Nyakó István a rendőrségen

2016.03.07., 06:58
rendezés

Ma Tamás napja van. Erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé várható záporeső. Szakad a hó a Kékesen. Megelőző atomcsapással fenyegette meg Phenjan hétfőn az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, néhány órával az előtt, hogy a két ország minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatot kezdett a térségben. A Magyar Filmhéten a Liza, a rókatündér tarolt, többek között a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat is elnyerte.

MTI
10:27

Befogadóközpontokat nyitnak a görögök

14 befogadóközpontot nyitnak meg a héten Görögországban. Ezekben összesen 17400 embert lehet majd elhelyezni - írja a Kathimerini című görög napilap.

17 ezren várakoznak a görög-macedón határonForrás: Anadolu Agency/Besar Ademi

A görög hatóságok szerint több mint 30 ezer menekült van az országban, csak a macedón határnál, Idomeni közelében 13 ezren várakoznak. A macedónok azonban csak naponta pár száz embert engednek be.

Origo
10:19

Szakad a hó a Kékesen

Kékestető, webkamera képForrás: Origo
Origo
10:10

Rendőrségen Nyakó István

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni főosztályán tanúként hallgatják meg a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Origo
10:03

Lövöldözés és túszejtés Sydney mellett

Holtak találták az ausztrál rendőrök a 6 órás patthelyzet után a Sydney-től mindössze 40 kilométerre levő város egyik üzletének belsejében megbúvó férfit - írja a hirado.hu. A rendőrök csak órákkal a túszejtés után törtek be a bolt belsejébe Ingleburn városában, Sydney-től 40 kilométerre. Bent egy 33 éves férfit találtak, aki véget vetett saját életének - közölte az új-dél-walesi rendőrség szóvivője. A halott férfin kívül három túszt is találtak, akik sérülések nélkül megúszták a túszejtő akciót.

--
09:56

Havat vittek Alaszkába

Az enyhe tél miatt hét tehervagonnyi havat kellett szállítani az alaszkai Anchorage-ba, hogy útjára indulhasson a világ legkeményebb kutyaszánversenye, az Iditarod.

Origo
09:47

Vegyesen alakult a kereskedés az ázsiai tőzsdéken

Tokióban, Hongkongban és Szingapúrban csökkentek, míg Dél-Koreában, Ausztráliában, Kínában és Indiában emelkedtek az árfolyamok. Növelte a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát a vártnál jóval kedvezőbb, pénteken közölt amerikai foglalkoztatási adat, a kőolaj és más nyersanyagok árának jelentős emelkedése, valamint a kínai vezetők hétvégi nyilatkozatai, miszerint a kínai gazdaság szilárd alapokon nyugszik, nem várható a növekedés ütemének drasztikus mértékű és gyors csökkenése.

Forrás: 123rf.com
Origo
09:40

Koncz Zsuzsa 70 éves

Origo
09:37

A gyerekek egynegyede problémásan beszél

Március 6-a a logopédia európai napja, aminek alkalmából hétfőn országszerte programokkal várják az érdeklődőket. Fehérné Kovács Zsuzsa gyógypedagógus és nyelvész szerint a gyerekek körülbelül 75 százalékánál nincs probléma a beszédfejlődéssel, a maradék 25 százalék felénél is csak a lassabb fejlődés az oka a lemaradásnak. A többieknél pedig meg kell vizsgálni, hogy a gyerek mennyire érti az anyanyelvét.

Origo
09:30

KSH: 0,2%-kal csökkent az ipari termelés

Januárban az ipari termelés volumene 0,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: az ipari termelés lassulása annak következménye, hogy néhány nagy járműgyártó vállalkozás karácsonyi ünnepek körüli szünete hosszabb lett az előző évinél, és átnyúlt az idei évre. Így a járműgyártásban a szokásos két számjegyű növekedés helyett kisebb csökkenés volt. Ez a magyarországi beszállítókat is érintette - tette hozzá.

Origo
09:18

Ma bejelenti visszavonulását Peyton Manning

A Denver Broncos amerikaifutball-csapatának irányítója a csúcson hagyja abba - közölte vasárnap az ESPN és az Nfl.com.

