Több százezren voltak a Békemeneten

2018.03.15., 11:53
rendezés

Percről percre közvetítjük a Békemenetet és Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

Origo
15:39

Lánczi Tamás: Erődemonstráció volt a Békemenet

 

Az országgyűlési választás tétje nagy, olyan nemzeti kérdésekről döntenek a magyar választópolgárok, amelyek hosszú időre meghatározhatják az ország jövőjét - mondta Lánczi Tamás, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. A szakértő szerint a nemzeti jobboldal és a globalista baloldal közötti ellentét határozza meg a magyar belpolitikát.

Véleménye szerint az egyéni választókerületekben szó sincs ellenzéki együttműködésről, "megy a tusakodás". Ha pedig ez az ellenzék kerülne kormányra, "a megrendelő (...) igényeinek megfelelően" kívülről irányított politikai formáció jönne létre, "marionettfigurákkal" - mondta Lánczi Tamás.

Hódmezővásárhely példa arra, hogy az embereket be lehet csapni, hiszen ott elhallgatták az emberek elől, hogy az ellenzéki jelölt mögött jobb- és baloldali összefogás áll - fűzte hozzá. A Békemenetről szólva Lánczi Tamás úgy fogalmazott: ez egy "erődemonstráció", és "biztos, hogy több százezren voltak az utcákon".

Origo
15:08

Együtt szavalt Orbán Viktor a tömeggel

Orbán Viktor Kölcsey Ferenc szavait idézve arra kérte a tömeget, hogy együtt szavalják el a Himnusz első sorát. Magyarok magasba a zászlókat, fel győzelemre, hajrá Magyarország, hajrá magyarok. 

Origo
15:06

"Szüksége van a hazának a fiatalokra"

Orbán Viktor a fiatalokhoz szólva közölte, hogy kell egy otthon, ahol az ember az övéi között biztonságban leélheti az életét. Most a hazának szüksége van rátok, gyertek, és harcoljatok velünk - mondta a kormányfő. 

Origo
15:05

Orbán: Újra győzni fogunk

Aki magyar velünk tart, újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké - mondta Orbán. 2010-ben amikor talpra álltunk, akkor még egyedül voltunk, majd megjöttek a lengyelek, a szlovákok és a csehek. Amerikának bevándorlásellenes elnöke lett, és az olaszok is a változásra szavaztak. A fő kérdés, hogy megértettük, hogy csak egyszer lehet elrontani. Ha átszakad a gát, akkor a kulturális megszállás visszafordíthatatlanná válik - mondta a kormányfő. 

Origo
15:03

"Gyuri bácsi menjen vissza Amerikába"

Arra kérjük Gyuri bácsit, menjen vissza Amerikába, és boldogítsa az amerikaiakat - mondta Orbán. Hogy lehet, hogy ezer év után is itt vagyunk? - tette fel a kérdést. Mindig is tudtuk, hogy van itt egy kultúra, ami minket is éltet, van egyesítő és egységesítő eszménk, megvan a nemzeti önbecsülésünk - tette hozzá. A kormányfő elmondta biztosak abban, hogy többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle. 

Origo
15:00

Orbán: Gyáva népnek nincs hazája

Egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükségünk van - mondta Orbán Viktor. Olyan ellenféllel kell harcolnunk, ami nem egyenes, hanem fortélyos. Nem becsületes, nem nemzeti, hanem alantas - tette hozzá. Nem babra megy a játék, egy félrecsúszott választási eredmény, és úszik is minden, amiért keményen megdolgoztunk - tette hozzá. Gyáva népnek nincs hazája, soha sem volt könnyű - mondta Orbán Viktor. 

