Egyszeri 75 ezret ígér Mesterházy a megözvegyülő nyugdíjasoknak

Vágólapra másolva!
A nyugdíjasokat megszólító kampányígéretek hosszú sorát sorolta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, a párt Nyugdíjas Szolidaritás című rendezvényén, 800-900 nyugdíjas előtt. A politikus többek között szigorúbb büntetést ígért az idősek ellen elkövetett bűncselekmények után, és egyszeri, 75 ezer forintos támogatást helyezett kilátásba a megözvegyülőknek.
Vágólapra másolva!

Nyugdíjas szolidaritás címmel tartott rendezvényt az MSZP vasárnap Budapesten. A párt miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila a rendezvényen azt ígérte: az MSZP évente megduplázná a méltányossági nyugdíjkassza összegét, a megfelelő gazdasági növekedés mellett az infláció felett emelné a nyugdíjakat, folytatná a nyugdíjkorrekciós programot, megtartaná a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét és egyszeri 75 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást adna azoknak az átlagnál kevesebbet kereső nyugdíjasoknak, aki megözvegyülnek.

Mesterházy szerint a szocialisták tervei között szerepel a Büntető törvénykönyv módosítása is, amely szigorúbban büntetné az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket. A kormányfőjelölt azt is megígérte, hogy a párt több üdülési csekket adna a nyugdíjasoknak és támogatná egyebek mellett az idősek internetes képzését.

A nyugdíjasok nem statisztikai adatok, és meg kell őket védeni - jelentette ki Mesterházy. A nyugdíj a választási kampány egyik központi témája, a Fidesz és az MSZP egymást vádoló állításairól és azok igazságtartalmáról itt olvashat részletesen.

A Millenáris Teátrumban tartott rendezvényre a szervezők szerint 800-900 nyugdíjas ment el. Mesterházy a rendezvényen egy csokor virágot nyújtott át a rendezvényen jelen lévő édesanyjának, majd - hasonlóan Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő régi fellépéseihez - ő sem a pulpituson felállított állvány mögül beszélt hanem az első és oldalsó sorok között sétálva.

Mesterházy a rendezvényen aláírta az MSZP által indított aláírásgyűjtő ívet is. Az íven az MSZP azt kérdezi a választókról: egyetértenek-e azzal, hogy ne lehessen 70 évre emelni az alapnyugdíj kifizetésének korhatárát; hogy ne valósulhasson meg az az elképzelés, amely 15-20 százalékkal csökkentené az újonnan nyugdíjba vonulók öregségi nyugdíját; továbbá hogy az éves nyugdíjemelést a jelenlegi rendszerben számolják ki, azaz megfelelő mértékű gazdasági növekedés esetén a nyugdíjakat az inflációt meghaladó mértékben kelljen emelni.