Forrás: AFP/Getty Images/Jamie Squire
MTI
09:12

Felajánlja lemondását Berényi József

A Magyar Közösség Pártjának elnöke szerint a felvidéki politikai megosztottság miatt maradtak sokan passzívak a szlovákiai parlamenti választáson. Berényi József a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hétfőn azt is elmondta: felajánlja lemondását, miután pártja nem jutott be a parlamentbe. 

Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke felajánlotta a lemondásátForrás: MTI/Krizsán Csaba

„Kész vagyok felelősséget vállalni” – mondta az MKP elnöke, jelezve: felajánlja pártja országos elnökségének, hogy lemond. „Ami szükséges, azt meg fogom lépni” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy az MKP országos elnöksége hétfő délután ül össze. 

Origo
09:08

Újabb orosz doppingügyeket vizsgálnak

A botrányt kirobbantó ARD német közszolgálati televízió legújabb, vasárnap sugárzott dokumentumműsorában elhangzott, hogy a korrupcióval és doppingvétséggel vádolt orosz edzők közül többen az eltiltásuk ellenére továbbra is tevékenykednek, és változatlanul tiltott szerekkel látják el sportolóikat. Oroszország ezzel továbbra is megsérti a doppingellenes szabályokat. 

Forrás: AFP/Patrick Kovarik
Origo
09:00

Elutalta a tartozások első részét a Klik

E hét elejéig mintegy 8,6 milliárd forint értékben 90 ezer lejárt számlát fizettek, illetve fizetnek ki a tankerületek. A következő hét végén pedig újabb elmaradt számlacsomagra utal át pénzt a központ a területi szerveknek – írja a Magyar Idők.

MTI
08:54

Vereséget szenvedtek Gyurcsányék

A független Petőné Vizi Valéria lett az új polgármester Péteriben, ahol képviselőket is választottak vasárnap az időközi önkormányzati választáson. Az 1807 szavazásra jogosult lakosból 855-en jelentek meg a választáson, ami 52,8 százalékos részvételt jelent, a leadott szavazatok közül 13 volt érvénytelen. A hat képviselői helyért 19-en indultak, köztük három DK-s jelölt. A Gyurcsány-párt nem járt sikerrel, mivel az új testület valamennyi tagja függetlenként került be. 

Origo
08:49

Öt kattintással szabad szöveges elemzés

Márciustól éles és bárki számára hozzáférhető a Zurvey, egy önkiszolgáló szövegelemző rendszer - írja a Digitalhungary.hu. Öt kattintással megoldható olyan nagy mennyiségű szöveges adat, mint ügyfélvisszajelzések vagy kérdőívek nyílt kérdéseire adott válaszok, feldolgozása és értelmezése. Az szolgáltatás ingyenes, emberi pontossággal feldolgoz, logikusan strukturál, valamint vélemény- és tartalomelemez különböző szabad szöveges tartalmakat.

ZurveyForrás: Origo
Origo
08:43

Nincs esély fiatal, női kormányfőre

Erre a következtetésre jutott a ma reggeli Bors, amely Röhrig Géza kijelentése nyomán gondolta végig, milyen az átlagéletkor a parlamentben, és van-e esély női vezetőre. A Saul fia főszereplője úgy nyilatkozott korábban, hogy szerinte  Magyarországnak szüksége lenne egy rendszerváltás után született miniszterelnökre. 

Lapszemle, BorsForrás: Origo
Origo
08:38

Ön nő? 120 év, és annyit kereshet, mint a férfiak

A férfiak és nők közötti fizetési egyenlőtlenségről közölt összefoglalót a reggeli Blikk. Számításaik szerint röpke 120 év kell csak ahhoz, hogy a jelenlegi tendenciát figyelembe véve a nők és a férfiak bére megegyezzen. 

Lapszemle, BlikkForrás: Origo
Origo
08:30

31 éve először játszották a We Are The World című dalt

Origo
08:25

Kétharmados női Jobbik-fölény a Facebookon

Morvai Krisztina a legnépszerűbb női politikus a Facebookon, Dúró Dórával pedig kétharmados a Jobbik fölénye a dobogósok között. Míg a harmadik helyen a stagnáló Vadai Ágnes áll, addig Bősz Anett, bár nem került be a 10 legkövetettebb női politikus közé, átlépte az ezres lájkolói határt.

