Nem indul az SZDSZ Győr-Moson-Sopronban

Vágólapra másolva!
Egyelőre az MDF-fel sem szövetkezik, de egyedül sem indul el a parlamenti választásokon a Győr-Moson-Sopron megyei SZDSZ - közölte a párt megyei elnöke. A Budapesten már szövetséget kötőt két párt vezetői nem tudtak megegyezni találkozójukon, így az SZDSZ későbbre halasztotta a döntést, melyik pártot támogatja majd a kampány során.
Vágólapra másolva!

Noha kiválasztotta a jelölteket, nem indul Győr-Moson-Sopron megyében az SZDSZ az országgyűlési választáson - mondta csütörtöki mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján Szentkuti Károly, a párt megyei elnöke.

A megyei MDF-vezetőséggel "volt találkozó, de nem volt eredményes" - mondta az SZDSZ megyei elnöke, de elhárította a kérdést, hogy ennek személyi okai voltak-e. Hozzátette: szervezetten egyetlen politikai erőnek sem gyűjtenek ajánlócédulát a liberálisok, és később döntik el, hogy kinek a támogatására buzdítanak majd a megyében.

Szerdán derült ki, hogy a Békés megyei SZDSZ arról tárgyal a helyi MDF-fel, hogy egyes jelöltjei az MDF színeiben indulnának. Szintén szerdán közölte az SZDSZ somogyi szervezete, hogy nem kötnek választási megállapodást az MDF-fel.

A két párt választási együttműködési szándékát január közepén ismerte el Herényi Károly, az MDF alelnöke. Herényi szerint az MDF megyei szervezetei maguk dönthetik el, hogy együttműködnek-e az SZDSZ-szel, pártszintű együttműködés nem lesz.

A két párt Budapesten közösen indít egyéni jelölteket a választáson, a 32 fővárosi választókerületből 17-ben SZDSZ-es politikus indul az MDF jelöltjeként. Az együttműködés több konfliktust okozott az MDF-en belül.