Origo
14:58

Orbán: Nem lehetnek illúzióink

Három hét múlva választás lesz, nem lehetnek illúzióink - mondta a kormányfő. Arra kell készülnünk, hogy mindegyik Fidesz-jelölttel szemben egy sorosista jelölt lesz - mondta a kormányfő. Nem merik nyíltan vállalni a gazdájukat, nem mondják el kinek a zsoldjában állnak. Mindenki tudja, hogy a bevándorlásellenes magyarok vannak többségben - tette hozzá. Nem vagyunk se vakok, se balekok - tette hozzá. 

Origo
14:55

Orbán: Brüsszel nem véd meg minket

Orbán Viktor elmondta, olyan erők jelentek meg, amiket régen látott a világ. Afrika ránk fogja rúgni az ajtót, és Brüsszel nem véd meg minket.  

Forrás: MTVA
Origo
14:53

Orbán: Meg kell óvni az életmódunkat

Messze még az elvégzendő munka vége, az elmúlt nyolc év eredményei fontosak, de ez nem elég - mondta Orbán. Közölte, egy népvándorlás közepén állunk. Életmódunk megóvása nélkül minden értelmét veszti, ha nem lesz magyar az ország, akkor mi végre a csinosodás? Nem a vérszegény ellenzéki pártokkal kell megküzdeni, hanem a nemzetközi NGO-kal és a mögötte álló Soros Györggyel. A jó katona nem azért harcol, mert gyűlöli azt, aki vele szemben van, hanem szereti azt, ami mögötte van. 

Origo
14:50

Két nagy erő van

Orbán Viktor szerint a kérdés most az, hogy lesz-e Magyarország, a jövőnket akarjuk megnyerni. Európa és benne mi a magyarok egy világtörténelmi fordulóponthoz érkezett. Az egyik oldalon a nemzeti érzelmű milliók, míg a másikon a világpolgár elit áll - mondta a miniszterelnök. 

Origo
14:49

Ránk akarják erőltetni a bevándorlást

Azt akarják, hogy ne mi, hanem mások éljenek ebben az országban, nincs ebben semmi újdonság - mondta Orbán. Nagy nyugat-európai országok kerületről kerületre veszik el az országukat - mondta a kormányfő. Mindezt ránk akarják erőltetni, és erre remek alkalom a mostani választás. 

Origo
14:47

Orbán: El akarják venni az országunkat

Egyenesen és őszintén kell beszélnünk, mint 170 évvel ezelőtt. Orbán szerint ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, szemérmeskedés nélkül kell beszélnünk. Rabok legyünk, vagy szabadok - idézte a kormányfő Petőfi Sándort. Az elmúlt 30 évben nagyon sok csatát vívtunk meg, de a legnagyobb csata előttünk van - mondta a kormányfő. El akarják venni az országunkat - jelentette ki a kormányfő. 

Origo
14:45

Orbán: Magyarország sorsáról döntünk

Tiszteletet Magyarországnak és tiszteletet Lengyelországnak - mondta Orbán Viktor. Minden magyar ember szívét felemeli a mai ünnep, ezen a napon sokan jövünk össze, ünnepeljük a bátrakat, és fejet hajtunk a hősök előtt. Alig több mint három hét múlva Magyarország sorsáról döntünk - mondta Orbán Viktor. Komolyságra és elszántságra van szükség - mondta a miniszterelnök. 

Origo
14:44

Köszönet

A kormányfő köszöntette a Békemenet résztvevőit és a lengyel vendégeket. 

Origo
14:43

Kezdődik Orbán Viktor beszéde

Kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde. 

Origo
14:40

Panorámakép a Kossuth térről

Panorámakép a Kossuth térrőlFotó: Mudra László - Origo
Origo
14:39

Tele a Kossuth tér

Tele a Kossuth térFotó: Mudra László - Origo
Origo
14:34

Ferencváros polgármestere is elment a Békemenetre

Origo
14:31

Az 1848-as zsidó hősökre is emlékeztek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyar zsidó hőseire emlékeztek csütörtökön Budapesten, a Kozma utcai zsidó temetőben, a forradalomban hősi halált halt honvédek sírkövénél. Frölich Róbert országos főrabbi emlékbeszédében kiemelte: a zsidó közösség és a magyar nemzet szabadságáért küzdő 48-as zsidó hősöknek köszönhető, hogy a közösség tagjai ma ünnepelhetnek, hogy egy szabad hazában, megkülönböztetés nélkül élhetnek és nevelhetik fel gyermekeiket is. Úgy fogalmazott: "ők küzdöttek helyettünk is", és "az ő álmaik a mi és gyermekeink életében válnak valóra".

