Pesti MDF-esek lázadtak fel a pártvezetés ellen

2010.01.26. 16:47

Az MDF több fővárosi tagja bizalmatlansági indítványt nyújtott be párt budapesti elnöksége ellen. Az indítvány szerint az SZDSZ és az MDF választási együttműködése során az MDF fővárosi elnöke nem a párt érdekeit képviselte. A fővárosi elnök szerint a véleményükkel kisebbségben maradók nyafogásáról van szó.

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be az MDF több budapesti választmányi tagja a párt fővárosi elnöksége ellen. Szerintük az MDF és az SZDSZ fővárosi választási együttműködése során az MDF budapesti elnöksége nem a párt érdekeit képviselte - tudta meg az MTI.

Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke az értesülést megerősítette. Szerinte a bizalmatlansági indítvány alaptalan, mert erről a kérdésről a budapesti választmány január 20-án döntött, a döntés pedig egyhangú volt. A beadvány nem több, mint a véleményükkel kisebbségben maradók szokásos nyafogása - fogalmazott a budapesti elnök.

Az MTI úgy tudja, az MDF budapesti választmányának 26 tagjából kilencen írták alá az indítványt. Egy aláíró közölte: az indítványban az szerepel, hogy az SZDSZ és az MDF között a fővárosban létrejött 2010-es országgyűlési választási együttműködés során Lévai nem a párt érdekeit képviselte.

Lévai közölte: a párt alapszabálya szerint a bizalmatlansági indítványt testületi ülésen kell előterjeszteni, ilyen előterjesztés azonban az ülésen nem született. Következő ülés pedig már csak a következő hónapban lesz - közölte a párt fővárosi elnöke.

Az MDF budapesti választmánya január 20-án egyhangú szavazással szavazta meg azt, hogy az MDF fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával. Az ülésen a 26 tagból 14-en írták alá a jelenléti ívet. Az együttműködés szerint az MDF fővárosi listáját egy konszenzusos jelölt vezetné, a második helyen MDF-es politikus szerepelne, a harmadik és negyedik helyre pedig az SZDSZ delegálhatna jelöltet.

Az MTI információi szerint több kerületi szervezet, amelynek a vezetője nem ment el a budapesti választmányi ülésre, még január 19-én azt a határozatot hozta, hogy elutasítanak minden tárgyalást az SZDSZ-szel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK