Orbán Viktor: Magyarország léte a kérdés

2017.12.01., 07:31
rendezés

A Soros-féle hálózat benevezett a magyar választási kampányba - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Úgy fogalmazott: a Soros-hálózat pártszerűen működik, el akarja mozdítani és meg akarja gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek a muszlimok betelepítésével szemben fellépnek. A kormányfő ezért arra számít, hogy Magyarországon a Soros-hálózat propagandát fog folytatni, meg fogja erősíteni a civil szervezeteket, emberek százait és ezreit fogja fizetni, a választás időpontjára pedig úgynevezett civil központokat fog létrehozni az ország különböző részein, amelyek pontosan úgy működnek majd, ahogyan a kampányban a pártok szoktak.

Orbán Viktor azt is mondta, Soros György az Európai Parlamentben (EP) már átvitte az elképzelését, ahonnan megindult a nyomás az Európai Tanács irányába, hogy az uniós miniszterelnökök is erősítsék meg az EP döntését, és induljon meg a betelepítés.

Úgy érvelt: a magyar kormánynak onnantól kezdve kellett foglalkoznia Soros Györggyel, hogy "hatalmas gépezete (...) egyszer csak befogta a látómezejébe a bevándorlás kérdését", a "pénzügyi spekuláns" pedig közzétette tervét, és annak végrehajtása érdekében mozgósította hálózatát. "Ez innentől kezdve Magyarország léte, nem léte" típusú kérdés - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint Soros Györgynek "sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét, mert a spekuláns az olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába".

A Soros-hálózat le akarja bontani a kerítést, nem akarja, hogy a nemzeteket határok válasszák el, azt akarja elérni, hogy a magyarok örüljenek a tőlük különböző kultúrájú emberek érkezésének, és adjanak nekik pénzt - fejtette ki, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy "mi egy másik jövőt akarunk". Ezért az állam minden lehetséges eszközét hadrendbe kellett állítani, ennek része a "Soros-gépezet" összetételéről, működési rendjéről, befolyásáról szóló titkosszolgálati jelentés is - közölte.
Arra a kérdésre, mennyi lesz ebből megismerhető, a kormányfő azt felelte: óvatosnak kell lenni, mert egyetlen ország sem szívesen tárja fel az "erőfeszítéssel megszerezhető" információkra vonatkozó képességét. Idézte ugyanakkor a jelentésben szereplő egyik dokumentum mondatát: a Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly augusztusi jelentése szerint támogatták a migráció területének befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, politikai elemző központokat, a civil társadalom hálózatait, hogy alakítsák a migrációs politikát, befolyásolják a migráció szabályozását meghatározó folyamatokat.

A "Soros-terv" létéről szóló vitát Orbán Viktor "olvasási problémának" minősítette, hiszen - mondta - maga Soros György tette közzé azt a dokumentumot, amelyet tervnek nevez.
A "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációról szólva a miniszterelnök arról beszélt: Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén, és úgy látszik, az embereknek erről világos álláspontjuk van.
Szerinte egyébként a konzultációs kérdőív kitöltése "erőfeszítés", ugyanis el kell olvasni, meg kell érteni, akarni kell kitölteni, "esetleg meg kell beszélnie az embernek a feleségével vagy a barátaival", majd postára kell adni.

Megjegyezte: az eddigi konzultációk közül a mostani a legsikeresebb, amiből az következik, hogy az emberek szerint ez a kérdés a leginkább húsbavágó, a jövő szempontjából a legfontosabb. A bevándorlás pedig nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy, hiszen ha beengednék a migránsokat, nemcsak a fideszeseknek kellene együtt élniük velük, hanem minden magyarnak - mondta.
Arra a felvetésre, hogy az EP-képviselők közül többen is szorgalmazzák az uniós források megvonását Magyarországtól a bevándorlásellenesség miatt, a kormányfő úgy reagált: minden ilyen javaslat szemben áll az Európai Unió alapszabályaival, ráadásul az EU hétéves költségvetését egyhangúlag kell elfogadni.

A rádióinterjúban téma volt a hét eleji budapesti Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó, amelyről szólva Orbán Viktor ismét megköszönte a fővárosiak türelmét a rendezvény lebonyolításával kapcsolatos közlekedési fennakadások miatt.

Szerinte nem egy diplomáciai eseményről volt szó, hanem a magyar gazdaság jövőjéről, és a találkozónak nagy jelentősége lehet a mindennapi gazdasági életben.
Hozzátette azt is, hogy Magyarország és Kína között van egy "rejtélyes, régről jövő együttműködés, amely ráadásul a magyarok keleti származása miatt még visszamegy hosszú-hosszú évszázadokra". Szavai szerint a magyar-kínai kapcsolat nem az ideológia, hanem "a józan ész talaján" áll.
A Budapest-Belgrád közötti vasútvonalról a miniszterelnök azt mondta: másodlagosnak tartja, hogy a beruházás "forintban hogyan térül meg", mert az ország szempontjából az a fontos, hogy ez a szállítási útvonal Magyarországon keresztülmegy, "ez a tény önmagában felértékeli Magyarországot", megnöveli a súlyát.

