Gyurcsány Ferenc titkos számlájáról is kérdezzük Lázár Jánost

2018.02.01., 14:03
rendezés

A 108. Kományinfón Gyurcsány Ferenc titkos bankszámlájáról is megkérdezzük majd Lázár Jánost. 

Origo
17:16

Véget ért a rekordhosszúságú Kormányinfó

Véget ért a rekordhosszúságú 108. Kormányinfó 

Origo
17:15

Vissza megy az uniós tagországokba az uniós pénz

Lázár János egy másik kérdésre közölte, hogy hiteles tanulmányok bizonyítják, hogy az uniós támogatások jelentős része vissza megy a régi uniós tagországokba. A németek gyártanak gépeket, így azokat vásárolják is meg. 

Origo
17:11

Zavaros az ellenzék álláspontja bevándorlás ügyében

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, zavaros az ellenzék álláspontja a bevándorlás ügyében. Világosan színt kell vallania mindenkinek, hogy milyen ország lesz Magyarország 10-15 évben - tette hozzá. 

Origo
17:06

Lázár: Nem tudunk mindenki mellé rendőrt állítani

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a kormány folyamatosan figyelemmel követi hányan fagynak meg télen. Egyébként nem tudunk minden magyar állampolgár mellé rendőrt állítani - tette hozzá. 

Origo
17:01

Egyre több jut gyermek hospice ellátásra

A pécsi gyermek-hospice házzal az Emmi felveszi a kapcsolatot, és a gyermekklinika biztosítja az ellátást - mondta egy kérdésre Lázár János. A gyermek hospice ellátást felülvizsgálta a kormány és növelte a támogatásokat. 

Origo
16:59

Megfelelő kapacitással működik a BÁH

Lázár János egy kérdésre azt mondta, egyre kevesebben érkeznek a magyar határra, éppen emiatt a BÁH ennek megfelelő kapacitással működik. 

Origo
16:54

Magyarország nem engedett az álláspontjából

Az Európai Bizottság nyílván vitába bocsátkozik majd Ausztriával a családtámogatások indexálása miatt, egy lépést nem engedett sem Ausztria, sem Magyarország az álláspontjából - mondta Lázár egy másik kérdésre. 

Origo
16:51

Kurz Budapestre jöhet

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, nem fogadunk be ENSZ-menekülteket, ha nem leszünk a részei az ominózus megállapodásnak. Elképzelhető, hogy az osztrák kancellár február végén Budapestre látogat - mondta egy másik kérdésre. 

Origo
16:46

Lázár: Miért ne javíthatnának a képviselők

Lázár János egy másik kérdésre azt közölte, miért ne tehetne változtatást egy parlamenti képviselő a vagyonnyilatkozatában, ha valami változás áll be. Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor a parlamenti képviselők megteszik a megfelelő intézkedéseket - tette hozzá. 

Origo
16:39

A bevándorlással van a probléma

Lázár János szerint nem az iszlámmal, hanem a bevándorlással van probléma. A fő probléma, hogy például Németországban nincsen kikényszerítve az asszimiláció. Ezek a párhuzamos társadalmak már léteznek Németországban és több nyugat-európai országban. 

Origo
16:36

A Közgép irányítása alatt volt az Ellios

A Miniszterelnökség vezetője egy másik kérdésre azt mondta, hogyha a bizottsággal lezárul a vita Ellios-ügyben, akkor nyilvánosságra hozzák az OLAF-jelentést. Lázár János arról is beszélt, hogy Hódmezővásárhelyen kiválóan teljesített az Ellios, és azt a projektet nem is vizsgálták. Az Ellios egyébként a vizsgált időszakban a Közgép tulajdonában volt - tette hozzá. 

Origo
16:30

Lázár soha nem volt híve a nyílt társadalomnak

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a nyílt társadalom eszméjével soha nem értett egyet. 

Origo
16:28

Kerítésépítés: teljesen inkonzisztens az ellenzék álláspontja

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, mindenkinek stop aki, az illegális bevándorlást szervezi. Kovács Zoltán szerint egyáltalán nem konzisztens az ellenzék nyilatkozata a kerítésről. 

Origo
16:23

A migrációt segítők nem kapnak támogatást

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a magyar állam nem támogatja azokat a szervezeteket, akik segítik az illegális migrációt. 

Origo
16:17

Ennyien vannak a hazai menekülttáborokban

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, jelenleg 450-500 ember van a hazai menekülttáborokban. 

Origo
16:13

Előtérben az akadálymentesítés

A Miniszterelnökség vezetője egy másik kérdésre azt mondta, a közlekedési fejlesztések során az akadálymentesítés központi szerepet kap majd. 

Origo
16:11

Ez a legnagyobb probléma az egészségügyben

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, az egészségügyi rendszerben a legfőbb probléma az orvosok keresete, az alapellátás helyzete és a sebészeti osztályok állapota.  

Origo
16:06

Lázár: Orbán Viktor mindig különbséget tett a migránsok és menekültek között

Lázár János egy másik kérdésre közölte, Orbán Viktor mindig is különbséget tett a gazdasági migránsok és a menekültek között. 

Origo
16:02

Nagy kérdés, hogy van-e értelme keresni

A Seuso-kincsek megtalálási helyén tervezett ásatásokról azt mondta, egyelőre nem lehet tudni, van-e értelme bármit keresni. 

Origo
16:00

Székesfehérváron lenne a helye a honvédelmi minisztériumnak

Lázár János ha valaminek volna értelme akkor, a védelmi minisztériumnak Székesfehérváron lenne a helye, de ez egyelőre nem történt meg. 2018-ban 20 százalékkal nőtt a honvédség költségvetése - tette hozzá. 2026-ra 1000 milliárd forint lesz a védelmi kiadás - mondta a Miniszterelnökség.  

Origo
15:57

A kormány a magyar buszgyártás mellett áll

A kormány támogatja az elektromos buszhálózat fejlesztését, és magát a buszgyártást is - mondta Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy az NGM legfonosabb célja, hogy Magyarországon magyar gyártású buszok kerüljenek forgalomba. 

Origo
15:54

Megvan a bizalom Szatmári Kristóf iránt

Lázár János egy másik kérdésre közölte, hogy töretlen a bizalma Szatmári Kristófban.  

Origo
15:51

Lázár: Az ellenzék felrúgta a politikai békét Hódmezővásárhelyen

Hegedűs Zoltán meghívott a csapatába, ha megnyeri a választást Hódmezővásárhelyen - mondta egy másik kérdésre Lázár. Közölte, hogy 2010-ben fegyverszünetet ajánlott az ellenzéki pártoknak a városba, és mindezt elfogadták. Eddig normális légkör uralkodott, és az ellenzék ezt a politikai fegyveerszünetet felrúgták, és nem térhetünk ki a küzdelem elől - mondta Lázár János. Miért jó a városnak, ha olyan polgármestere lesz, akinek nincsen többsége? - tette föl a kérdést a miniszter. 

Origo
15:47

"Ez a legnagyobb hülyeség"

Lázár János arról is beszélt, a legnagyobb hülyeség, ha úgy csökkentik a terheket, ha megszüntetik a testnevelésórákat. A SZEVIÉP-ügyben a kis-és középvállalkozásoknak próbál a kabinet segíteni - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

Origo
15:44

Lázár: Tiszteletben tartjuk a diákok véleményét

A kormány tiszteletben tartja a diákok véleményét, de a legfontosabb probléma, hogyha a diákoknak vannak is jó javaslataik, akkor sem lehet elfelejteni, hogy mikorra szervezték meg a tüntetést. Ahogyan az iskolában sem viszünk választási kampányt, úgy középiskolások belekavarása a választási kampányba sem szerencsés - mondta a miniszter. 

Origo
15:41

Így keletkezik a nagy kórházi adósságállomány

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy a kórházi adósságok nagy része abból keletkezik, hogy a kórházigazgatók többletfizetést adnak a jó orvosoknak.  

