Moszkvában nagy hó esett, miközben Amerikába tisztul a kép

2016.03.02., 07:00
rendezés

Ma Lujza napja van. Szeles idő lesz, de kisüthet a nap. Ma ünnepli születésnapját Mihail Gorbacsov, Csernus Imre és Jon Bon Jovi. Amerikában Hillary Clinton és Donald Trump elnökjelölt-aspiránsok nyerték a szuperkeddet. Az Európai Bizottság ma hozza nyilvánosságra, mennyi pénzt szán a Görögországban kialakult humanitárius válság kezelésére. Moszkvában rekordhó esett. Ez történt kedd éjjel és szerda reggel, percről percre.

Origo
10:20

Az élő kutya megugatta a robotkutyát

MTI
10:18

Újra jár a vonat

Megindult a vonatközlekedés Veszprém és Bakonyszentlászló között, miután eltávolították a kidőlt fát, amely kedd délután óta akadályozta a forgalmat - közölte a Mávinform.

Origo
10:15

Baleset volt az Alagútnál

Baleset történt Budapesten az Alagút utcában az Alagút előtt a Lánchíd irányában, rendőrök irányítják a forgalmat, mindkét irányból torlódásra készüljenek, figyelmeztet a BKK.

MTI
10:11

Darabok estek ki a Petőfi hídból

Tégla méretű kő- és vasbetondarabok hullottak le szerda délelőtt Budapesten a Petőfi hídról a budai alsó rakpartra - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a hídról a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot.

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A hídmester bevonásával indítottak vizsgálatot, aki megállapította, hogy burkolati elemek hullottak le a hídról - közölte a szóvivő.

MTI
10:07

A Jobbik beadott egy népszavazást

A Jobbik népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), hogy megakadályozza a külföldiek magyarországi termőföldvásárlását.

Origo
10:04

Csak Lánczi akar a Corvinus rektora lenni

Egyedüli jelöltként adott be pályázatot a Corvinus Egyetem rektori pozíciójára Lánczi András, írja a Pesti Srácok. Az már korábban ismert volt, hogy a Századvég Alapítvány elnöke, Orbán Viktor tanácsadója elindul a nagy presztízsű egyetem vezetői posztjáért, de korábban az volt az információ, hogy a jelenlegi rektorhelyettes, Szántó Zoltán személyében lesz majd ellenfele.

Origo
09:59

Alonso: Ezeket az autókat egy öregember is elvezeti

„Véleményem szerint ezekkel az autókkal 50 éves korunkig elversenyezhetnénk. Nagyon kevéssé veszik igénybe a pilótát. A régi autók mellett olykor az is előfordult, hogy a fizikai fáradtság miatt éjszaka elaludni sem voltunk képesek. Akkoriban 1:16-os köridőt futottunk ott, ahol most csak 1:26-ost. Egyáltalán nem megterhelő" - mondta Fernando Alonso F1-es autóversenyző a spanyol Cadena Cope rádiónak, írja a Formula.hu.

MTI
09:56

Ázsia emelkedéssel zárt

Kéthavi csúcspontjukra kúsztak fel szerdán az árfolyamok a vezető ázsiai értéktőzsdéken, miután az olajárak emelkedése és egy sor kedvező ausztráliai és amerikai gazdasági adat nyugtatóan hatott a világgazdasági növekedés lassulása miatt aggódó befektetőkre.

Origo
09:54

Gázolt egy elefánt

Indiában egy feldühödött elefánt a közlekedők közé rontott, írja a CNN. Senki sem sérült meg.

Origo
09:49

Tűzoltók a Budai rakparton

A Budai alsó rakparton a Petőfi hídnál váltakozva engedik a forgalmat, mert tűzoltók dolgoznak.

Baleset történt a Budaörsi úton a Kőérberki útnál, korlátozásra lehet készülni.

Tart a helyszínelés a Thököly úton a Baross tér fele a Nefelejcs utca előtt, egy sáv járható, továbbra is akadozik a haladás, jelenti a BKK.

Lassú a haladás a Budakeszi úton, a Hűvösvölgyi úton és tovább a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felé. a Szépvölgyi úton a Bécsi út felé, illetve a Pusztaszeri úton a Szépvölgyi út előtt.