Origo
14:23

Kocsis Máté a feleségével ment el a Békemenetre

Origo
14:22

Varga Mihály is a Kossuth téren van

Origo
14:21

Gulyás Gergely: 170 év

Origo
14:19

Több százezren a Békemeneten

Egy francia Tweetelő szerint legalább 200 ezren vannak a Békemeneten. 

Origo
14:16

Az ország minden településéről érkeztek ünneplők

Szigetvártól Ózdig minden településről érkeztek a Fidesz ünnepi nagygyűlésére a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor mond majd beszédet - jelentette a köztévé tudósítója. Elmondta, hogy a tér teljesen megtelt. 

Origo
14:13

Így szólt a népzene a Margit hídon

Origo
14:10

Óriási a tömeg Kossuth téren

Tele a Kossuth térFotó: Mudra László - Origo
Origo
14:09

Két kilométer hosszú a Békemenet

Origo
14:08

Fidesz: Még soha nem voltak ilyen sokan

Még soha ennyien nem vettek részt Békemeneten az eddigi adatok alapján - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A kormánypárti politikus azt mondta: óriási tömegek érkeznek a Kossuth Lajos térre, köztük a Fidesz országgyűlési képviselői is, támogatóik kíséretében. Az ünnepségen Orbán Viktor mond majd beszédet. "Egy nagy, emelkedett ünneplésre készülünk" - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Origo
14:07

Tele a Margit híd

Egy gombostűt sem lehetett leejteni a Margit hídon.  

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői esernyővel a kezükben vonulnak a Margit hídonForrás: MTI/Máthé Zoltán
Origo
14:04

Így hömpölygött a tömeg a Margit hídon

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon 2018. március 15-énForrás: MTI/Máthé Zoltán
Origo
14:01

Lassan kezdődik az ünnepi nagygyűlés

Forrás: Origo
Origo
13:59

Mozdulni sem lehet a Kossuth téren

Forrás: Origo
Origo
13:56

Tele az Alkotmány utca is

Forrás: Origo
Origo
13:53

"A haza minden előtt"

"A haza minden előtt" - írta a Fidesz Facebook-oldala. 

Origo
13:51

Megtelt a Kossuth tér

Megtelt a Kossuth tér.  

Tele a Kossuth térForrás: Origo
Origo
13:47

Ennyien vannak a Szent István körúton

Békemenet a Szent István körútonFotó: Szabó Gábor - Origo
Origo
13:46

A vége még a Margit hídon van

A tömeg vége még mindig Margit hídon van, miközben a Kossuth tér már gyakorlatilag megtelt. 

Origo
13:44

Már a Kossuth téren a Békemenet eleje

A Békemenet eleje megérkezett a Kossuth tére, ami gyakorlatilag már most megtelt.  

Már tele a Kossuth térForrás: Origo
Origo
13:40

Még mindig vonulnak a Szent István körúton

Forrás: Origo
Origo
13:33

Óriási tömeg a Margit hídon

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon 2018. március 15-énForrás: MTI/Máthé Zoltán
Origo
13:30

Teljesen ellepte a tömeg a Szent István körutat

A tömeg eleje már elhagyta a Nyugati teret, míg a vége a Margit hídon van. 

