" - mondta Orbán. A miniszterelnök szerint  van olyan ország, ami egy Nyugat-Európától kapott euróból majdnem kettőt nyert vissza. "Ez a rendszer mindezek ellenére nem az ellenségünk, mivel mi is hasznot húztunk belőle." 

Origo
09:47

Erdélyi "Superman" Zsolt: Engem felvenni üzenet a piacnak

"Nekem nem megrendelőim vannak, hanem megbízóim" - nyilatkozta a Digitalhungary.hu magazinnak a kommunikációs és reklámszakember. "Akik, mint a szóból is kiderül, megbíznak bennem. [...] Felhívnak telefonon a Coca-Colától, az OLX-től vagy az OTP-től, hogy ez és ez a feladat. Nincs pitch, nincs ügynökségi pávatánc. De a lényeg, hogy egy nem létező, lebegő pozícióba igazolnak, meghekkelve ezzel a saját szervezetüket. Ez néha a hivatalos út megkerülésével jár, de mindig gyors és hatékony" - mondta az interjúban. 

Erdélyi ZsoltForrás: Origo
Origo
09:46

Orbán: Együtt kell működnünk Ausztriával

Orbán Viktor azt mondta, Ausztriával szemben mi előremegyünk a népszavazási kezdeményezéssel. Összességében az osztrákoknak és a magyaroknak meg kell találniuk a hosszas együttműködés alapjait. A kormányfő szerint a szociális juttatások ügyében sokan javítana a helyzeten, ha az osztrák és a magyar bérszínvonal közeledne egymáshoz. 

Origo
09:42

Nem könnyű az osztrákoknak

Orbán Viktor azt mondta, nem könnyű külpolitikai értelemben osztráknak lenni, mivel uniós tagország, de nem tagja a NATO-nak. A miniszterelnök felidézte, hogy korábban megpróbálták bevonni Bécset egy közép-európai együttműködésbe, de ez nem sikerült. 

Origo
09:38

Orbán nem akarja megsérteni az osztrák népet

Jönnek a kérdések. Az első kérdés arra irányult, mi lesz a Nagy-Britanniában vagy Ausztriában élő magyarok juttatásaival. Mit tesz a kormány egy ilyen helyzetben? – hangzott a kérdés.

Kérdésekre is válaszol a miniszterelnökForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán szerint eddig ahhoz voltak szokva, hogy a durva kijelentések keletről jönnek, míg most nyugatról. "Mindezek ellenére én nem szeretném megsérteni az osztrák népet" - tette hozzá. 

Origo
09:37

40 ezerrel növelte lájkolói számát Orbán Viktor

Origo
09:33

Orbán gratulált

Végül Orbán Viktor gratulált az összegyűlt misszióvezetőknek az előző évben végzett kiváló munkáért. 

Origo
09:32

Így lehet hiány nélküli a büdzsé

Egy-két évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna a nullás költségvetés, ami azt jelenti, hogy az államadóssággal együtt legyen hiány nélküli a büdzsé - mondta a miniszterelnök. 

Origo
09:30

Orbán beszélt Minszkről is

Orbán Viktor kedvezőnek nevezte, hogy létezik a minszki megállapodás. "Ezt be kell tartani, ráadásul az unión belüli is komoly vita lesz a minszki szerződés teljesítéséről" - jelentette ki a kormányfő. Úgy látja, nem lesz automatikus az Oroszországot érintő szankciók meghosszabbítása. 

Origo
09:27

Magyarország második Oscar-díjáról ír a Variety

Variety, lapszemleForrás: Origo
Origo
09:27

Orbán nem akar közös magyar-orosz határt

Nem gondoltam volna, hogy a Belgrád–Budapest vasútvonal hamarabb modernizálódik, mint a Budapest–Zágráb vonal. Orbán Viktor szerint Szlovéniával kiegyensúlyozottak a kapcsolatok. Ukrajnával kapcsolatban nem látjuk, hogyan lesz egy saját labán megállni képes ország - mondta Orbán. Szurkolunk nekik, hogy rendeződjenek az állapotok - mondta a miniszterelnök. A lényeg, hogy ne legyenek közös határaink Oroszországgal - mondta Orbán. 

