2017 után megszűnik a cafeteria

2016.03.10., 06:49
rendezés

Orbán Viktor az MKIK évnyitóján azt mondta, a cafeteria-rendszert jelentősen átalakítják. A miniszterelnök szavait úgy is értelmezhetjük, hogy megszűnik a mostani rendszer. A juttatásokat valószínűleg beépítik a bérekbe, egyelőre nem tudni, hogyan. Percről percre tudósításunk elején a legfontosabb reggeli híreket is elolvashatja.

Origo
12:31

Tökkelütöttek vagyunk

Van három komoly veszély, amivel szembe kell néznünk, az elsők saját magunk vagyunk. 1995 óta a 2014-es volt az első, ami nem törte meg a pozitív gazdasági folyamatokat. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy 2018-ban úgy gondolják a kormányon lévők, hogy folytathatják a munkájukat.

Miért voltak a lengyelek sikeresebbek, mint mi? - tette fel a kérdést a miniszterelnök. Azért, mert ők semmilyen kapitális hibát nem követtek el, és ezért vannak előttünk. Mi pedig tökkelütöttek vagyunk. Ezért az első számú veszély saját magunk vagyunk - mondta Orbán. A második veszély a népvándorlás. A harmadik veszély pedig az Európai Unió stagnálása, amit mi nem tudunk elhárítani - mondta Orbán Viktor.

Origo
12:24

Új munkaprogramról tárgyalnak

Teljes foglalkoztatottságról szóló beszédét egy viccel kezdte Orbán Viktor. Az új miniszterelnök megkérdezi a gazdasági miniszterét. Olajunk van-e? Nincs. Gázunk van-e? Nincs....Akkor dolgoznunk kell. Ez vonatkozik Magyarországra is.

200 ezren a közmunkában sincsenek benne. És ez nem azért van, mert nincs rá pénzünk. Az összeg megvan. A költségvetésben van annyi pénz, hogy mindenkinek közmunkát tudjunk adni - mondta Orbán Viktor.

Új foglalkoztatási formát kell bevezetni, mert vannak olyanok, akik még a közmunkaprogramhoz sem tudnak csatlakozni - mondta a miniszterelnök.

Origo
12:17

2017-től változik a cafeteria-rendszer

Újra kell gondolni a cafeteria-rendszert - mondta Orbán Viktor. 2016 júniusáig át kell gondolnunk a cafeteria-rendszert, mivel az unió ezt úgysem engedi. Jelentős változásra kell számítani, sok egyeztetés lesz erről, hogy hogyan tudjuk majd ezt a fizetésekbe beépíteni.

Origo
12:02

Nincs pénzügyi egyensúlytalanság

Orbán Viktor a pénzügyi egyensúlyról azt mondta, tegnap adta a kezébe Varga Mihály az EU pénzügyi helyzetéről szóló jelentést. Azt mondta, nálunk nincs pénzügyi egyensúlytalanság - ebbe a kategóriába kerültünk. Ahogy Varga Mihály mondta, ez historikus - mondta a miniszterelnök.

Orbán Vitkor utalt Matolcsy szavaira, hogy nincs királyi út. Időközben közgazdasági paradigmaváltás történt. Bátornak kell lennünk, a magyar utat kell megtalálnunk, és azon kell járnunk - mondta Orbán Viktor. Diákos, tanulásra nyitott gondolkodásra van szükség. Hogy lesz-e ehhez elég bátorságunk, azt még nem tudjuk. Kell egy szellemi bátorság a változáshoz, de ebben nem állunk jól - mondta a miniszterelnök.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Origo
11:52

Az szja rossz dolog

Adócsökkentésre és versenyképességre épülő politikát kell folytatni. A jövedelemadó rossz dolog, ezért beszélek néha én is erről - mondta a miniszterelnök.

Fontos, hogy ma egy üzlet- és piacbarát, növekedésbarát és versenyképesség-barát helyzetben vagyunk.