Origo
13:28

Így vonult a tömeg a Margit hídon

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon 2018. március 15-énForrás: MTI/Máthé Zoltán
Origo
13:23

Hatalmas a tömeg

Óriási a tömeg a BékemenetenFotó: Polyák Attila - Origo
Origo
13:18

Hatalmas a tömeg a Békemeneten

Forrás: Origo
Origo
13:17

Békemenet: Az eleje Pesten, a vége még Budán

A menet eleje már a Szent István körúton halad, miközben a vége még Budán van. A Margit híd teljesen megtelt. 

Origo
13:12

Magyarország megerősítette a pozícióját

Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője azt hangsúlyozta a Békemenet előtt, hogy a mai Európának a szabad nemzetek Európájává kell válnia. Közölte, Magyarország szuverén államként megerősítette az Európai Unióban elfoglalt pozícióját, és immár két éve Lengyelország is követte ezen az úton. Mindennek nyomán pedig a visegrádi együttműködést is sikerült helyreállítani - fűzte hozzá. Úgy fogalmazott, ma elmondhatjuk az "európai diktátoroknak": ha közös Európát akarnak látni, jöjjenek Budapestre, és nézzék meg, hogy csinálják ezt a lengyelek és a magyarok.

Origo
13:06

Megtelt a Margit híd

Teljesen megtelt a Margit híd a Békemenet résztvevőivel. A tömeg a Kossuth tér felé halad. 

Origo
13:03

Csizmadia: Az ultraliberális ideológia ellen kell védekezni

A 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a lengyel Gazeta Polska civil klubjaival csütörtökön a Bem József téren. Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke azt mondta: 1848-49-ben és 1956-ban a két nép vállvetve küzdött a szabadságért, majd 1989-90-ben egymást segítve "söpörték ki a szovjet gyarmatosítókat". Most mindkét népnek a brüsszeli bürokrácia és az ultraliberális ideológia ellen kell megvédenie magát - tette hozzá. A kérdés 1848 óta nem változott: "rabok legyünk vagy szabadok?" - mondta Csizmadia László.

Origo
13:00

Nagyon sokan vannak

Az óriási tömeg a Margit hídon megy, miközben sokan még Budán vannak. 

Origo
12:55

Bayer Zsolt: Egész Európa megosztott

A Békemenet elindulása előtt Bayer Zsolt publicista arról beszélt, egész Európa megosztott, az egyik oldalon állnak a "kétdimenziós emberek", akik számára csak az egyén, individuum, szabadság létezik, akik megfosztattak a vallási, nemzeti, családi és nemi identitásuktól, és akik azt gondolják, egyedül ők képviselik a modernitást és Európát. Szavai szerint a másik oldalon állnak ők, akik azokat az eszméket, értékeket képviselik, amiktől Európa Európa lett, akik még tudják, mit jelent Isten, nemzet, haza, család, gyermek, akik még tudják, "mit jelent a férfi és az asszony".

Origo
12:50

A tömeg már a Margit hídon

Nagyon sokan vannak a Békementen, a tömeg nagy része már a Margit hídon van.  

Résztvevők a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) BékemeneténForrás: MTI/Sóki Tamás
Origo
12:47

Óriási tömeg a Bem rakparton

Résztvevők gyülekeznek a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a Bem rakparton 2018. március 15-énForrás: MTI/Sóki Tamás
Origo
12:44

Ifj. Lomnici Zoltán: feltételezhetően veszélyben van Magyarország önrendelkezése

Az eddigi Békemenetek legfőbb célja az volt, hogy az ország szabadsága, függetlensége és nemzeti szuverenitása mellett álljon ki – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a köztévén. Hozzátette, eddig alapvetően belpolitikai ügyek nem motiválták a Békemenetet. Megjegyezte, hogy most azonban eljött az a pillanat, amikor számos olyan hír látott napvilágot, hogy feltételezhetően veszélyben van Magyarország önrendelkezése.

Origo
12:39

Hömpölyög a tömeg

Folyamatosan hömpölyög a tömeg - jelentette a köztévé helyszíni tudósítója. Semmilyen rendbontásról nem érkezett hír. 

