Orbánnal egyszerre értékel az MSZP-s Szanyi Tibor is

Vágólapra másolva!
Egy újlipótvárosi utcasarkon Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő is értékelő beszédet tart péntek délután - párhuzamosan Orbán Viktor Fidesz-elnökkel. A politikus komoly beszéddel készül, még ha viccnek is szánták az eseményt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Fidesz-elnök országértékelő beszédével pontosan egy időben egy szocialista országgyűlési képviselő, Szanyi Tibor is arra készül, hogy értékelje az elmúlt év történéseit. A Táncsics Mihály Alapítvány által fenntartott kapcsolat.hu-n meghirdetett eseményt Szanyi pénteken három órára, egy újlipótvárosi utcasarokra hirdette meg.

"Értékelni kívánom a 2009-es egész, és a 2010-es eddigi esztendőt" - olvasható a szocialista politikus blogjában. Az [origo] kérdésére elmondta, a kapcsolat.hu viccnek szánhatta, hogy felkérte az évértékelésre, de ő komolyan vette a kérést és részletesen végig fogja venni az elmúlt időszak történéseit. Annyit árult el az évértékelő beszéd tartalmáról, hogy nemcsak a kormánypárt elmúlt évben végzett tevékenységéről fog szólni, de a "disznóságokat" sem hallgatja el. "Mindkét oldal disznóságait számba veszem" - ígérte Szanyi.

Az évértékelés után - amelyet az alapítvány honlapja online közvetíteni fog - a politikus beszélgetni szeretne az érdeklődőkkel.

Orbán Viktor pénteken 15 órától tartja szokásos éves országértékelő beszédét a Millenáris Park Teátrumában. Az ellenzéki párt elnöke először 1999-ben értékelte Magyarország előző évét és az ország helyzetét, a mostani lesz a 12. alkalom. (A beszédet az [origo] élőben közvetíti, kvízünket a korábbi beszédekről itt elovashatja.)