Tegnap a kormány egy váratlan döntés hozott az EU-s pénzekről - mondta a miniszterelnök. A korábban kiszervezett döntési rendszert megszüntetik. Pályázat kiírásakor determinálódnak a döntések, ezt a gyakorlatot akarják megszüntetni.

Felállítanak majd egy, az államigazgatásban dolgozókból álló pályázatbíráló szaknévsort – a kormányfő szerint ez a szisztéma gyorsabb és átláthatóbb lesz.

Origo
11:45

A fiatalokat nem lehet itthon tartani

Egy kormány sosem irányítja a gazdaságot, a kormány csak a gazdaságpolitikát tudja irányítani - mondta Orbán Viktor. Megakadályozható-e, hogy elmenjenek a fiataljaink külföldre? - tette fel a kérdést. Jobb, ha a gazdaságpolitikusok és a szülők is beletörődnek abba a helyzetbe, hogy nem lehet ezt megakadályozni, minket sem tudott senki itthon tartani. Az a kérdés, hogy haza fognak-e jönni?

Origo
11:39

Útravalókat kaptunk Csányitól és Demjántól is

Jobban állunk, mint 4 évvel ezelőtt. Például emlékszem Demján Sándor azon mondatára, hogy "gazdasági válság idején a gazdaságnak nem kell normatívnak lennie." Ez volt a legfontosabb gondolat, amit útravalóul kaptunk 2010-2011-ben. Akkor született meg a munkahelyvédelmi akcióterv - mondta a miniszterelnök.

Csányi Sándor ugyanabban az időben azt mondta, nem új adókat kell kivetni, hanem a régieket kell beszedni. És milyen igaza volt - mondta Orbán Viktor.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Origo
11:35

A csonton nem maradt semmi hús

Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK évnyitóján azt mondta, a csonton nem maradt semmi hús. A magyar gazdaságról, amit érdemes volt mondani, azt az előttem szólók elmondták - mondta a miniszterelnök.

Origo
11:31

Még nem elég

A jegybank átáll egy piaci hitelprogramra a jövőben. 2016-ban 8-10 százalék közötti hitelállomány-bővülés jöhet - mondta Matolcsy György.

A lakossági devizahiteleket kivezettük, köszönet ezért Orbán Viktornak, hogy gyorsan és határozottan döntöttek erről - mondta a jegybank elnöke.

Magyarországon elérkeztünk oda, hogy összesen 6 országban csökkent az államadóssági ráta az EU-ban, és a harmadik helyen Magyarország van. Vagyis nyerésre állunk az államadósság elleni küzdelemben.

Végül a jövőről azt mondta Matolcsy, amit 2010 után Magyarország elért az unióban, az historikus. Az elmúlt 25 évben példátlan folyamatok történtek Magyarországon.

De ez még nem elég, egy teljes körű versenyképességi folyamatra van szükség - mondta Matolcsy György.

Magyarország a következő 20-25 évben sikeresen felzárkózhat az EU-hoz. Elindultunk ezen a pályán, de versenyképességi fordulat kell. Nincs királyi út, nincs varázseszköz, ezért magunknak kell, mérlegelve a lehetőségeinket és a korlátainkat, elérni a változást. 

Origo
11:24

25 éve nem volt ilyen

Matolcsy György azt mondta, a 28 EU-s ország közül a magyar költségvetés mutatta a legkiemelkedőbb számokat.

Miért nem lépnek a hitelminősítők akkor?- tette fel a kérdést Matolcsy. Magyarországon az elmúlt 25 évben ritkán volt egyszerre együtt növekedés és egyensúly a gazdaságpolitikában.