Origo
15:38

Négy év alatt készülhet el az új budai szuperkórház

Lázár János egy másik kérdésre közölte, hogy az új budai szuperkórház esetében zajlik az engedélyek beszerzése, a teljes beruházás megvalósulása legalább négy év. 

Origo
15:35

Lázár: Ha valakit megsértettem, akkor bocsánatot kérek

Állok bármilyen vizsgálat elé - mondta mindezt a miniszter azon kijelentésével kapcsolatban, hogy a közmunkások legalább nem lopnak, amíg dolgoznak. A közmunka és a bűncselekmények között összefüggés van - tette hozzá. A kormány munkát ajánlj és nem megélhetési bűnözést. Ha a leegyszerűsítő megjegyzésemmel bárkit megsértettem, attól most bocsánatot kérek.  

Origo
15:32

Nem lesz állami telefontársaság

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a Telenorból nem lesz állami telefontársaság. 

Origo
15:30

Szegednél pattog a labda

Lázár János egy másik kérdésre közölte, ha Szegednek kell egy új híd, és ezt jelzik, akkor lesz. 

Origo
15:28

Megmentik Csanádpalotát

A kormány kifizeti Csanádpalota adósságállományát, hogy a gyermekek ne maradjanak étkezés nülkül. Lázár János egy másik kérdésre közölte. 

Origo
15:25

Nem a sürgősségi osztályokon vannak a legnagyobb problémák

Egy másik kérdésre azt mondta Lázár, hogy a sürgősségi osztályokon kell tudni felmérni, hogy egy-egy eset mennyire súlyos, ebben a politika nem tud dönteni. Éppen emiatt egy haláleset ügyében nem tud a kabinet dönteni, ha valóban hiba történt, akkor az államnak felelősséget kell vállalnia - tette hozzá. Az egészségügyben nem a sürgősségi rendszerben vannak a nagyobb hibák. 

Origo
15:19

Nálunk a legszigorúbb a vagyonnyilatkozati eljárás

Lázár János egy másik kérdésre közölte, az unió 28 tagállama közül a miénk a legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszer. Sajnos kiderült, hogy alkotmányellenes lenne a családtagok vagyonnyilatozatának a nyilvánosságra hozatala - tette hozzá. 

Origo
15:16

Nincsenek menekültek a déli határnál

Egy másik kérdésre azt mondta a miniszter, hogy nem igaz az az állítás, hogy menekültek százai lennének a déli határon, mivel ha valakik egy helyen nem jutnak be, akkor továbbmennek. Magyarország 1990-2015 között mindig áldozott arra, hogy a menekülőket befogadja, jó példa erre a délszláv háború időszaka. 2015 óta gazdasági migránsok jönnek és nem menekülők - tette hozzá. 

Origo
15:12

Ez nem lenne szerencsés

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a választások előtt nem lenne szerencsés most módosítani az eljárási törvényt. 

Origo
15:08

Nem támogatja a kormány ezt a szabadkereskedelmi megállapodást

Magyarország nem támogatja az EU és a Dél-Amerika közötti szabadkereskedelmi megállapodást, mivel sértené az agrárérdekeinket. 

Origo
15:08

Lázár személyesen nem indít vizsgálatot

Gyurcsány Ferenc ellen Lázár János nem fog személyesen vagyonnyilatkozati eljárást kezderményzni - mondta az Origo kérdésére a miniszter. Miniszterként, mint a végrehajtó hatalom tagja nem lenne szerencsés, ha magam indítanék ilyen eljárást, mindez a képviselők dolga. "Gyurcsány Ferenc nagyon gazdag ember" nyilván a tehetségének köszönhetően - mondta a MIniszterelnökség. 

Origo
14:59

Ezek a legfontosabbak

Magyarország számára a közös agrárpolitika és a kohéziós alapok a legfontosabbak - mondta a miniszter. 

Origo
14:58

Térségünk az unió motorja

Lázár János arról is beszélt, hogy ma a V4 miniszterelnökei is leszögezték, hogy az unió motorja a közép-európai térség, ezért is érdemes ide pénzt invesztálni. 

