Mesterházy újra vitára hívja a fideszeseket

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila újra vitára hívta Orbán Viktort és a Fidesz szakpolitikusait. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje többek között az egészségügy, az oktatás, a gazdaságpolitika és a nemzetpolitika kérdéseit vitatná meg a Fidesszel.
Vágólapra másolva!

Videóüzenetben hívta vitára Mesterházy Attila az MSZP nevében Orbán Viktort és a Fidesz szakpolitikusait. A rövid felhívás szerint nyolc nagy témában szeretne a nyilvánosság előtt vitázni: gazdaságpolitikáról (a kis- és középvállalkozások támogatásáról, munkahelyteremtésről), fejlesztéspolitikáról, a nyugdíjról és egyéb szociális ügyekről, kül- és nemzetpolitikáról, egészségügyről, az oktatás és kultúra kérdéseiről, a hétköznapok biztonságáról és a demokratikus intézményrendszer védelméről, valamint az agráriumról, vidékfejlesztésről.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje arra kéri Orbán Viktort, jelölje ki azokat a szakpolitikusokat, akik február 22. és március 15. között hajlandók vitatkozni ezekről a támákról az MSZP képviselőivel.

http://www.youtube.com/v/N4ayvFVkR-8&hl=en_US&fs=1&

Korábban már Mesterházy és Bokros Lajos is miniszterelnök-jelölti vitára hívta Orbán Viktort. A Fidesz egyelőre mindkét megkereséstől elzárkózott, Szijjártó Péter Bokrosnak azt írta, hogy előbb Mesterházy Attilával rendezze le vitáját. "Döntsék el, ki a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Amíg ez nem történik meg, idő előtti Bokros vita-kezdeményezése" - írta a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Orbán Viktor egy hete a TV2-nek adott interjúban arra a kérdésre, hogy az elutasítások azt jelentik-e, hogy idén nem lesz miniszterelnök-jelölti vita azt válaszolta, hogy még nem döntöttek a kérdésben. A vita a kampányhoz tartozik, mondta, a Fidesz kampánya pedig csak március 15-én indul, ezért az azt megelőző napokban dönt majd az elnökség a kérdésben.