Kilép az MDF-ből minden mosonmagyaróvári képviselője

Vágólapra másolva!
Kilép az MDF-ből Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester, és a város egyik önkormányzati képviselője, mert az MDF szerintük hátat fordított korábbi értékeinek. A helyi testületben így nem marad MDF-es politikus.
Vágólapra másolva!

Sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere és Németh Sándor helyi önkormányzati képviselő, hogy kilépnek az MDF-ből. Mindkét politikus azzal indokolta kilépését, hogy az MDF hátat fordított azoknak az értékeknek, amelyeket vallanak. Hozzátették, nem tervezik, hogy más párthoz csatlakoznak.

Döntésük nyomán egyetlen delegáltja sem marad a helyi testületben az MDF-nek. Korábban a pártnak még négy képviselője volt a képviselő-testületben. Mindannyian a Fidesszel és egy civil szervezettel közös listáról jutottak be, de ketten már korábban kiléptek az MDF-ből - mondta a polgármester.

"Ez az első párt az életemben" - mondta az MDF-hez 1988-ban csatlakozó Szabó, aki szerint már a 2006-os választások első fordulója után "érezni lehetett, hogy az MDF országos politikája megváltozik". Mára ez oda vezetett, hogy az MDF tevékenysége "néhány ember pozíciójának a megőrzéséről és továbbviteléről, nem egy értékrend továbbviteléről szól" - fogalmazott.

Szabó Miklós tavaly novemberben már lemondott az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöki posztjáról. Döntését akkor azzal indokolta, hogy az MDF-en belül az utolsó két évben történtek megtépázták a párt demokratikus működésébe vetett hitét. Bizalomvesztésének okairól akkor elmondta, hogy az utóbbi tisztújításokon és az országos gyűlésen történtek, továbbá az európai parlamenti listavezető kiválasztásának módja számára elfogadhatatlanok.

Szombaton az MDF országos választmánya elfogadta a Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt által írt választási programot. Rábólintottak a budapesti MDF-SZDSZ-együttműködésre is, és döntöttek a párt 176 egyéni képviselőjelöltjének személyéről. Budapesten a 32 egyéni választókerületből 17-ben SZDSZ-es, 14-ben MDF-es politikusok indulnak, egy helyen pedig konszenzusos jelölt lesz. Erről bővebben itt olvashat, az MDF-ben történt változásokról pedig mindent megtudhat itt.