MTI
08:21

A kisboltok jól jártak a vasárnapi boltzárral

Kétszázötvenmilliárd forint pluszforgalomhoz jutottak a hét utolsó napján is nyitva tartó kisvállalkozások a kötelező vasárnapi pihenőnap bevezetése óta.

Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa az adatokról azt mondta, a kötelező vasárnapi pihenőnapról szóló törvény tavaly március 15-i hatálybalépése óta eltelt 49 hét online kasszák által mért adatai szerint míg korábban 142 milliárd forint volt a vásárlók heti átlagos költése a kereskedelemben, addig a boltzár óta 164,3 milliárd forintra ugrott ez az összeg.

Origo
08:16

Így alakultak a szlovák párteredmények

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a szombaton megtartott szlovákiai parlamenti választásokat Robert Fico kormánypártja, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) nyerte az első exit poll szerint. Az alábbi oszlopgrafikonon pedig a többi párt eredményét is láthatja.

Origo
08:10

Metán boríthatja a Pluto hegyeit

Metánból lecsapódott hó boríthatja a Pluto déli féltekéjének nagy részét - jelentette be a NASA. Az eddig ismeretlen eredetű, sötét anyag a Cthulhu régió egészét lefedi. A kutatók szerint a metánjég úgy viselkedhet a Pluto felszínén, mint a Földén a vízjég: nagyobb magasságokban szilárdulhat meg.

Gyönyörű felvétel a Pluto felszínérőlForrás: NASA / New Horizons
Origo
08:08

Fico nyert, de koalícióra kényszerül

Táncoló liberálisok, ujjongó neonácik, szomorkás Fico és csalódott magyarok - ilyen hangulatképről ír a reggeli Magyar Nemzet a szlovákiai választások után. 

lapszemle, Magyar NemzetForrás: Origo
Horváth Dávid
08:03

Stressz és szorongás az asztmás tiniknél

A megnövekedett stressz és a folyamatos szorongás hozzájárul az asztmaszerű tünetek és az asztma kialakulásához is a tinédzsereknél - derült ki a Henry Ford kórház kutatásából. Az orvosok 38 14 és 17 év közötti fiatal asztmás beteget figyeltek meg, és megállapították, hogy a stressz összefüggésbe hozható az olyan tünetek megjelenésével, mint a légszegénység és az álmatlanság az éjszaka közepén.  

Origo
08:01

59 éves a Figyelő

A Gazdasági Figyelőt fiatal közgazdászok indították, akik a haladó gazdasági gondolatoknak akartak hangot adni. Az újságot 1958 januárjában keresztelték át Figyelővé, és akkor tért át a heti megjelenésre. Kiadójának ismertetése szerint a Figyelő legfőbb értékei a szakmai pontosság és hitelesség: „a lap piacpárti, politikailag semleges, gazdaságilag liberális irányvonalat követ”. 2005 szeptemberében jelent meg a 2500. lapszám. 

FigyelőForrás: Origo
Origo
07:57

Egy kis eső, és Budapest beáll

Nehezen járható a Kerepesi út és a Fogarasi út befelé a közös csomópont közelében, valamint az Egressy út, a Mogyoródi út befelé a Hungária körút előtt.

Araszol a sor a Pesti alsó rakparton déli irányban a Dráva utcától, a Budai alsó rakparton észak felé a Rákóczi hídtól, az Alagútban a Mészáros utca irányában, a Szabadság híd–Kiskörút útvonalon pedig a Kálvin térig. 

Torlódásra készüljenek a 10-es főúton és tovább a Bécsi úton is az Óbudai temetőig, a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utca előtt, a Váci úton a városközpont irányában a Megyeri útnál, valamint az M3-as bevezető teljes hosszában. 

Horváth Dávid
07:56

Ma 4 éves a Music FM

Ma 4 éve szólaltunk meg először az éterben és a neten. Köszönjük, hogy azóta is naponta velünk vagytok - írja Facebook-oldalán a Music Fm.

Drága Music Fm-esek! Ma 4 éve szólaltunk meg először az éterben és a neten. Köszönjük, hogy azóta is naponta velünk...