Matolcsy György tények felsorolásával folytatta. Azt mondta, az MNB 1924-es megalapítása óta a legalacsonyabb az alapkamat Magyarországon. Bevezették 2013-tól a növekedési hitelprogramot is. Öt százalékkal csökkent a vállalati szektor hitelállománya, és 8-10 százalékkal csökkent a mikro- és középvállalatok hitelállománya is. Emiatt Magyarország már harmadik éve egy gazdasági felzárkózási pályára került.

Origo
11:16

Példátlan sikerek

Titkunk az, hogy nem növekedési áldozatokkal hajtottuk végre a költségvetési konszolidációt, hanem adót centralizáltunk - mondta Matolcsy György. Nemhogy nem hoztunk foglalkoztatási áldozatot, hanem pont fordítva, folyamatosan nő a foglalkoztatás, ez példátlan siker. Sikeres volt az államháztartási hiány csökkentése is. Matolcsy György szerint hosszú árnyéka van egy rossz gazdaságpolitikának, ezért indultak a sikerek csak 2012-ben. És visszautalt arra, 2013-ban az EU kivette Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól is.

Origo
11:11

Reformok is jöttek

Matolcsy György szerint az államadósság trendje a politikai ciklusokat tükrözi. 2010-re 80 százalék fölé emelkedett az államadósság, de a második Orbán-kormány óta ez folyamatosan csökken.

Strukturális reformok születtek, sok reformot indítottunk el. Minden reform azt célozta, hogy érjük el az egyensúly és növekedés állapotát - mondta a jegybank elnöke.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Origo
11:06

Fordulatok fordulatok hátán

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az MKIK évnyitóját szikár tényekkel kezdte. Gazdaságpolitikai és monetáris fordulat ment végbe Magyarországon - tette hozzá. 2010-ben Orbán Viktor azt mondta, hogy nem hoznak növekedési áldozatot a konszolidációért. Nos, ez a gazdaságpolitika bevált. Sikeres a költségvetés. Végbement egy fordulat a foglalkoztatásban, a folyó fizetési mérlegben és Magyarország külső megítélésében is - mondta a jegybank elnöke.

Origo
11:03

Közös pódiumon Matolcsy és Orbán

Matolcsy György és Orbán Viktor, mióta Matolcsy György a jegybank elnöke, második alkalommal áll közös pódiumon.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Origo
11:01

Pozitív az első két hónap

2017-es költségvetés tervezése elindult. Jól alakulnak az adóbevételek. A büdzsé első két hónapja már pozitív szaldójú, ez történelmi adat. 2016-ban a januári és a februári bevételek jól alakultak - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály befejezte.

Origo
10:57

Jók és rosszak

A beruházások forrásaival kapcsolatban azt mondta, hogy az adókedvezményeket továbbra is fenntartják.

A NAV átalakításával kapcsolatban azt mondta, hogy a kormány célja a családok és a munkavállalók támogatása.

A NAV-nál csökkent a dolgozók létszáma. Arra van szükség, hogy az adóhatóság sokkal rugalmasabb legyen. Az adóhatóság átalakítása még mindig folyamatban van - mondta Varga Mihály.

2016-ban már megvalósult az szja- és az áfacsökkentés. Jó hír a vállalkozóknak, hogy különválasztják a jó és rossz adózókat. 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Origo
10:53

Ipar 4.0

A járműgyártás, az egészséggazdaság, a turizmus, az infokommunikációs szektor és védelmi ipar területén szükséges a fejlesztés - mondta Varga Mihály a MKIK gazdasági évnyitóján.

A kormány erőteljesen ösztönözni kívánja az elektromos közlekedést. A járműgyártást is tovább támogatják majd. Pénzügyi eszközök vannak, rendelkezünk még uniós forrásokkal is - mondta a miniszter. Az EU-s pénzek 60 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják a jövőben.

Origo
10:48

Stabil a pálya

Ma már a gazdaság növekedése tartósan stabil pályán van, 2,9 százalékon volt 2015-ben. 7,5 százalékkal nőtt az ipar tavaly, mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Újraiparosítás történik, a következő évek záloga az ipar fejlesztése - mondta Varga Mihály.

