Soros Györgyről is kérdezzük Lázár Jánost

2018.01.18., 13:51
rendezés

Az idei első Kormányinfón biztosan téma lesz a kabinet legújabb törvénycsomagja az illegális bevándorlást szervező szervezetekkel és személyekkel szemben, de szó lesz a gazdaságról, az egészségügyről és a külpolitikáról is. 

Origo
16:11

Vége a Kormányinfónak

Vége a kormányinfónak. 

Origo
16:10

Lázár: Nem kell foglalkozni a Freedom House jelentésével

Lázár János elmondta, kíváncsi volt arra, hogy mit írt a Freedom House 2006-ról, és kiderült, hogy akkor volt a magyar demokrácia csúcséve. Magyar embereknek nem kell foglalkoznia a Freedom House jelentéseivel - tette hozzá. 

Origo
16:06

Hulladékszámlázás: ettől nem kell tartani

Lázár János arról is beszélt, hogy a hulladékszámlázás esetében a kormány bízik benne, hogy lényegesen gördülékenyebb lesz a számlázás, de attól nem kell tartani, hogy egyszerre kell majd befizetni a tavalyról megmaradt hátralékot. 

Origo
16:03

Nem megszervezni, megállítani kell a migrációt

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy nem megszervezni, hanem megállítani kell a bevándorlást. 

Origo
16:00

Nem lépnek fel a segélyszervezetekkel szemben

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy egyetlen segélyszervezettel szemben sem akarnak fellépni. 

Origo
15:56

490-en vannak befogadóállomásokon

Lázár János arról is beszélt, hogy a genfi konvenció alapján fogadott el 1294 menekültkérelmet az ország.Ők részesültek védelemben, de a többségük elment az országból. 490-en vannak jelenleg a befogadóállomásokon - tette hozzá. 

Origo
15:53

Ekkor lehet nyilvános az OLAF-jelentés

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, ha az EB befejezi a vizsgálatát az Ellios ügyben, és a magyar kormány azt nem vitatja, akkor hozzák nyilvánosságra a jelentést.  

Origo
15:47

Hódmezővásárhelyen sokkal jobb lett a közvilágítás

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, Hódmezővásárhelyen az Ellios sokkal jobb minőségű közvilágítást valósított meg, mint ami korábban volt. Lehet látni este az utcákon, nagyobb a közbiztonság - tette hozzá. 

Origo
15:41

Így kéne emelni a csok összegén

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy a csok összege esetében a vidéki ingatlanoknál szükség lenne az összegek emelésére. Mindez csak pénzkérdés - tette hozzá, 

Origo
15:39

Nem ratifikálják az isztambuli egyezményt

Az isztambuli egyezményről a mostani parlament már nem fog dönteni - mondta Lázár. 

Origo
15:36

Kerényi tervéből nem lesz semmi

Lázár János egy másik kérdésére közölte Kerényi Imre egy művészember, álmodott valamit, amiből nem lesz semmi. 

Origo
15:33

Megvédi a kormány az Ausztriában dolgozó magyarok jogait

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, folyamatos a kapcsolatok az osztrák kormánnyal a családtámogatások kapcsán. A kromány szerint nem lehet semmilyen kettős mércét alkalmazni ebben a kérdésben, és a kabinet a magyar munkavállalók érdekében lép majd közbe. 

Origo
15:29

A kormány megveszi a Bálnát

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a kormány esetében továbbra is fennáll az ajánlat, hogy megvegye a Bálnát, minden a maga rendjében megy. 

Origo
15:27

Jobb ha van nagykövet, mint ha nincs

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy jobb ha van amerikai nagykövet, mint ha nincs. 

Origo
15:24

Cél az átláthatóság

A cél, hogy a bevándorlásszervező szervezetek tevékenysége minél átláthatóbb legyen - mondta Lázár a tervezett törvényről. 