Origo
09:24

Energiavezetékek lehetőségei

Szerbiával jók a kapcsolataink, míg Horvátországgal minden adott a sikeres együttműködéshez, de nehéz lesz stabilizálni a korábbi helyzetet - mondta a miniszterelnök. Nekünk mindig is fontos volt, hogy délről energiavezetékek érkezzenek Magyarországra, mivel így csökkenteni lehetett volna az orosz függőséget. Orbán szerint ez már nem is olyan sürgető, mint korábban volt, mert Szlovákiából és akár Lengyelországból is szerezhetünk gázt. 

Origo
09:22

A kommunizmus utáni első Oscarról ír a Hollywood Reporter

Összefoglalót közölt a Saul fia című Oscar-díjas filmről a The Hollywood Reporter, arról írnak, hogy a díj alapvetően rázhatja fel a filmtámogatási rendszert. 

Origo
09:20

Orbán: Hadjárat zajlik a magyar politikusok ellen

Szlovákiával ebben a pillanatban rendezettek a kapcsolataink - mondta a miniszterelnök. Nem a nemzetiségi, hanem a gazdasági együttműködés adta meg a szlovákiai kapcsolatokat. Romániában a korrupció elleni harc örve alatt a magyar politikusok elleni hadjáratot kell regisztrálni - mondta a miniszterelnök. A kisebbségi politikusok háttérbe szorításáról is szó van, nem állnak jól a dolgok – fejtette ki Orbán. 

Origo
09:16

Orbán nem beszélt Szlovákiáról

Orbán Viktor azt mondta, a magyar diplomácia nagy teljesítménye volt a V4-ek létrehozása. "Szlovákiáról azért nem mondok semmit, mert ott választási kampány van, ezért nem akarok beleszólni az ottani belügyekbe" – fejtette ki a miniszterelnök. 

Origo
09:16

A The New York Times címlapján a Saul fia

Nytimes.com lapszemleForrás: Origo
Origo
09:12

Orbán: Közép-Európa újradefiniálhatja magát

Vannak az unionisták és a szuverenisták az EU-ban - mondta a miniszterelnök. Orbán szerint egy érdekes kérdés, hogy az eurózóna tagjai miért növekednek lassabban, míg a saját fizetőeszközzel rendelkezők gyorsabban. 

Orbán Viktor szerint újra kell definiálnia magát Közép-EurópánakFotó: Szabó Gábor - Origo

Ebben a térben kell újradefiniálnia magát Közép-Európának - mondta a miniszterelnök 

MTI
09:10

Megállta a helyét a diplomáciai kar

Az elmúlt fél évben nem könnyű körülmények között sikerült megállnia a helyét a magyar diplomáciai karnak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nagyköveti értekezleten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg a nagyköveti értekezletetForrás: MTI/Illyés Tibor

A még Orbán Viktor kormányfő előtt felszólaló tárcavezető szerint az elmúlt fél évben "folyamatos nyomás alatt" sikerült a magyar diplomáciai karnak olyan teljesítményt elérnie, hogy "egyikünknek sem lehet szégyellnivalója".  

Origo
09:08

Mi lenne a magyar érdek?

A miniszterelnök szerint az európai projekt elakadt. Úgy látja, most annyi baj van az unión belül, hogy több ország is megbarátkozott azzal a gondolattal, hogy a közös pénz mellett mélyebb integrációt hozzon létre. Egyáltalán nem biztos, hogy ez az elszántság végeredményre jut - mondta Orbán Viktor, és hozzátette: A nagy kérdés, hogy ebben a helyzetben mi lenne a magyar érdek. 

Origo
09:06

Az érdi Bolyaiban nincsenek tüntető diákok

Az érdi Bolyai János Általános Iskola igazgatója kollégánknak azt mondta, hogy nincsenek tüntető diákok az intézményben. A Klikről vagy a pedagógussztrájkról nem kívánt nyilatkozni. 

Origo
09:05

Orbán: Kétsebességes unió jöhet

Orbán Viktor miniszterelnök a misszióvezetői értekezleten arról beszélt, hogy reális lehetőség a kétsebességes unió. 

Origo
09:00

Elzavartak minket a Vörösmarty-gimitől

Az Origo újságírója Érden van, és iskolába tartó diákoktól érdeklődött arról, hogy várhatóan hányan lesznek ma a suliban. Egy kilencedikes lány azt mondta, hogy várhatóan az osztály háromnegyede nem lesz ma bent, míg egy tizenkettedikes fiú azt mondta, náluk talán csak hárman fognak hiányozni. Az iskola közelében viszont az intézmény vezetője figyelmeztette kollégánkat, hogy ne kérdezgesse a diákokat. 