Támogatni kell a hazai vállalatokat, munkahelyeket kell létrehozni, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni az Európai Unió országai közé. Ennek az iparstratégiának a jegyében a magyar ipar tovább nőhet - mondta a miniszter.

Micskei Lajos
10:46

Mikor éri el ezt a szintet a BKV? Wifi és USB-töltő a helyi buszokon

A színe épp jó lenne Budapesten is, de ez a busz nem itt, hanem New Yorkban fog járni. A város buszállományának 40 százaléka lesz ilyen high-tech sokkerekű. 

New York-i buszForrás: MTA
Origo
10:44

Parragh átadta a szót Varga Mihálynak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint fordulóponthoz érkeztünk. Komplex program kell, amihez a gazdaság minden szereplője csatlakozni tud.

Varga szerint folytatni kell az adósságcsökkentést. A hitelminősítőknek az nem tetszik, hogy nagy a magyar államadósság, ezért várnak még mindig a felminősítéssel.

Folytatni kell a fegyelmezett költségvetési politikát. Az a cél, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam.

Origo
10:40

Kitörhetünk, de azért tenni kell

A munkaerő akkor fog itthon maradni, ha a gazdaság szereplői tesznek érte. Bérfejlesztés kell, oktatás kell, fejlesztés kell, és ha ezt mi jól csináljuk, akkor megvan Magyarország kitörési pontja.

Origo
10:36

Újra kell gondolni a cafeteriát

Újra kell gondolni a cafeteria rendszerét, mert nehéz benne kiigazodni. Zsebek vannak mindenhol, nehéz a cafeteria adózását is átlátni - mondta Parragh László.

A brüsszeli döntés miatt mindenképpen át kell gondolni a béren kívüli juttatások rendszerét - tette hozzá.

Origo
10:32

Itthon kell tartani a munkaerőt

Parragh László szerint a legfontosabb, hogy hogyan tarthatjuk itthon a munkaerőt. A német és magyar gazdaságban is visszaesés van. Eltelt egy esztendő, és jól látszik, hogy magyar gazdaság már visszatért a válság előtti szakaszhoz.  

Túl vagyunk a nehezén, de most jön a neheze - mondta Parragh László. Olcsó a munkaerő, és kérdés, hogy emellett hogyan tarthatjuk itthon a tehetségeinket.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Origo
10:24

Pozitív mutatók

Parragh László, a Magy Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke bevezetőt mond. A magyar gazdaság összes makromutatója pozitív volt tavaly - mondta.

Parragh László szerint a szakképzés és a felsőoktatás átalakításában jelentős lépéseket sikerült elérni. A munkaerőpiac irányába mozdulnak el a képzések. Fontos, hogy a duális képzés is elterjed.

Origo
10:22

Még nincs hír Felső erdősor utcai töltényhüvelyekről

A percről percrénk elején számoltunk be a pesti utcákon talált töltényhüvelyekről. A rendőrség még nem válaszolt, hogy tudnak-e az esetről, csak pontosítást kértek a helyszínre vonatkozólag. 

Origo
10:21

Péntek estig maradhatnak a taxisok

Horacsek Róbert, a demonstráló taxisok szóvivője szerint több tucat taxis várható a Deák térre, mert a társaságok most megengedik alvállalkozóiknak, hogy részt vegyenek az Uber elleni tiltakozáson. Péntek este 8-ig maradhatnak a téren. 

FelsorakoztakForrás: Origo
Origo
10:11

A legütősebb Chuck Norris-poénok, legviccesebb mémek

A Life.hu humorhurrikán kapcsolt be ma reggel a jeles alkalom tiszteletére. Ma 76 éves az amerikai színész. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Origo
10:06

Orbán évet nyit a kamarában

A miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. Hamarosan kezdenek.