Origo
15:22

Soros hatpontos javaslatát mindenki ismeri

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, Soros György egy hatpontos javaslatot fogalmazott meg, amit Pintér Sándor is ismer. Soros Györgyöt senki sem akarja kitiltani Magyarországról, de a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A tervezett jogszabály esetében a jövőre vonatkozik a szabályozás - mondta Lázár. 

Origo
15:15

Ők jogosultak a védelemre

Lázár János arról is beszélt, hogy 1294 nemzetközi oltalomban részesített ember esetében a megfelelő hivatalok olyan körülményeket találtak, amik miatt jogosultak a védelemre. Emlékeztetett arra, hogy 2015-ben 177 ezer menekültkérelem érkezett, amiből csupán 500 esetben tudták megállapítani, hogy jogosultak a menedékkérelemre. 

Origo
15:09

Az ország határának a védelme fontosabb, mint a bevándorlók joga

Lázár elmondta, hogy a mostani törvényjavaslat biztosítja majd a jogot a rendőrségnek, hogy kitiltsa az illegális migráció támogató szervezeteket a határ térségéből. Az ország biztonsága erősebb szempont, mint a bevándorlók joga - tette hozzá. 

Origo
15:07

Önkéntes bevallás

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a Stop Soros esetében önkéntes bevallás érvényesül, ha közhasznú szervezetek, akkor különféle törvényi kötelezettségnek kell megfelelniük.  

Origo
15:03

Nem lesz közmunkások béremelése

Lázár János az Origo kérdésére azt mondta, hogy Soros György szervezetei estében is vizsgálódhat majd a bíróság és az ügyészség. A közmunkások bére nem fog emelkedni idén, mivel azt szeretné a kabinet, hogy a versenyszférában helyezkedjenek el. 

Origo
14:58

Nagyon nehéz lesz befejezni az M0-ást

Az M0-ás bővítéséről azt mondta Lázár, hogy lesz egy M1-es kitérő Zsámbéktől Esztergomig. A hegyvidéki M0-ás bezárása ügyében semmilyen döntés nem született a zöld szempontok miatt. Csak olyan útépítés lesz, ami a zöld szempontokat figyelembe veszi, és nagyon nehéz lesz ebben az ügyben végső döntést hozni - mondta a miniszter. 

Origo
14:52

Terítéken az OLAF-vizsgálat

Egy másik kérdésre azt mondta Lázár, hogy az Ellios kapcsán a kormány álláspontja, hogy az ügyészség vizsgálja meg az OLAF javaslatait. Egy olyan jelentést kérnek a kormánytól, amit még meg sem kapott az Európai Bizottságtól - tette hozzá. 

Origo
14:49

Az ÁSZ folyamatosan bünteti a pártokat

Lázár János arról is beszélt, az uniós pénzek és a norvég alap esetében nem számít majd külföldi támogatói pénznek. Önkéntes jogkövetést várnak el mindenkitől - tette hozzá. Az ÁSZ húsz éve folyamatosan bünteti a pártokat, így a mostani esetek a kampány részei. Soha nem tapasztaltam elfogultságot az ÁSZ részéről. 

Origo
14:45

Lázár: Akinek Gyurcsány a szövetségese, az nem hódmezővásárhelyi

Egy polgármester nem hazudhat, szavahihetőnek kell lennie. Egy polgármesternek érdemesnek kell lennie arra, hogy egy várost vezessen - mondta Lázár. A harmadik az alkalmasság kérdése, egy polgármesternek szövetséget kell tudnia kötnie. Akinek Hódmezővásárhelyen Gyurcsány Ferenc a szövetségese, az nem hódmezővásárhelyi - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy pont a baloldal akarta tönkretenni a kórházat  - mondta Lázár. 

Origo
14:41

Lázár: Megdöbbentő, ami a plébánossal történt

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, óriási trauma volt Hódmezővásárhely számára, hogy Almási István elhunyt, és méltatlan a mostani vita a korábbi városvezető emlékéhez. Lázár nagyra értékeli a polgármester-választás iránti óriási érdekődést, de végül a helyieknek kell majd döntenie a város jövőjéről. Úgy látja, egy katolikus plébános elmondhatja a véleményét, és nagy baj, ha nem mondhatja el a véleményét. Az is nagy baj, ha a véleménye miatt elkezdik üldözni, megdöbbentő és durva reakió amit a plébánossal tesznek. Lázár szerint a sajtó egy része szerint egy katolikus plébános nem mondhatja el a véelményét.   