Origo
08:54

Az ország valódi arca

Tóbiás József, az MSZP elnöke közleményben gratulált Nemes Jeles Lászlónak a sikerhez. A politikus azt írta, hogy a rendező és alkotógárdája filmtörténeti művével megmutatta a 21. század Magyarországának jó és meggyőződése szerint valódi arcát. Azt a Magyarországot, amely a múlt legsötétebb napjaira sem fél tisztán emlékezni, ezért bátran tekinthet a jövőbe is.

MTI
08:48

Dulakodás a görög-macedón határon

Hétfő hajnal óta ismét zárva van a görög–macedón határ Idomeninél – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az állami média helyszíni tudósítója elmondta: éjjel a határ macedón oldalán is megjelentek migránsok, őket a rendőrök vitték oda, miután a kerítést megbontva szöktek át Macedóniába. Ez a csoport többek között fekete afrikaiakból állt. A műsorban elhangzott: a kapu legutóbbi megnyitásakor feszült helyzet alakult ki, elég komoly dulakodás volt, az emberek egymást taposták, mert mindenki elsőként próbált átjutni a határon. 

Origo
08:44

Orbán: A magyar film nagy napja

"A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük" - így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán arra, hogy Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat Los Angelesben. 

A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük. // A great day for hungarian filmmaking. Thank you to everyone.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. február 28.
Origo
08:41

Késeléssel gyanúsítanak egy börtönőrt

Őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a szegedi nyomozó ügyészség azt a börtönőrt, aki a vádhatóság szerint vasárnapra virradóra megkéselt egy férfit. A szegedi börtönben dolgozó őr szóváltásba keveredett a Tisza-parti város egyik belvárosi szórakozóhelyén, és a vita hevében kétszer hason szúrta. A sértett életveszélyes állapotban került kórházba. A börtönőrt őrizetbe vették, nem ismerte el bűnösségét.

Origo
08:38

Körmére néznek az italgép-üzemeltetőknek

Magyar Nemzet, lapszemleForrás: Origo
Origo
08:35

Euróban gyengült, dollárban erősödött

Alig változott a forint árfolyama a nemzetközi devizakereskedelemben: az euróval szemben gyengült, dollárban erősödött, míg svájci frankban lényegében nem változott az árfolyam a péntek esti jegyzésekhez képest. Az eurót reggel 311,40 forinton jegyezték, a dollárért 284,66 forintot kértek, a svájci frank 285,69 forinton állt.

Origo
08:34

YouTube-on beszélnek arról, hogyan nem mentek iskolába

Élő YouTube-közvetítésForrás: Origo

Népszerű, 40 ezer rajongóval rendelkező youtuber ad élő adást arról, hogyan nem ment ma iskolába. A közvetítést pár százan követik és kommentelik.

Origo
08:29

Sereghajtó lett fél Magyarország

A legszegényebb húsz európai térség között van fél Magyarország, miután négy régiónk is felkerült az unió 276 területi egységét tartalmazó lista legvégére. Egy szlovák vagy cseh régió sincs az utolsó helyeken, ezzel szemben Pozsony a hatodik leggazdagabb régió az Európai Unióban - írja a reggeli Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet, lapszemleForrás: Origo
Origo
08:24

Új nevekkel rukkolt elő a Strand Fesztivál

Nemzetközi vonalon a Hurts mellé csatlakozott a Hollywood Undead, Tom Odell, Caro Emerald és a Chase and Status. Az eseményre több hazai produkció különleges koncerttel készül: a Wellhello és a Halott Pénz tagjai egy saját napot szerveznek, a Punnany Massif a négy idei fesztiválfellépése közé a Strandot is beválasztotta, de az idén 25 éves Quimby is koncertezik Zamárdiban.

Strand FesztiválForrás: Origo
Origo
08:18

Merkel elutasítja a magyar kormány népszavazási kezdeményezését

Angela Merkel elutasítja a magyar kormány népszavazási kezdeményezését a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásával kapcsolatban. A német kancellár erről egy vasárnapi televíziós interjúban beszélt. Megjegyezte: "Orbán Viktor (...) arról a kérdésről akar népszavazást, hogy érkezhet-e Magyarországra 1294 menekült" a tagállamok között szétosztandó 160 ezerből, pedig valószínűleg még csökkenthetné is ezt a számot, mivel "sok ukrán menekültje van". "Ez azért mégiscsak egy elvi kérdés, és csak elutasítani tudom ezt az eljárást" - mondta a német kancellár.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Origo
08:11

Padlót fogott a kínai tőzsde

Jókora eséssel indították a hetet a kínai tőzsdék, a jüan mélyrepülése magával rántotta a részvénypiacokat is. A többi ázsiai tőzsdén nincs pánik, az olaj sem nagyon mozdul - írja a Portfolio.hu.