Origo
10:02

Túl erős a forint az MNB szerint

Lehetséges, hogy az idén még tovább csökken majd a jelenleg 1,35 százalékos jegybanki alapkamat - mondta Nagy Márton, az MNB alelnöke a Figyelő konferenciáján csütörtökön a Reuters tudósítása szerint, szúrta ki a Portfolio.hu. 

Ha csökken az alapkamat, akkor a többi befektetés hozama is süllyed, ami elrettenti a befektetőket. A forint ezzel pedig gyengülhet. Ez jó az exportnak, de rossz, ha külföldre megyünk nyaralni, vagy bármit importálnánk. 

Egyébként a forint gyengülésével az MNB-nek is bevétele keletkezik, amit az eddigi tapasztalatok alapján akár betolhat az alapítványaiba is, ahol egy törvénytervezet szerint az "elveszíti közpénz jellegét". 

Az erről szóló törvényt Áder János tegnap visszaküldte normakontrollra az Alkotmánybírósághoz. 

Origo
09:39

Megérkeztek a taxisok a Deák térre

Rendőri felvezetéssel, kisebb csoportokban megérkeztek a taxisok a Deák térre. Egyelőre még több a rendőr, mint a fuvarozó. Rengeteg a kamerás autó, több villanyoszlopra is ideiglenes térfigyelőket telepített a rendőrség. Néhány taxis egyből továbbment a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. 

Taxisok és rendőrök a Deák térenForrás: Origo
MTI
09:29

Vegyes kép az európai tőzsdenyitáson

A frankfurti DAX-index 0,14 százalékos mínuszban, míg a párizsi CAC-40 index 0,08 százalékos, a londoni FTSE-100 index pedig 0,11 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,04 százalékkal csökkent, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSE Eurofirst 300 indexe viszont 0,13 százalékkal nőtt.

Micskei Lajos
09:21

Itt kezelhették Tiborcz sportsérülését?

A Péterfy Sándor utcai kórház honlapját bújva találtam meg a VIP-részleg leírását.

„Büszkeségünk a félemeleten kialakított Csillagos égbolt elnevezésű VIP-részleg, ahol a 6 darab 2 ágyas fürdőszobás kórterem nyílik egy, a csillagos égbolt hangulatát idéző közösségi térre” - olvasható a kórház honlapján.

Forrás: http://www.peterfykh.hu/

Orbán vejét valószínűleg nem itt látták el, hanem egy baleseti részlegen.

Origo
09:14

Részletek a Nagyvárad téri balesetről

Az Origo információi szerint a BKV egyik műszaki mentője karambolozott a Nagyvárad téren. Egy villamoskisikláshoz igyekezett. Két sávban elsőbbséget adtak neki, a harmadikban érkező autós azonban összeütközött a járművel.

Origo
09:09

Gyülekeznek a taxisok

Az Uber ellen tiltakozó taxisok újabb demonstrációjának résztvevői gyülekeznek a Hősök terénForrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Micskei Lajos
09:08

10-kor megszólal Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján. Az eseményt élőben követjük majd mi is percről percre a tudósításunkban. 

Micskei Lajos
09:05

A taxistüntetés alatt kétszer annyit keresnek az Uber-sofőrök

Amíg tiltakoznak a taxisok, addig is utazni kell valahogy. A nagy keresletre reagálva megemelte árait az Uber, a belvárosban most 1,9-es szorzóval szállítják az utasokat. Ez azt jelenti, hogy közel kétszer annyit keresnek most a cég sofőrjei. Egy ilyen napsütéses napon ez ritkaság. Egyébként most kerül közel annyiba a szolgáltatás, mint a taxiknál kötelezően használandó tarifa. 

Forrás: Origo
Micskei Lajos
08:53

Meghalt Norbi kutyája

Köszönöm, hogy az elmúlt időben szurkoltatok nekünk, de sajnos ma reggel végleg elaludt az én Legjobb Barátom....