Közzétette: 89.5 Music Fm – 2016. március 6.
Origo
07:51

Farkas Flórián fizetését firtatja a Népszabadság

A reggeli Népszabadság arra volt kíváncsi, hogy a miniszterelnöki biztosként dolgozó Farkas Flórián milyen munkát végez.

Lapszemle, NépszabadságForrás: Origo
Origo
07:49

Torlódásra készüljenek

Lelassult az előrejutás a Széll Kálmán térhez vezető útvonalakon, így a Szilágyi Erzsébet fasoron át a Hűvösvölgyi út és a Budakeszi út irányából is.

Zsúfoltak a sávok az M1/M7-es közös bevezető szakaszán az Egér úttól és a folytatásban a Budaörsi úton is egészen a BAH csomópontig, a Nagyszőlős utca befelé vezető oldalán pedig a Karolina útig.

Telített a Nagykőrösi út–Gyáli út útvonal befelé, a Hungária körgyűrű mindkét irányban és torlódásra kell készülni a Liget tér környékén: a Kőrösi Csoma Sándor úton, a Kápolna utcában, a Vaspálya utcában, a Korponai utcában, a Pongrác úton.

Origo
07:45

486 éve alakult az anglikán egyház

A pápa visszautasította, hogy felbontsa VIII. Henrik házasságát, válaszul a király megalapította az anglikán egyházat. 

Origo
07:37

Tarolt Liza, a rókatündér

Ahogy arról az Origo is beszámolt, második alkalommal rendezték meg a Magyar Filmhetet, és először osztották ki a Magyar Filmdíjakat. A Nemzeti Színházban megtartott vasárnap esti gálán a Liza, a rókatündér tarolt, többek között a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat is elnyerte. A Magyar Filmdíjakért folyó versenyben a Saul fia az alkotók kérésére nem indult, de a szervezők különdíjjal jutalmazták az alkotást. A Magyar Filmdíjakról a Magyar Filmakadémia tagjai döntöttek szavazással.

Liza, a rókatündérForrás: A Company Hungary
Origo
07:34

Euró, dollár, svájci frank

Az euró 1,0992 dolláron forgott, 0,08 százalékkal csökkent az árfolyama. Legalacsonyabb jegyzése 1,0984, a legmagasabb pedig 1,0998 dollár volt. A svájci frankhoz képest 0,04 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz, 1,0925 frankon jegyezték. A dollár árfolyama 0,04 százalékkal, 0,9939 frankra emelkedett.

Horváth Dávid
07:31

Hajnalig tárgyalt a német kancellár a török kormányfővel

Az Európai Unió és Törökország vezetőinek csúcstalálkozóját azért tartották, hogy megvitassák a menekültválság kezelésének legfőbb kérdéseit. Kiszivárgott értesülések szerint a napirenden egy olyan akcióterv szerepel, amelynek keretében Ankara állítólag kötelezettséget vállal arra, hogy megerősíti határai védelmét, fellép az embercsempészek ellen, és visszafogadja az unióból kitoloncolt bevándorlókat. Cserébe az EU hárommilliárd eurót ajánlott a török menekültpolitika támogatására, ígéretet tett továbbá a vízumliberalizációs tárgyalásoknak, valamint a tagjelölt Törökország integrációjának a felgyorsítására. 

Origo
07:27

Gyengült a forint

Reggel hét órakor az eurót 308,60 forinton, a dollárt 280,66 forinton, a svájci frankot 282,38 forinton, a japán jent pedig 2,4688 forinton jegyezték. Nyitó árfolyamához képest az euró 0,10 százalékkal, a dollár 0,16 százalékkal, a frank 0,12 százalékkal, a jen pedig 0,38 százalékkal erősödött a forinthoz viszonyítva.

Fotó: Szabó Gábor - Origo
Origo
07:25

Csúcson az ázsiai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdék kéthavi csúcspontjukra emelkedtek, folytatva az előző héten elkezdődött emelkedést - írja az Investor.hu. GDP-adat érkezik Japánból, ipari Németországból, munkaerőpiaci Amerikából, Magyarországon a Nemzetgazdasági Minisztérium közzéteszi, hogyan alakult a költségvetés februárban.