Origo
14:56

Lázár: Állítsa le magát a Jobbik, mert hülyeségeket beszélnek

Lázár János arról is beszélt, hogy a kormány ülésén tárgyaltak arról is, hogy két országyűlési képviselő levélben kampányolt az 5000 fő alatti települések polgármestereinél. Arra kérte Lázár János Vona Gábort, hogy fejezze be a kampányát, mert hülyeségeket beszél, és saját magát járatja le, Továbbra sem kívánja a kormány megváltoztatni a jelenlegi önkormányzati rendszert. 

Origo
14:51

Nincs veszélyben a hazai gázellátás

Megfelelő mennyiségű gáz van a tárolókban, így nincs veszélyben a hazai ellátás a tél hátralévő időszakában - mondta a miniszter. Lázár szólt arról is, hogy a kormány támogatta a győri bencés gimnáziumot. 

Origo
14:49

Emelkedik a hadiárvák juttatása

A kormány döntése értelmében emelkedik a hadiárvák ellátása, így mindenki havi 10 ezer forintot kap majd - mondta a miniszter. 

Origo
14:45

Kártalanítják a SZEVIÉP-károsultakat

A kormány kész arra, hogy kártalanítsa a SZEVIÉP-károsultakat - jelentette be Lázár János.. A Miniszterelnökség vezetője szerint az elszámoltatásnak és a kártalanításnak egyszerre kell zajlania. 

Origo
14:43

Ötmillió munkavállaló kéne

A Miniszterlnökség vezetője arról is beszélt, hogy 500 ezerről 170 ezerre esett a regsiztrált munkanélküliek száma az elmúlt nyolc évben. Jó volna, ha ötmillió munkavállaló lenne, de mindig lesz legalább 100 ezer ember akinek nem lesz munkája - mondta a miniszter. 

Origo
14:40

Ebben negyedikek vagyunk az EU-ban

Lázár János arról is beszélt, hogy évente nettó 10 százalékos bérnövekedés van, miközben majdnem teljes foglalkoztatottság van, és több tízezerrel csökkent a közmunkások száma, és a külföldön dolgozók száma is csökkent. Szólt arról is, hogy 3,8 százalékos a munkanélküliség az országban, a nagyvárosokban és a gazdasági központokban nincsen állástalanság. Negyedik legalacsonyabb ez az érték az unióban - mondta Lázár. 

Origo
14:36

Ezt elvenné az LMP az emberektől

Lázár János arról is beszélt, hogy vannak akik a csokot elvennék az érdeklődök egy részétől. Nagyon sajnálom, hogy LMP elvenné az új lakás építés lehetőségét az emberektől, és bérlakásokba kényszerítené őket - tette hozzá. 

Origo
14:33

Egyszerűsödni fog a csok-rendszere

A következő időszakban egyszerűsödni fog a csok-rendszere - mondta a miniszter. Nem be kell gyűjteni a dokumentumokat, hanem nyilatkozni kell majd - tette hozzá. 

Origo
14:31

Lázár nyilvánosságra hozná a felvételeket

Lázár János arról is beszélt, hogy arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy hozzák nyillvánosságra ezeket a felvételeket, mert így mindenki számára világos lenne, hogy mi a kerítés jelentősége. Az elfogottak közül a tranzitzónában senki nem adott be egyébként menekültkérelmet. 

Origo
14:29

Folyamatosan támadják a határzárat

Lázár János arról is beszélt, hogy még a múlt hétvégén elment a biztonsági határzárhoz. Megnézte az irányítási központot is Mórahalomnál. Mindennap két-három óránként megjelennek bevándorlók, akik létrával és hidegvágóval megpróbálnak bejutni - ismertette tapasztalatait Lázár. Mindennap jön valaki a magyar határhoz, de közülük nem látott egyetlen nőt és gyermeket sem, és olyat sem aki nagyon menekült volna - szánolt be a tapasztalatairól Lázár. 