Origo
14:35

Ezért kell a templomokat és a temetőket felújítani

Addig nem lehetünk nyugodtak, amíg az ország összes temploma és temetője nem lesz felújítva, ezért a kormányzatnak minden templom és temető rendbehozatalával kell foglalkoznia. A zsidóság esetében fizikailag nem létezik az a közösség, akik képesek lennének a temetőik jelentős részét fenntartani. Éppen ezen megfontolások miatt támogatja a kabinet, hogy az elhagyott zsidó temetőket felújítsák, és forrásokat rendelnek ehhez.  

Origo
14:33

Szuverén döntés

Lázár János szerint mindenkinek a maga szuverén döntése, hogy egy-egy ország egy másiknak, mit tekint a fővárosának. 

Origo
14:31

Keresztények segítése: sok uniós tagállamnak nem tetszik

Lázár János egy kérdésre azt mondta, ha valaki szervező, azzal szemben idegenrendészeti eljárás kezdeményezhető. Szólt arról is, hogy az idehaza oltalomban lévők esetében családegyesítés csak a hatályos törvények alapján történhet meg. A hazai oltalomban részesültek egy része hazament egy másik része pedig Nyugatra távozott. Sok uniós tagállamnak nem tetszik, hogy a keresztény üldözötteknek kiemelten segít, és azt pozitív diszkriminációnak vélik. 

Origo
14:27

20 milliárdos pályázati alap

20 milliárdos keretösszegű alapot hoz létre építőipari vállalkozásoknak a kormány, a legkisebb pályázati összeg 50 millió forint lehet - jelentette be Lázár János. 

Origo
14:25

Fejlesztések Szegeden

A kornány döntött arról, hogy Szegeden új katolikus általános iskola és gimnázium épül, ami 2020-ra készülhet el. A kormány tágyal a szegedi egyetem fejlesztéséről is az új rektorral. 

Origo
14:22

Itt a Gyurcsány-kormány öröksége

Lázár János beszámolt arról, hogy a kabinet 90 ppp-programot örökölt meg a Gyurcsány-kormánytól. Eddig 46 szerződést tudott kiváltani a kormány. A hátralévő 44 szerződés 2100 milliárdos kötelezettséget jelent, mindez három minisztériumot érint - tette hozzá. 

Origo
14:20

Tervezik a Budapest-Kolozsvár gyorsvasutat

3500 kisebb méretű napelemparkot akar létesíteni a kabinet, ezeket a parkokat a földművesek segítségével kívánja a kabinet kiépíteni - mondta Lázár. A napelem-programhoz is uniós forrásokat kíván szerezni a kabinet, hasonlóan a paksi beruházáshoz. Szólt arról is, hogy a kormány tervezi egy Budapest-Kolozsvár gyorsvasútat.  

Origo
14:17

Előtérben a napelem

Az energetika területén szeretné növelni az ország a szuverenitását, ennek érdekében a meglévő kiszolgáltatottságot csökkenteni kell. Mindennek érdekében itthon kell lehetőleg minél több áramot előállítani - mondta a miniszter. A hazai 50 százalékos importáram kiváltására a napenergia-kapacitásokat kell növelni, hogy 10 év múlva ki lehessen iktatni az importáramot 

Origo
14:15

Uniós források: a legjobbak vagyunk a térségben

650 milliárd forintnyi számlára kapott pénzt novemberben az uniótól Magyarország - mondta Lázár. 8523 milliárd forintnyi kötelezettséget vállalt Magyarország az uniós források tekintetében, ami majdnem a teljes összeg. 2017-ben 4212 milliárd forintnyi kötelezettségvállalás történt, 85 százalékos szerződési aránynál tart az állam - mondta Lázár. Ezekkel az adatokkal a legjobban állunk a térségben. 