Posted by Norbi Update on Wednesday, March 9, 2016
Origo
08:53

Baleset a Nagyvárad térnél

Torlódásra kell számítani az Üllői úton mindkét irányban, illetve az Orczy úton a Haller utca felé, mert baleset történt a Nagyvárad téren.

A 24-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Nagyvárad tér és a Közvágóhíd között.

Origo
08:51

Rendőrök várják a taxisokat

A Hősök terén gyülekező taxisok hamarosan megindulnak a Belváros felé. Az Uber ellen tiltakozó fuvarozók a Deák téren demonstrálnak majd a szerintük lanyha kormányzati intézkedések miatt. Tucatnyi rendőrautó várja a taxisokat.

Micskei Lajos
08:50

Hawking: A tudományos világ is megérezné a brit uniós kilépést

Talán a világ leghíresebb tudósa, Stephen Hawking figyelmeztet, hogy a kutatásoknak nagyon nem tenne jót, ha az Egyesült Királyság elhagyná az Európai Uniót. 

Micskei Lajos
08:46

Hogy áll a taxistüntetés?

A szerkesztőségben még semmi hir dugóról vagy nagyobb fennakadásról. Kedves olvasók, ha a Hősök tere felé járnak, akkor mindenképp küldjenek nekünk egy képet a hirugyelet@origo.hu-ra.

Tudósítónk az Arany János utcánál várja a sárga autókat.

Origo
08:42

Kubatov nem tudja, mi történt

Nem ismeri a Nemzeti Választási Irodánál megjelent embereket, sem Erdősinét, sem a körülötte álló férfiakat – mondta a Magyar Időknek Kubatov Gábor. A Fidesz alelnöke szerint a baloldal érdeke a botránykeltés, egyéb híján erre építik a politikájukat. 

Kubatov GáborForrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Micskei Lajos
08:40

Olvasói komment a Tiborcz-baleset kapcsán

Ezért nem jó nagy lábon élni....

MTI
08:36

Kétezer menekült ragadt Szerbiában

Csak akkor maradhat Szerbiában az a mintegy kétezer bevándorló, aki a határok lezárása és az ellenőrzések szigorítása miatt az országban rekedt, ha menedéket kér ott, ellenkező esetben hazájukba vagy Macedóniába toloncolják őket vissza - közölte értesülését a Danas című szerb napilap.

Micskei Lajos
08:27

Késnek a vonatok Budapest és Esztergom között

Most még csak negyven percet. 

Origo
08:25

Dugó az M5-ösön

Három-négy kilométeres a kocsisor az M5-ös Budapest felé vezető oldalán, mert a 36. kilométernél aszfaltozás miatt lezárták a külső sávot.

Kerülni az Újhartyán és Ócsa közötti összekötő úton, illetve az 5-ös főúton keresztül lehet. 

MTI
08:23

Gyengült is, erősödött is a népmesei deviza

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök reggelre: a dollárhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, míg az euróval és a japán jennel szemben erősödött.

Micskei Lajos
08:20

Napi őrület a kutya vagy sütemény. Le ne maradjon!

Nehéz eldönteni, hogy melyik: 

Forrás: Origo

 Ugyanez egy barna kutyával:

Forrás: Origo

De itt van még a "labrador vagy sült csirke?" őrület is:

Forrás: Origo
Micskei Lajos
08:08

Menjen el ön is ingyenszafarira

A Google Mapsen már a Kruger Nemzeti Parkot is bejárhatjuk. Nézhetünk elefántokat meg száraz füvet naphosszat. Ezzel ön is ellehet ebédszünetig.

Forrás: Origo
Micskei Lajos
08:03

Milyen ellátást kaphatott Orbán veje?