A kínai finanszírozással kapcsolatban azt emelte ki, hogy így a vasútberuházás létrejöttéhez nem kell egy nagy forrást kiemelni a magyar gazdaságból. Jelezte egyúttal, hogy lesz még néhány ilyen nagy beruházás, és jó, ha a szükséges forrásokat nem egy összegben kell kivonni a gazdaságból, hanem kedvező kamatozású hitelből valósíthatók meg.

Ez volt az Origo percről percre közvetítése:

Origo
07:36

A Nemzeti Konzultációról

Köszönetet kell mondani azoknak, akik visszaküldték a konzultációs ívet. Ez egy erőfeszítés. Meg kell érteni a kérdéseket és a válaszokat, akarni kell kitölteni. Az emberek, amikor nekik fontos kérdésről van szó, komoly erőfeszítést tesznek, hogy válaszoljanak. Ezt meg kell köszönni.

Magyarország jövője múlik a bevándorlás kérdésén.

Origo
07:37

A bevándorlás nem pártkérdés

A bevándorlókkal nemcsak a fideszeseknek kell együtt élniük, hanem mindenkinek, ezért a bevándorlás nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy.

Origo
07:41

Soros gépezete

A legegyszerűbb tényeket is megkérdőjelezik időnként. Soros György személye másodlagos. Pénzügyi spekuláns, aki gazdag és befolyásos, de ezzel együtt lehetne élni. Akkortól kellett a kormánynak foglalkoznia Soros Györggyel, amikor egy hatalmas gépezetet, óriási pénzeket tett a bevándorlás mögé. Ez innentől kezdve Magyarország léte, nem léte kérdése.

Gazdasági migránsok a jobb élet reményében jönnek, ami ellen Magyarország meg akarja védeni magát. Soros gépezete ezt a szándékot akarja lerombolni. Az a dolgom, hogy Magyarország minden lehetséges eszközét - köztük a titkosszolgálatokat is - a Soros-gépezet ellen vessük be.

Origo
07:42

Minek megy oda?

Ha Soros György nem akarja befolyásolni a brüsszeli döntéseket, akkor minek megy oda?

Origo
07:43

Elismerték

A Nyílt Társadalom Alapítvány nyíltan elismerte még egy 2016-os dokumentumban, hogy támogatja a bevándorlást.

Origo
07:45

Magyarországot kicselezték

Egy kötelező szétosztási ügyben Magyarországot kicselezték, ami nagyon veszélyes.

Origo
07:48

Észnél kell lennünk

Észnél kell lennünk. Nemcsak egy nagy hálózattal, de egy tehetséges emberrel is dolgunk van. Sosem a száját kell nézni, hanem a kezét. Csak arra kell figyelnünk, hogy mi történik. Ami történik, az a Soros-terv végrehajtása. 

Meg akarják gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek a muszlimok bevándorlása ellen lépnek fel.

Pártszerűen működve, támogatva az ellenzéket, a Soros-féle hálózat és gépezet gyakorlatilag benevezett a magyar választási kampányba.

Origo
07:49

Forrásmegvonások

Ez szamárság. Minden forrásmegvonási javaslat szemben áll az uniós törvényekkel, a költségvetéssel kapcsolatos kérdéseket ráadásul egyhangúlag kell elfogadni.

Origo
07:53

Az évtized diplomáciai eseménye

Köszönjük a budapestiek türelmét, ahogy a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozót fogadták. Az ázsiai gazdaságok felemelkednek. Ez nem ízlés kérdése, hanem ez történik. Mi magyarok óriási lehetőséget kaptunk azzal, hogy régóta jó kapcsolatunk van Kínával. A magyar gazdaságnak most éppen jól megy, a leggyorsabban növekvő gazdaságok csoportjához tarozunk. 

Üzleteket, gazdasági kapcsolatokat kell építenünk. A mindennapi gazdasági életben vesszük majd a hasznát a mostani találkozónak.

Origo
07:55

Nagy dolog

A kínaiak megvásárolták az egyik legnagyobb görög kikötőt, a pireuszit. Oda szállítanak, illetve onnét szállítanak tovább. Az a kérdés, hogy oda hogy jut el az áru. Azért nagy dolog a Belgrád-Budapest vasútfejlesztés, mert ezen utazik majd az áru. Ez a tény önmagában felértékeli Magyarországot.

Vámot is szedünk, de ugyanilyen fontos, hogy megnövekszik a gazdasági súlyunk.

A beruházás nagy részét kínai pénzből valósítjuk meg, miközben magyar vállalkozások dolgoznak majd benne.

Origo
07:56

További bejelentések várhatóak

A kínai-magyar tárgyalások még több, jelentős beruházásról is szóltak, amik a szívünknek még az eddigieknél is kedvesebbek, hamarosan ezeket is bejelentjük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.