Egybefüggő a kocsisor a BAH-csomóponti felüljárón az Erzsébet híd irányában, valamint a Szabadság hídon Pestre.

Lezárták a XI. kerület, Törökbálinti úton a kifelé vezető sávot a Sasadi úttól egy rövid szakaszon, mert vízvezetéket javítanak. A két irány forgalmát felváltva engedik. 

MTI
09:46

Nem támogatja a szófiai légi járatot az állam

Nem támogatja a szófiai légi járatot az állam - írta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása alapján a Népszabadság szerdai számában.

MTI
09:43

A Moody's rontott Kína besorolásán

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Kína egyébként elsőrendű befektetői államadós-besorolásának kilátását szerdán a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy folyamatosan romlanak a költségvetési mérőszámok, és csökkennek a devizatartalékok.

MTI
09:39

Rekordhó Moszkvában

Rekordmennyiségű hó, a havi átlag 65 százaléka esett le szerdára virradóra Moszkvában - közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros alpolgármestere. 

Minden erőt megmozgatnakForrás: RIA Novosti/Ramil Sitdikov

 

MTI
09:36

Ezer menekült érkezett Pireuszba

Több mint ezer menekült érkezett a pireuszi kikötőbe a görög szigetekről szerdán, miközben a macedón határon már tízezren várnak arra, hogy továbbhaladhassanak.

Origo
09:34

Athén 150 milliárd forintnyi eurót kér

Athén 480 millió eurót (149 milliárd forintot) kér a menekültválság és a nyomában kialakult humanitárius katasztrófa kezelésére Brüsszeltől, írja a Guardian.

Graffiti GörögországbanForrás: AFP/Sakis Mitrolidis
MTI
09:29

A NAV fogott egy tonna pacalt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy tonna, Ausztriából érkezett jelöletlen pacalt foglaltak le az M1-es autópálya komáromi szakaszán a napokban - közölte a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

MTI
09:27

Hosszú Katinka a legértékesebb

Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó Magyarország legértékesebb sportolója - derül ki a Forbes üzleti magazin márciusi számában megjelent listából. Az Origo cikkét itt olvashatja.

Forrás: AFP/Alexander Nemenov

 

Origo
09:24

Helyszínelnek Hódmezővásárhelyen

A 47-es főúton Hódmezővásárhely belterületén az Andrássy utcán a 198-as km-nél helyszínelés miatt sávzárásra számítsanak, figyelmeztet az Útinform.

MTI
09:22

Robbanás volt India egyik konzulátusánál

Nagy erejű robbanás történt, és puskaropogás hallatszott a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban lévő indiai konzulátusnál - jelentették szerdán hírügynökségek rendőrségi forrásokra és szemtanúkra hivatkozva.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, és vannak-e áldozatai a detonációnak és a lövöldözésnek. Nem hivatalos források szerint a konzulátust támadás érte. Katonák rögtön lezárták a helyszínt.

Az érintett dzsalálábádi városnegyedben más országoknak, így Iránnak és Pakisztánnak is diplomáciai képviseletei vannak. 

MTI
09:19

Európa emelkedik

Emelkedéssel nyitottak szerdán a vezető európai értéktőzsdék. A frankfurti DAX index 0,62 százalékos, a londoni FTSE-100 index 0,53 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,46 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,55 százalékkal növekedett.

Origo
09:13

Baleset volt a Budaörsi úton

Baleset történt Budapesten a Budaörsi úton, a Kőérberki útnál, korlátozásra lehet készülni, tájékoztat a BKK.

MTI
09:12

Bíróság elé állt a gyerekgyilkos dada

Rendőrök kísérték Gyulcsehra Bobokulova üzbég asszonyt egy moszkvai bíróságra 2016 március 2-án. A 38 éves Bobokulovát február 29-én tartóztatták le az Oktyabrszkoje polje moszkvai metróállomáson, ahol egy 3-4 év körüli gyermek levágott fejével a kezében üvöltözött. A nő a gyermek dadája volt, és megvárta, amíg áldozatának szülei elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. 

