Olcsó internetet is ígér majd programjában Mesterházy

Vágólapra másolva!
Miniszterelnök-jelölti programot hirdet szombaton Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje. A programban szerepel majd többek között a megfizethető, gyors internet-elérés mindenkinek, ingyen tankönyv és egy új, ötven százalékos szja-kulcs bevezetése a magas jövedelműeknek.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje miniszterelnök-jelölti programot hirdet szombaton, a párt SYMA-csarnokban tartott országos kampánynyitóján. A programról hosszan tárgyalt kedden a párt országos választási bizottsága - tudta meg az MTI szocialista forrásokból.

A kampányrendezvény főszereplője Mesterházy lesz, a szocialisták arra építenek majd, hogy az MSZP az egyetlen politikai erő, amely meg tudja akadályozni Orbán Viktor és a Fidesz "túlhatalmát".

A miniszterelnök-jelölti programban az ígéretek között szerepel majd a 2011-ben lejáró földvásárlási moratórium további három évvel történő meghosszabbítása, a szakiskolai ösztöndíj bevezetése, a nyugdíjasokat érintő intézkedések, vagy az, hogy 2014-re minden magyar állampolgárnak lakhelytől függetlenül, állampolgári jogon, megfizethető áron elérhetővé kell tenni a gyors internet-elérést.

Az MTI szerint szerepel a programban egy ötven százalékos szja-kulcs bevezetése a havi másfél millió forint feletti jövedelemmel rendelkezők esetében és a deviza-átváltásokra kivetett, úgynevezett Tobin-adó bevezetése.

Több oktatási javaslat is van a programban: a szocialisták ingyenessé tennék - interneten keresztül - a tankönyveket a közoktatás mind a 12 évfolyamán, bevezetnék a nemzeti nyelvtanulási programot, amelynek keretében ingyenesen biztosítanák a 35 év felettieknek egy idegen nyelv megtanulását.

A szocialista miniszterelnök-jelölt választási ígéretei között lesz várhatóan, hogy 2011-től ingyenes étkezést vezetnének be a 8. osztályos rászoruló gyerekeknek is, utána pedig folyamatosan kiterjesztenék ezt a felsőbb osztályokra.

Új, eddig nem ismert elem az elzárt kistelepüléseken élők munkába járásnak könnyítése, amely szerint az 1200 fősnél kisebb településeknek forrást biztosítanának ahhoz, hogy erre a célra járművet vegyenek. A Rend és biztonság program folytatásaként a korábban nyugdíjba vonult rendőrök egy részét visszahívnák, így 300 fővel bővülhetne az állomány.