Micskei Lajos
07:57

Még több hír Tiborcz István állapotáról

Tiborcz István a Bors szerint az orvosnak azt mondta, hogy edzés közben egy súlyzó esett a lábára. Az orvos megröntgenezte a lábat, majd merevítőt tett rá. Nem lesz szükség további gyógytornára. Az olvasói beszámoló szerint gyorsan ellátták a sérülést, és egy barát vitte el a kórházból Tiborczot.

Origo
07:47

Baleset az Erzsébet hídnál

Baleset történt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az Astoria irányában, a sérült járművek a középső sávot foglalják el. 

Micskei Lajos
07:44

A lengyel bevándorlók útmutatót kapnak a brit segélyekhez

A Telegraph cikke szerint egy húszoldalas kézikönyv segíti a lengyel bevándorlókat, hogy sikeresen ki tudják használni a brit szociális ellátórendszert. A szerző szerint egy bevándorló akár 1000 fontot is kaphat így. A cikk nem említi a kint dolgozó magyarokat. 

Micskei Lajos
07:28

Öt halott egy pittsburghi lövöldözésben

Öt halott, több sérült egy külvárosi lövöldözésben. 

A hírek szerint egy kerti partit szakított meg a lövöldöző. 

Micskei Lajos
07:24

8 évig tartották fogva a nyugdíjáért

A mai lapok lelkesen írnak Áder János tegnapi tettéről:

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Az érdekesebb olvasmányok között szerepel Orbán Viktor vejének konditermi balesete és az idős nő története is, akit 8 évig tartottak egy sötét lyukban a nyugdíjáért. 

Érdemes ma az újságárusoknál kezdeniForrás: Origo
Micskei Lajos
07:14

Kórházba került Orbán veje

Tiborcz István lábára egy súlyzó esett - írja a Bors. De nincs nagy baj. A hírek szerint a Péterfy Sándor utcai kórházban ápolták a sérülését. 

 

Micskei Lajos
07:03

Töltényeket találtak a Felső erdősor utcában

Olvasónk küldte a budapesti Felső erdősor utcából ezt a képet: 

Forrás: Origo

A töltényeken nem lepődöm meg, hiszen a Lövölde tér mellett vagyunk, de könyörgöm, ne dobáljuk el a használatlan zsebkendőt! 

A rendőrséget megkérdeztük, hogy tudnak-e valamit a töltényhüvelyekről. Ha érkezik válasz, akkor azonnal írunk egy új bejegyzést itt, a reggeli percről percrénk oknyomozó rovatába.

--
06:56

Még az ázsiai tőzsde is emelkedik

Szerdán majdnem 5 százalékos emelkedést produkált az olajár. A WTI 38,29 dollárig emelkedett az amerikai zárásig. Ázsia jó hangulatban vásárolja a részvényeket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Micskei Lajos
06:53

Ilyen volt a napfogyatkozás

Ellepték az idegen hajók az indonéz vizeket. Az egyikről vették fel a tegnapi teljes napfogyatkozást: 

Micskei Lajos
06:51

Halálos baleset az M7-esen

Halálos baleset történt az M7-es autópályán hajnali 2 órakor Székesfehérvár térségében, ahol a főváros felé vezető oldalon egy autó lesodródott az útról a füves területre, és felborult.

A balesetben az autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt, miközben kórházba vitték - írja az MTI.

Az Útinform nem ír fennakadásról a környéken. 

Micskei Lajos
06:49

Eső is jöhet ma

A Köpönyeg szerint délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, estétől főleg délen többfelé lehet eső, záporeső. 

Micskei Lajos
06:48

Spóroljon a dresszinggel

Óriásit emelkedett az olaj ára kedd este. December óta nem kértek ennyit egy hordó nyersolajért. 

Miközben ehhez a hírhez kerestem infókat, belebotlottam a CNN cikkébe: 

Egy év alatt 20 százalékkal emelkedett az olívaolaj ára! 20 éve nem volt olyan rossz termés, mint tavaly. 

Még több bejegyzés