Origo
09:09

Baleset volt Kiskőrösön

Az 53-as főúton Kiskőrös belterületén a 29-es km-nél összeütközött két személyautó. Sávzárás lassítja a közlekedést, tájékoztat az Útinform.

Origo
09:07

Szili Katalin: Politikai piráják mardossák az MSZP-t

"A kongresszuson, 2010-ben, amikor felszólaltam, azt mondtam, el kellene dönteni, milyen irányba megy a párt: neoliberális elveket valló politikai erő kívánunk lenni, vagy pedig valódi szociáldemokrata elveket vallunk. Akkor sokan nem értették, ez miért kérdés, pedig jelenleg is ezzel viaskodik az MSZP. Ha ez eldőlt volna, most nem lenne a párt körül ennyi politikai pirája, akik mardossák ki belőle a még megmaradt életképes darabokat" - mondta Szili Katalin a Magyar Időknek adott interjújában.

Origo
09:03

Illegális növények

Az Egyesült Királyságban egyesek egzotikus növények a Himalájában illegálisan gyűjtött magvait árulják, írja a BBC.

MTI
08:59

Kicsit erősödhet a budapesti tőzsde

Kisebb erősödésre és közepes forgalomra számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán egy szakértő. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a nemzetközi hangulat hatására a nap első felében emelkedést vár. Hozzátette ugyanakkor, hogy délután fontos amerikai makrogazdasági adatok megjelenése várható. Közzéteszik a februári foglalkoztatottsági adatokat, majd a nyersolajtartalék változását, amelyek nagy hatással lehetnek a kereskedés irányára.

A BÉT napokban megújult emblémájaForrás: BÉT

 

MTI
08:56

Nőtt a svájci GDP

Növekedett a svájci gazdaság teljesítménye a tavalyi negyedik negyedévben, alapvetően a háztartások és a kormány kiadásainak emelkedése volt a fő hajtóerő.

Origo
08:54

Belefulladt a héliumos lufiba

Portlandben egy nyolcéves kislány a saját születésnapi ünnepsége után egy egyméteres, héliummal töltött fólialufit húzott a fejére azért, hogy kiszívja belőle a héliumot. A kislány meghalt, írja a Blikk.

MTI
08:50

Palesztin fiatalokat lőttek le izraeli katonák

Izraeli katonák agyonlőttek két tizenéves palesztin fiút, akik rátámadtak egy ciszjordániai zsidó telepesre az Eli városban lévő otthonában - közölte az izraeli hadsereg kedden.

MTI
08:48

Macedónia beenged pár menekültet

A macedón hatóságok szerdán reggel bejelentették, hogy átengednek 65 migránst, aki napok óta a görög oldalon, Idomeninél várakozik.

A macedón Röszke: GyevgyelijaForrás: AFP/Dimitar Dilkoff
Origo
08:46

A jegybank alapítványa borozót nyit a Várban

A jegybank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz. Néhány méterrel odébb, a Lónyay–Hatvany-villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria is. A díszvilágításért az Elios Zrt. felel, írja a Magyar Narancs.

Origo
08:43

Baleset volt a Thököly úton

Baleset történt Budapesten a Thököly úton a Baross tér felé, a Nefelejcs utca előtt, két sávot lezártak, tájékoztat a BKK.

Origo
08:41

Az összeomlás küszöbén a moszuli gát

A moszuli gát építésében részt vett iraki mérnökök szerint a gát bármelyik pillanatban összeomolhat, írja a Guardian. A mérnökök szerint nem csak Moszul van veszélyben, a 20 méter magas árvíz továbbhaladna a Tigris völgyében, és valószínűleg Bagdadot is elérné.

Forrás: Anadolu Agency/Emrah Yorulmaz
Origo
08:38

A leghosszabb repülőjárat

Földet ért az Emirates légitársaság Airbus A380-as gépe Új-Zélandon. A járat Dubajból indult, a 14 200 megszakítás nélkül megtett kilométerrel ez minden idők leghosszabb menetrendszerű járata, írja a Guardian.

Origo
08:34

A Tátra kapott egy kis Szaharát

Furcsa színe volt a Tátrában lehullott friss hó egy részének. A sárga színt a szaharai homok okozta, írja a Faktor.hu.