Origo
14:12

Jól járnak a szociális szférában dolgozók is

Lázár János kifejtette, hogy 750 ezer új munkahely jött létre az elmúlt nyolc évben. A béremelésekről azt mondta, hogy az egyetemi tanárok 5 százalékkal többet keresnek januártól. A mentőszolgálatnál 10 százalékos béremlés lesz, míg a szociális szférában közel 20 százalékos emelés lesz. Januárban 3 százalékkal emelik a nyugdíjakat. 

Origo
14:09

Egyszerűbb lesz csokhoz jutni

Lázár János arról is beszélt, hogy több területen is csökkentek az adók. 400 ezer kétgyermekes családnál nőtt az adókedvezmény összege. A miniszter beszélt a diákhitel kedvezményekről is. A cskhoz jutás feltételei esetében könnyítések lesznek a következő időszakban, csökken a bürokratikus teher.

Origo
14:05

Ennyivel nőttek a bérek 2017-ben

Lázár János arról is beszélt, hogy a minimálbér 138 ezer forintra nőtt 2018-ban, míg 2010-ben csupűán 74 ezer forint volt. A bruttó átlagkereset átléte a bruttó 300 ezer forintot - tette hozzá. Nettó 10 százalékkal emelkedett a reálkereset 2017-ben.  

Origo
14:03

Soros befejezheti a migráció szervezését

Lázár János arról is beszélt, hogy mindhárom törvényjavaslat vonatkozik arra, aki szervezi a migrációt. A törvény nem csak arra vonatkozik, aki szervező, hanem finanszírozó. Így ez egy kiváló alkalom arra, hogy Soros befejezze a migráció finanszírozását - mondta a miniszter. 

Origo
14:01

Ennyi ember részesült nemzetközi védelemben Magyarországon

1291 főnek biztosított Magyarország védelmet a nemzetközi szerződések alapján 2017-ben. Idén eddig 50 fő részesült nemzetközi védelemben - mondta a miniszter.

Origo
14:00

Fizethetnek a külföldről fizetett szervezetek

Lázár János kifejtette, hogy a mostani törvénycsomag célja, hogy azok akik az illegális migrációt támogatják, azok átláthatóbban működjenek. Példaként hozta föl, hogy azok akik külföldi juttatást kapnak, azoknak 25 százalékos illetéket kell majd fizetnük - tette hozzá. 

Origo
13:56

A magyar emberek biztonsága a legfontosabb

Lázár János arról beszélt, hogy a kormány számára továbbra is a migráció ügye az egyik legfontosabb kérdés. Több mint 2,3 millió ember mondta el a véleményét a nemzeti konzultáció keretében, ezért is döntöttek újabb törvényről. A Miniszterelnökség vezetője szerint ahhoz, hogy a kormány részt vegyen az unós küzdelmekben, ahhoz tudnia kell mekkora a támogatotsága. Példaként hozta föl a 2016-os népszavazást, amikor jóval többen támogatták a kormányt, mint a Fideszt a 2014-es választáson. A magyar emberek biztonságának a garantálása a legfontosabb - tette hozzá. 

Origo
13:52

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a 107. Kormányinfó. 

Origo
13:31

Mi lesz az alacsony építési áfával?

A kormány ragaszkodik-e 2019 után is az 5 százalékos építési áfához? - kérdezzük majd a miniszter. 

Origo
13:27

Mérlegen a román-magyar kapcsolatok

Arról is megkérdezzük a kancelláriaminisztert, hogy az új román miniszterelnök hivatalba lépésével javulhatnak-e a román-magyar kapcsolatok?

Origo
13:23

Jön az egyszámjegyű-szja?

Egy friss hír szerint egy nagyon komoly tartalékot képezne a kormány, amiből meg lehetne valósítani az egyszámjegyű-szja-t. Valóban van-e ilyen terv a kabinet asztalán? - kérdezzük Lázár Jánost. 

Még több bejegyzés