Origo
12:36

Magyarország megvédi Európát

Elindult a BékemenetForrás: Origo
Origo
12:32

Elindult a Békemenet

Elindult a Békemenet - jelentette a köztévé. 

Origo
12:28

Hamarosan indul a Békemenet

A köztévé információja szerint hamarosan indul a Békemenet a Bem térről a Kossuth tér felé. 

Origo
12:23

Újabb kép a Bem térről

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Origo
12:15

Semjén Zsolt: Súlyos támadás a magyarság ellen

Súlyos támadásnak nevezte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt, hogy a romániai prefektúrák erdélyi magyar önkormányzati vezetőket büntettek meg a Magyarország nemzeti ünnepén Kovásza és Hargita megyékben kihelyezett magyar szimbólumok miatt. Semjén Zsolt közleményében azt írta:Nemzeti ünnepünkön különösen elfogadhatatlan és botrányos, hogy büntetik nemzeti szimbólumaink használatát." Magyarországon természetes, hogy nemzeti kisebbségek - így a magyarországi románság - teljes szabadságban használhatják nemzeti és kisebbségi szimbólumaikat. Ugyanez alapvető elvárás Románia tekintetében is - hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

Origo
12:11

Kép a Bem térről

Résztvevők a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és a Gazeta Polska civil klubjainak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén a budapesti Bem József téren 2018. március 15-énForrás: MTI/Sóki Tamás
Origo
12:08

Ez történt Debrecenben

Március 15-én azokat ünnepeljük, akik a függetlenséget és a szabadságot választották, és elég bátrak voltak ahhoz, hogy megküzdjenek érte - mondta Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő a debreceni ünnepségen. A város főterén, a Református Nagytemplom előtt egybegyűlt tömeg előtt a politikus március 15-e legfontosabb szimbólumának nevezte a kokárdát, "amit ilyenkor büszkén viselünk". "A kokárdával fejezzük ki kötődésünket nemzetünkhöz, magyarságunkhoz, és ezzel különböztetjük meg magunkat azoktól, akiknek ez nem fontos, akiknek semmit nem jelent, akik megtagadják azt, hogy magyarok" - tette hozzá Pósán László.

Origo
12:02

Lengyel zászlók a Bem téren

Résztvevők a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és a Gazeta Polska civil klubjainak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén a budapesti Bem József téren.  

Forrás: MTI/Sóki Tamás
Origo
11:46

Ez a tét

Brüsszel újra megpróbálja gyarmatosítani Magyarországot, ezért is kell ma megtartani a Békemenetet – mondta Csizmadia László, a CÖF elnöke a köztévének. Szólt arról is, hogy az elmúlt hét Békemenet a függetlenség és az identitás megőrzése mellett szállt síkra. Dolgoznia kell a civileknek, hogy a brüsszeli elefántcsonttornyokban is meghallják az emberek hangját – tette hozzá.

Origo
11:13

Így írta beszédét Orbán Viktor

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszédírás közben jelentkezett be közösségi oldalán. 

Origo
11:12

A legnagyobb civil kezdeményezés

Olyan folyamatok játszódnak le az ellenzéki oldalon, amelyek arra ösztökélték a Békemenet szervezőit, hogy ismét utcára hívják a magyar szabadságért aggódó civileket. Hosszú idő után tehát ismét útjára indul a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb civil kezdeményezése, a megmozdulás fő üzenete a nemzeti függetlenség melletti kiállás lesz. Az eddigi meneteket több százezres tömegek, piros-fehér-zöld zászlók ezrei, lélegzetelállító összetartás és balliberális pánik jellemezte.

Origo
11:11

Erről szól a Békemenet

G. Fodor Gábor ezt írta a mai Békemenetről. 

Origo
11:10

Felvonták a lobogót

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, csütörtök délelőtt az Országház előtt.

Még több bejegyzés