Forrás: AFP/Geoff Caddick
Origo
07:19

Balkáni utak a Wizz Airrel

Akár a Wizz Air érdeklődését is felkelthetik a balkáni járatok - értesülte a Világgazdaság Online. A megfelelő állami támogatás kedvet adhat a légitársaságoknak ahhoz, hogy az eddig nem repült útvonalakon is szállítsanak utasokat.

 

A nemzeti légitársaság leállása után átrendeződött a piac,  

azonban több korábbi Malév-desztináció mindmáig nem érhető el átszállás nélkül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről: Albániával, Koszovóval, Macedóniával és Montenegróval nincs légi kapcsolat. Márpedig ezek közül több országban jelentős magyar üzleti érdekeltségek vannak – például a Mol vagy az OTP révén –, ami számottevő üzletiutas-igényt képvisel.

Origo
07:15

Szankciók a feketepiaci taxizás ellen

Március 11-től a diszpécserszolgálati tevékenység jogosulatlan, engedély nélküli végzése esetén kiszabható, 300 ezer forintos szankció alkalmazható a gyakorlatban.

Fotó: Polyák Attila - Origo
Origo
07:11

Megelőző csapással fenyeget Phenjan

Az Egyesült Államok és Dél-Korea minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatot kezdett a térségben, erre még annak megkezdése előtt reagált Észak-Korea. A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség idézte a Kim Dzsongun vezette nemzeti védelmi tanács közleményét, amely szerint Észak-Korea kész demonstrálni hadseregének, így az atomcsapásmérő eszközeinek az erejét is a legfelsőbb parancsnokság utasítása esetén, hogy választ adjon az ellenséges országok legnyugtalanítóbb hadgyakorlataira, amelyekkel meg akarják sérteni az ország szuverenitását, és megdönteni legitim vezetését. 

Origo
07:05

Nem tudott nyerni a fideszes jelölt

Ahogy arról az Origo is beszámolt, 172 szavazattal kapott ki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Tápiószentmártonban a vasárnapi időközi választáson. A választásra jogosult 4416 polgárból 2486-an járultak az urnákhoz, ami 56,3 százalékos részvételnek felel meg.

Origo
07:04

A Budaörsi úton megváltozott a forgalmi rend

A kifelé vezető oldalon a Pannonhalmi úttól a Sasadi útig a külső sávot lezárták, de továbbra is három sáv járható (csak a vonalvezetése változik meg). A Beregszász útról, a Pannonhalmi útról és a Bozókvár utcából nem lehet kihajtani a Budaörsi útra. A Bozókvár utcában a Bakony utca és a Budaörsi út között tilos megállni, illetve ezt az útszakaszt kétirányúsították. A Budaörsi úton befelé nem változott a forgalmi rend.

Origo
07:00

Fejfájás, migrén, levertség, ami ma Önre várhat

A magasban fölénk érkező enyhe levegő miatt egyre inkább a melegfrontokkal járó tünetek megjelenésére kell számítani. Ilyen helyzetekben gyakran okoznak fejfájást, migrént, levertséget, fáradékonyságot a légkörben zajló folyamatok, az esetleges szédülésnek, alvási zavaroknak is lehetnek időjárási okaik. A hosszabbá váló reakcióidő a közlekedésben is veszélyforrás lehet.

Origo
06:55

Baleset miatt számíthatnak fennakadásra

Így például a Galvani úton a Fehérvári út és a Szerémi út közötti szakaszon. Torlódásra készüljenek a 10-es főúton és tovább a Bécsi úton is az budai temetőig, a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utca előtt, a Váci úton a városközpont irányában a Megyeri útnál, valamint az M3-as bevezetőjén a Szerencs utca előtt.

Origo
06:50

Erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé várható záporeső

Párás, foltokban ködös lesz a levegő. Az északias szél mérsékelt marad. Reggel 4 fok körül, délután 7 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.hu.

Forrás: Köpönyeg
Origo
06:45

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Tamás nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Tamás, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Tamás férfinév arámi eredetű szó, a Teomo névből származik, jelentése: iker. A görögök vették át Thomasz formában, mivel a görögben volt egy ilyen alakú szó, csodálatos jelentéssel.

Még több bejegyzés