Origo
08:31

Az F-35-ös közelharcban is jó

Egy norvég pilóta tesztelhette az amerikai F-35-ös vadászbombázót, a honvédelmi minisztérium feltette a honlapjára a jelentését. A pilóta szerint nem igaz, amit egy korábbi jelentésben állítottak, hogy a gép rosszul manőverezhető és pocsékul teljesítene közelharcban, írja a Defensenews.com.

A Lockheed Martin F-35 Lightning II a Farnborough International Airshow-n, AngliábanForrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Alexey Kudenko
MTI
08:27

Nem a NOB vizsgálja a doppingeseteket

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) helyett ezentúl a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) új osztálya vizsgálja az ötkarikás játékok doppingeseteit.

Origo
08:23

Orbán lányát akarja látni a sajtó

Csak hallgatókat engedett be egy határozott fellépésű férfi Orbán Ráhel előadására a Corvinus Egyetemen - írja a Stop.hu.

Origo
08:20

Baleset volt a Dózsa György úton

Baleset nehezíti a közlekedést Budapesten a Dózsa György úton a Vágány utcánál, fennakadásra kell számítani, tájékoztat a BKK.

Origo
08:18

10 ezer éve félünk a fogorvostól

A fogorvoslás öregebb, mint a kerék vagy a civilizáció, írja a BBC. A szuvas fogakat már 10 ezer évvel ezelőtt is fúrták.

Origo
08:15

Simicska Lajos egyre dühösebb

Napi szinten nyomon követi a politikai folyamatokat Simicska Lajos, rajta tartja a szemét az ellenzéken, de a Fidesz belső mozgásait is elemzi – mesélte a Népszabadságnak két, a milliárdos vállalkozó megfontolásait ismerő, névtelenséget kérő forrás. Környezete szerint az Orbán Viktorral szembeni haragja az elmúlt időszakban csak nőtt, kész lesz segíteni a kormányfő leváltását, ha erre bármilyen esély mutatkozik.

MTI
08:11

Pálfordulás az oktatáspolitikában

Az oktatásban nem megfelelő a jelenlegi túlcentralizáltság, mert a döntések túl távol kerültek az iskoláktól - jelentette ki az oktatásért felelős államtitkár a közmédia műsorában.

MTI
08:09

Emelkedhetnek az európai tőzsdék

Az amerikai és az ázsiai piacokat követve emelkedéssel nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék szerdán, miután már előző nap is jelentős nyereséget könyvelhettek el.

Origo
08:06

A terroristák rákként terjednek a menekültek közt

Philip Breedlove NATO-főparancsnok szerint az IS rákként terjed az Európába áramló menekültek közt. A tábornok szerint a terroristák arra használják a menekültáradatot, hogy azzal álcázzák mozgásukat, írja a Guardian.

Origo
08:03

Budapest elesett

Zsúfoltságra kell számítani a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főúton szintén befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, és a Szentendrei úton a Mátyás király úttól befelé, tájékoztat a BKK.

Torlódik a forgalom a Budakeszi úton, a Hűvösvölgyi úton és tovább a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felé, a Váci úton a központ irányában, illetve a Megyeri úton a Váci út előtt, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt. 

Akadozik a haladás a Róbert Károly körúton a Váci út környékén, illetve a Hungária körúton a Kerepesi út közelében. az Üllői úton befelé a Kálvin tér előtt. 

Araszol a kocsisor a BAH-csomóponti felüljárón az Erzsébet híd irányban, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé, a Budai alsó rakparton a Margit hídtól szintén a déli irányban, a Szabadság hídon Pestre.

Lassú az előrejutás a II. Rákóczi Ferenc úton az M0-s közelében, a Soroksári úton és a Gyáli úton befelé a Könyves Kálmán körút előtt. 

Origo
08:00

Az F-35-ösök első bombái

Az amerikai légierő új, F-35-ös vadászbombázói gyakorlatozás közben először dobtak le bombákat, tájékoztat a CNN.

Origo
07:56

Lebutítja a méheket a növényvédő

A klórpirifosz növényvédő szer gyengíti a méhek memóriáját és tanulási képességét - derítették ki az új-zélandi Otagói Egyetem kutatói. Ez még jobban növelheti a faj kihalásának esélyét. A szert nem csak a szigetországban, az egész világon használják, írja a Sciencedaily.com.