Tőzsde és piacgazdaságForrás: Pixabay.com
Origo
08:09

Levente az egyetlen az osztályból, aki suliba ment ma

Legalább is ez derül ki a Mokka helyszíni riportjából.

MokkaForrás: Origo
Origo
08:07

Réz András: Toronymagasan emelkedett ki a Saul fia az idei mezőnyből

Bár az idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölt alkotások mindegyike fontos kérdéseket és aktuális problémákat tárgyalt, a Saul fiát toronymagasan emelte ki a mezőnyből az általa beszélt nyelv újszerűsége - mondta az M1 állami csatorna hétfő reggeli műsorában Réz András filmesztéta. Hozzátette: véleménye szerint az idei Oscar-jelölt filmek általánosságban nagyon kevés izgalmat tartogattak, sok "kicsit középszerű, egydimenziós" alkotás versenyzett az elismerésekért. "Ha belegondolunk, hogy jövő ilyenkor hányan fognak emlékezni az idei díjazott filmekre, én nem vagyok túl bizakodó. A Saul fia miatt azonban bizakodó vagyok" - fogalmazott Réz András, aki szerint a magyar film "valami olyasmit csinált, ami szinte megismételhetetlen".

Réz AndrásForrás: Polyak Attila
Origo
08:05

Ábel Anita is ígért mára egy szabadnapot lányának

Amióta megszületett, Ő a legfontosabb az életemben, hogy boldog legyen, sikeres, és, hogy az a tudás, amit birtokol és m...

Közzétette: Ábel Anita hivatalos rajongói oldal – 2016. február 28.
Origo
08:02

Saunders kiesett, Freddie mennybe ment

A Bors is technikai hibáról ír A dal című műsor kapcsán. Ahogy arról az Origo is beszámolt, olyan történt a hazai eurovíziós válogatón, amire még nem volt példa: a döntőben kétszer is előadhatta egy zenekar a produkcióját, más kérdés, hogy a Kállay Saunders Band másodjára is szétcsúszott valami technikai hiba miatt. Végül a nézők szavazatai alapján Freddie nyert, tehát Fehérvári Gábor Alfréd képviselheti Magyarországot Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Bors, lapszemleForrás: Origo
Origo
07:58

Tippek a mai sulimentes demonstrációhoz szülőknek

Sok családban szolgáltatnak témát a közoktatási események, elég csak a múltkori kockás inges napra gondolni, éppen ezért a Wmn.hu 20 gyakorlati tanácsot szedett össze dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértővel. 

Origo
07:55

Játékot fejleszthetnek a Szegedi Tudományegyetemen

Mario, Prince of Persia, Earthworm Jim - a kétdimenziós játékok legnagyobb klasszikusaihoz hasonló számítógépes játékokat fejlesztenek az Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A meghirdetett kurzuson bárkinek lehetősége van olyan számítógépes játékot alkotni, amellyel gyerekkorában ütötte el az időt. A kurzus felvételéhez nincs szükség játékfejlesztői előismeretekre, az objektum orientált szemléletmód viszont elvárás. - írja a digitalhungary.hu.

Super Mario, videójátékForrás: Origo
Origo
07:51

Jót tesz az országimázsnak az Oscar-díj

Mondta a TV2 Mokka filmkritikusa.

TV2 MokkaForrás: Origo
Origo
07:50

Továbbra is csak a lágymányosi hid felé mennek villamosok

Forrás: Origo
Origo
07:49

Ma akár több tízezren nem mennek suliba

Ma a "Nem leszek suliban" kezdeményezéssel a szülők tömeges hiányzásokkal akarják kikényszeríteni az oktatási rendszer reformját. Az apukák és anyukák félévente három napot igazolhatnak.

Kőbányán is kockás inget vettek fölForrás:
Origo
07:42

Örömujjongásban tört ki a magyar sor

Így fogalmazott a TV2 Mokka Los Angeles-i tudósítója, Zöldhegyi Katalin. Úgy látta, hogy Nemes Jeles Lászlóék elfáradtak, de megkönnyebbültek. 