Origo
14:24

Magyarország eleget tesz a genfi konvenciónak

Lázár János arról is beszélt, hogy legalább 16-szor próbálta elmondani, hogy a magyar kormány védelmet nyújt azoknak, akiknek erre szüksége van. A bevándrolási hivatal folyamatosan közölte, hogy hány ember kapott oltalmat, az elmúlt tíz évben körülbelül 3300 ember kapott menedéket. Magyarország mindenkinek védelmet fog biztosítani, aki erre jogosult, és ez a jövőben is így lesz - mondta Lázár János. 

Origo
14:20

2004 óta akarja megszervezni a bevándorlást az ENSZ

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy az ENSZ jövő heti nyilatkozatát megvárják, de ha a szöveg nem változik, akkor a külügyminiszter megkezdi a kilépését a keretegyezményből. Nem akarjuk sem megszervezni, sem elfogadni a bevándorlást. Az ENSZ egyébként már 2004 óta a bevándorlás megszervezése mellett áll - mondta Lázár. 

Origo
14:17

A menedékjog nem szociális jog

Lázár János elmondta, az ENSZ tervezete nem csak azokra az országokra vonatkozna, akik bevándrolóországok, hanem azokra is, akik nem vesznek részt a bevándorlásban. A menedékjog nem válhat szociális joggá - tette hozzá.  

Origo
14:14

Lázár: Nem megszervezni kell a migrációt

Az illegális bevándorlásról azt mondta, hogy az ENSZ egy új szabályrendszert szeretne a migráció erősítésére. A migrációs tárgyalássorozat jelenleg is zajlik, amennyiben a magyar szempontok nem kerülnek figyelembe vételre, akkor Magyarország az USÁ-hoz hasonlóan ki fog lépni a tervezett egyezményből - mondta Lázár. Nem tudjuk elfogadni, hogy a migrációt nem megállítani, hanem megszervezni kell - tette hozzá. 

Origo
14:11

Az Európai Bizottsággal vitázik Ausztria

Lázár János arról is beszélt, három helyen lesz az osztrák-magyar határon új autópályakapcsolat, ebben az ügyben is megkezdődtek a tárgyalások a minél előbbi összekapcsolás érdkében. Paks2-ről azt mondta, az osztrákok alapvetően atomellenessek, de a mostani vita az Európai Bizottság és Ausztria között zajlik. 

Origo
14:09

Alaővető érdekünk a térség biztonsága

Alapvető érdekünk van abban, hogy Ausztriával szoros együttműködésünk legyen, mivel csak így garantálható a térség biztonsága. Lázár János elmondta, hamarosan találkozik Szijjártó Péter az új osztrák külügyminiszterrel, és Pintér Sándor az új osztrák belügyminiszterrel.  

Origo
14:07

Lázár: Szövetségeket építünk

Lázár János arról beszélt, hogy Orbán Viktor Bécsben járt, kormány-és kabinetülés is volt, valamint holnap egy V4-es uniós csúcs lesz. A Miniszterelnökség vezetője közölte, hogy Magyarország szövetségépítésben gondolkozik a térségben, szövetségeseket keresünk és szövetségeket építünk. 

Origo
14:04

Kezdődik

Kezdődik a 108. Kormányinfo. 

Origo
13:30

Mérlegen a szabadkereskedelem

Támogatja-e Magyarország az Európai Unió és a dél-amerikai közös piac közötti szabadkereskedelmi szerződést? - ezt is megkérdezzük a minisztertől. 

Origo
13:27

Gigaberuházás Budapesten

Támogatja-e a kormány a HÉV és a 2-es metró összekötését, amit a VEKE javasolt? Lobbizik-e Brüsszelben a projekt sikeréért?

Origo
13:26

Gyurcsány újabb botránya

Újabb baloldali bankszámlabotrány: Gyurcsány Ferenc valótlan vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek, ugyanis elfelejtett abban megemlíteni több mint 150 millió forintot, amit egy osztrák bankszámlán tart. Megkérdezzük a Miniszterelnökség vezetőjétől, hogy indít-e a kormány vizsgálatot az ügyben, vagy pedig parlamenti képviselőként indít-e vagyonnyilatkozati eljárást? 

Még több bejegyzés