Pesti MDF-esek lázadtak fel a pártvezetés ellen

Vágólapra másolva!
Az MDF több fővárosi tagja bizalmatlansági indítványt nyújtott be párt budapesti elnöksége ellen. Az indítvány szerint az SZDSZ és az MDF választási együttműködése során az MDF fővárosi elnöke nem a párt érdekeit képviselte. A fővárosi elnök szerint a véleményükkel kisebbségben maradók nyafogásáról van szó.
Vágólapra másolva!

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be az MDF több budapesti választmányi tagja a párt fővárosi elnöksége ellen. Szerintük az MDF és az SZDSZ fővárosi választási együttműködése során az MDF budapesti elnöksége nem a párt érdekeit képviselte - tudta meg az MTI.

Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke az értesülést megerősítette. Szerinte a bizalmatlansági indítvány alaptalan, mert erről a kérdésről a budapesti választmány január 20-án döntött, a döntés pedig egyhangú volt. A beadvány nem több, mint a véleményükkel kisebbségben maradók szokásos nyafogása - fogalmazott a budapesti elnök.

Az MTI úgy tudja, az MDF budapesti választmányának 26 tagjából kilencen írták alá az indítványt. Egy aláíró közölte: az indítványban az szerepel, hogy az SZDSZ és az MDF között a fővárosban létrejött 2010-es országgyűlési választási együttműködés során Lévai nem a párt érdekeit képviselte.

Lévai közölte: a párt alapszabálya szerint a bizalmatlansági indítványt testületi ülésen kell előterjeszteni, ilyen előterjesztés azonban az ülésen nem született. Következő ülés pedig már csak a következő hónapban lesz - közölte a párt fővárosi elnöke.

Az MDF budapesti választmánya január 20-án egyhangú szavazással szavazta meg azt, hogy az MDF fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával. Az ülésen a 26 tagból 14-en írták alá a jelenléti ívet. Az együttműködés szerint az MDF fővárosi listáját egy konszenzusos jelölt vezetné, a második helyen MDF-es politikus szerepelne, a harmadik és negyedik helyre pedig az SZDSZ delegálhatna jelöltet.

Az MTI információi szerint több kerületi szervezet, amelynek a vezetője nem ment el a budapesti választmányi ülésre, még január 19-én azt a határozatot hozta, hogy elutasítanak minden tárgyalást az SZDSZ-szel.