TV2 Mokka, élő kapcsolás Los AngelesbőlForrás: Origo
Origo
07:36

Elhagyta Kozsót élete nagy szerelme

Sőt, ahogy a Bors írja, már jó ideje viharok mérgezték Kozsóék kapcsolatát, így Keira most időt kért, ezért külön is költözött, és új munkahelye van. 

Bors, lapszemleForrás: Origo
Origo
07:31

Ízlésficamok is voltak a 88. Oscar-díjátadón

Amikor a világ szeme Hollywoodra figyel, minden sztár a legjobb formájában akar tündökölni - írja a Life.hu. Ahogy minden eseményen, úgy a 88. Oscar-díjátadón is voltak, akik lazán hozták a tőlük elvárt tökéletes megjelenést, de voltak olyanok is, akik csalódást okoztak.

Forrás: AFP/Mark Ralston
--
07:30

A producer öröme

Sipos Gábor, a Saul fia film egyik producere azt mondta: Elmondhatatlan érzés volt, továbbra sem találjuk a szavakat. Az elmúlt egy év minden érzelme benne volt abban a pillanatban, amikor kinyílt a boríték.

Origo
07:27

Évértékelő beszéddel indít a Metropol

Metropol, lapszemleForrás: Origo
--
07:24

Andy Vajna is örül

"Örülök, hogy ennek a sikernek mi is részesei lehetünk. Nemes Jeles László története arról szól, hogy ha van egy jó ötleted és hajlandó vagy érte keményen dolgozni, akkor neked is sikerülhet" - írta Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. 

Origo
07:20

Kósa Lajos Orbán Viktor évértékelőjét fejtegeti a Mokkában

"Mi nem akarjuk a magyar identitást feladni" - nyilatkozta Kósa Lajos fideszes képviselő a TV2 reggeli Mokkájában.

Kósa LajosForrás: Origo
Origo
07:18

Salgótarjánban a baloldal jelöltje győzött

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Fekete Zsolt, az MSZP, a DK és a TVE közös jelöltje győzött Salgótarjánban, miután az érvényesen leadott szavazatok 52 százalékát megszerezte a vasárnapi időközi polgármester-választáson. A 2014-es önkormányzati választásokhoz képest jóval többen mentek el szavazni. A Fidesz már gratulált is ellenfelének, és bejelentette a tagoknak, hogy vesztettek.

Origo
07:13

A Saul fiával foglalkozik a Mokka is

Saul fiaForrás: Origo
Origo
07:10

Pótlóbuszok járnak

Az 1-es villamos helyett a Közvágóhíd és a Népliget között baleset miatt. Tart a helyszínelés a Szentendrei úton befelé a Raktár utcánál. A műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárják.

Origo
07:09

Lassul a forgalom

Lelassult a haladás a 10-es főúton befelé az Ürömi út közelében, valamint az M3-as bevezető szakaszán az M0-tól a Szerencs utcáig, a Könyves Kálmán körúton a Gyáli út és a Mester utca között.

Origo
07:04

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Antónia és Elemér nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Antónia vagy Elemér, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Az Elemér bizonytalan eredetű régi magyar férfinév. Korábban Ilemer formában volt használatos, mai formájában Vörösmarty Mihály és Jókai Mór újította fel. Előfordulhat, hogy a szláv Velimir névből származik, amelynek jelentése: nagy és béke, de eredhet a germán Elmar névből is, amelynek elemei nemest és hírest jelentenek. Az Antónia latin eredetű női név, az Antonius (magyarul Antal) férfinév olasz női párja. Ma Antonietta, Ilmár, Neszta, Osszián, Oszvald, Román névnap is van.

Origo
07:01

Fájhat a feje, ha érzékeny a melegfrontra

Melegfront jellegű hatással számolhatnak a különösen érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Étvágytalanság is jelentkezhet. Csökkenhet a koncentrálóképesség. Az útra kelők óvatosan vezessenek!

Origo
06:50

Február 29-e csak szökőévekben fordul elő

A Gergely-naptár szerint az év 60. napja. Az évből 306 nap van még hátra. A julián naptár szökőévében ez az utolsó nap.

Origo
06:45

Túlnyomóan borult lesz az ég

Kiadós eső várható. A csapadék mennyisége területi átlagban: 10 és 20 mm között valószínű. A területi átlagban 20 mm-t meghaladó csapadék valószínűsége 10%. A keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A 10-20 km/h-s átlagszél mellett 30-50 km/h-s széllökésekre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 fok körül alakul. 

Még több bejegyzés