Feloszlatta siklósi csoportját a Fidesz

Vágólapra másolva!
Feloszlatta siklósi csoportját a Fidesz, mert a csoport 2006 óta folytatott tevékenysége több ponton ellentétes volt a párt alapszabályával. A csoportot később újraszervezik.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta a Fidesz a párt siklósi csoportját, az erről szóló hivatalos levelet kedden kapták meg a helyi szervezet vezető tisztségviselői. Bánki Erik, a Fidesz Dél-dunántúli regionális politikai igazgatója azt mondta, hogy a döntést a párt országos választmánya hozta, mert úgy találta, a csoport elmúlt években folytatott tevékenysége több ponton ellentétes volt a párt alapszabályával.

Szerinte a döntés nem egy konkrét ügy, hanem hosszabb folyamat következménye, amely még a siklósi csoport 2006-os, az országos átlagnál gyengébb választási szereplésével kezdődött.

Bánki azt mondta, hogy az elmúlt időszakban "a tagfelvétel sem ment zökkenőmentesen": sokan jelentkeztek a Fideszbe, akiket nem vettek fel, pedig elutasításukra nem volt nyomós ok. A politikus szerint a siklósi csoport nem véglegesen szűnt meg, később újraszervezik.