Origo
07:53

Simicska megbuktatná Orbánt

Simicska Lajos milliárdos nagyvállalkozó az ismerősei szerint vagyonokat áldozna a kormányváltásra, írja a Blikk.

A lap szerint Simicska az utóbbi időben a Jobbik felé kezdett húzni, és nem bánná, ha a pártot vezető Vona Gábor lenne majd a miniszterelnök.

Origo
07:50

Bin Laden végrendelete

Nyilvánosságra hozták Oszama bin Laden végrendeletét és levelezésének egy részét, tájékoztat a CNN.

Oszama bin Laden és Barack Obama játék figurák egy kínai boltbanForrás: Imaginechina/Weng lei - Imaginechina
Origo
07:44

Itt is dugó, ott is dugó

Zsúfoltságra kell számítani az M1/M7-es közös bevezető szakaszán és a folytatásában a Budaörsi úton befelé is, a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főúton szintén befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, és a Szentendrei úton a Mátyás király úttól befelé, tájékoztat a BKK.

Torlódik a forgalom a Budakeszi úton, a Hűvösvölgyi úton és tovább a Szilágyi Erzsébet Fasoron a Széll Kálmán tér felé, a Váci úton a központ irányában, illetve a Megyeri úton a Váci út előtt, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt.

Erős a forgalom a Róbert Károly körúton a Váci út környékén, illetve a Hungária körúton a Kerepesi út közelében.

Araszol a kocsisor a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé, a Budai alsó rakparton a Margit hídtól szintén a déli irányban, a Szabadság hídon Pestre.

Lassú az előrejutás a II. Rákóczi Ferenc úton az M0-s közelében, a Soroksári úton és a Gyáli úton befelé a Könyves Kálmán körút előtt.

Origo
07:43

Jár az 1-es villamos

Az 1-es villamos közlekedését érintő zavar véget ért, a következő néhány percben még előfordulhat megnövekedett követési idő, tájékoztat a BKK.

Origo
07:42

A Delta Force első sikere

Az amerikai különleges erők (a híres Delta Force vezetésével) fogságba ejtettek egy feltételezett IS-ügynököt Irakban, tájékoztat a CNN.

Origo
07:40

Óceán a Jupiter holdján

1973-ban a mai napon kezdődött el az amerikai csapatok kivonása Vietnamból. 1458-ban a mai napon választották cseh királlyá Podjebrád Györgyöt, Hunyadi Mátyás apósát. 1998-ban március 2-án a Galileo űrszonda adatai alapján megerősítették, hogy a Jupiter gázóriás Európa nevű holdján a jégkéreg alatt folyékony óceán van. 

Origo
07:37

Egy év után újra a Földön

Épségben hazatért a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről Scott Kelly amerikai és Mihail Kornyijenko orosz űrhajós. Az asztronauták majdnem egy évet töltöttek el az űrben, egy jövőbeli Mars-missziót készítettek elő. Az Origo cikkét itt olvashatja.

A kazahsztáni "leszállópályán"Forrás: AFP/Nasa/Bill Ingalls
Origo
07:35

Lagzi Lajcsi a Bors címlapján

Forrás: Origo
Origo
07:34

Kerüljék el a Szépvölgyi utat a III. kerületben

Lassan araszol a forgalom Budapesten a Szépvölgyi úton. Csatornamunkák miatt a Kolosy tértől a Montevideo utcáig áll a kocsisor. 

A Szépvölgyi út reggelForrás: Origo
Origo
07:32

A bíboros tudott a gyerekmolesztálásról

George Pell ausztrál bíboros beismerte, 1974-ben tudott róla, hogy Ted Dowlan gyerekeket molesztált. A tanárt áthelyezték, a bíboros senkinek nem jelentette az ügyet, mert arra számított, hogy Dowlan "segítséget fog kapni", írja a Guardian.

MTI
07:28

Nem sértették meg a tűzszünetet

Az elmúlt 24 órában nem történt olyan incidens Szíriában, amely a péntek éjfélkor életbelépett tűzszünet jelentős megsértésének tekinthető - közölte helyi idő szerint kedden az amerikai külügyminisztérium Washingtonban.

Origo
07:24

Kína blokád alá vett egy szigetet

A Fülöp-szigeteki média szerint kínai hajók blokád alá vettek egy vitatott szigetet, környékéről elüldözték a halászhajókat, írja a Guardian.

Origo
07:22

Kitto Kattó

A japán diákok előszeretettel esznek Kit Katot vizsga előtt. Japánul az édességet Kitto Kattónak hívják, ami nagyon hasonlít a kitto kacu kifejezésre, ami japánul biztos győzelmet jelent. A BBC összegyűjtötte, Ázsiában a diákok milyen rituálékkal készülnek a vizsgákra. 

A szigetországban aranyozott változat is kapható, limitált példányszámban, tizenhat dollárértForrás: AFP/Nestle Japan
MTI
07:17

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre: az euróhoz képest stagnált, a dollárral és japán jennel szemben gyengült, míg a svájci frankhoz viszonyítva erősödött.

Origo
07:17

Ázsia csúcson jár

Lendületes emelkedéssel indult a kereskedés az ázsiai piacokon. Az indexek 2-4 százalékos pluszban jártak hazai idő szerint 7 óra körül, amivel 2 havi csúcsra futottak a mutatók. Az Origo cikkét itt olvashatják.

Origo
07:15

Boldog születésnapot!

Ma ünnepli születésnapját Devecseri Ádám kenus, Vas Márton jégkorongozó, Csernus Imre pszichiáter, Balázs Fecó énekes, Daniel Craig amerikai színész, Jon Bon Jovi amerikai zenész, John Irving és Tom Wolfe amerikai írók és Mihail Gorbacsov, a Szovjetúnió volt elnöke.

Origo
07:13

Schengent meg kell menteni

Az Európai Bizottság szerint az unió külső határait meg kell erősíteni, de a schengeni övezet összeomlása káros lenne a gazdaságra és visszavetné a turizmust, írja a Guardian.

MTI
07:11

Fegyverként használják a menekülteket

Moszkva és Damaszkusz fegyverként veti be a menekültáradatot Európa destabilizálására - jelentette ki kedden az amerikai szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságában a NATO európai erőinek főparancsnoka.

Origo
07:07

Kiesett a kisgyerek a furgonból

Egy kínai autópályán induláskor kiesett egy kisgyerek egy furgon hátuljából, írja a CNN.

MTI
07:01

Emelkedett a benzin ára

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 301-302 forintra nőtt, a gázolaj ára 300-301 forint maradt.

MTI
06:53

Clinton és Trump

A demokratáknál Hillary Clinton, a republikánusoknál Donald Trump lehet a nagy győztese a "szuperkeddnek", az amerikai előválasztási folyamat eddigi legfontosabb állomásának, ők ketten diadalmaskodtak ugyanis azon szövetségi államok többségében, amelyekben előválasztásokat tartottak. Azokban az államokban, ahol jelölőgyűléseken döntenek, később lesz eredmény.

Origo
06:52

Humanitárius válság Görögországban

Az Európai Bizottság várhatóan ma jelenti be a csomagját, amiből a Görögországban a menekültek beáramlása miatt kialakult humanitárius válságot akarják kezelni, írja a BBC.

Görög határőr a macedón határnálForrás: AFP/Robert Atanasovski
Origo
06:51

Szeles idő lesz

Az északkeleti megyékben tartósan felhős idő valószínű, ott csak délután és inkább csak rövid időre süthet ki a nap. Az ország többi részén viszont, ha nem is zavartalan, de legalább néhány órás napsütés várható, sőt a déli megyékben többórás napsütés valószínű, írja a Met.hu. A nyugat felől érkező újabb felhősávból az északi megyékben lehet néhol jelentéktelen csapadék. A délire forduló szél ismét megélénkül.

Origo
06:51

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Lujza nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Lujza, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Absa, Absolon, Axel, Harri, Harriet, Hendrik, Henriett, Henrietta, Henrik, Kada, Károly, Lél, Szendile nap is van.

Még több bejegyzés