Ál kopogtatócédula-gyűjtőket fogtak Pesten

Vágólapra másolva!
Választás rendje elleni bűncselekménnyel gyanúsítják azt a három nőt, akik megbízólevél és fényképes igazolvány nélkül akartak kopogtatócédulát gyűjteni a Fidesz nevében. Tevékenységükről egy IX. kerületi lakó értesítette a rendőrséget, és a járőrök hamar elfogták őket. Azt még nem tudni, valójában melyik pártnak gyűjtöttek.
Vágólapra másolva!

A Fidesz nevében gyűjtött kopogtatócédulákat kedden Budapesten három nő, akiknél semmiféle megbízólevél, sem a gyűjtéshez szükséges igazolvány nem volt. A három nőről egy IX. kerületi lakó tett bejelentést. Tőle is ajánlószelvényt akartak, de hiába kérte, nem mutattak fel neki semmilyen igazolványt.

A BRFK szerint kedden kora délután kaptak bejelentést a gyanús kopogtatócédula-gyűjtőkről, egy Mester utcai lakótól. A ferencvárosi rendőrök a bejelentő által adott személyleírás alapján még a Mester utcában elfogták a nőket, akik a rendőrök kérésére sem mutattak fel megbízólevelet, vagy igazolványt, ezért előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Választás, népszavazás, népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt indult ellenük büntetőeljárás. Szabadlábon védekezhetnek. Azt még vizsgálják, hogy valójában melyik pártnak gyűjtöttek ajánlószelvényeket.