Választási csalás gyanújával jelentették fel az MDF kopogtatócédula-rekorderét

Vágólapra másolva!
Választási csalás gyanúja miatt tettek feljelentést Sopronban egy MDF-es képviselőjelölt ellen, aki a gyanú szerint üres ajánlószelvényeket töltetett ki munkatársaival, és pénzért is vett kopogtatócédulákat - írja a Kisalföld.hu. Nagy Tamás volt az első jelölt, aki Sopronban összeszedte a szükséges mennyiségű ajánlást. A politikus tagadja a vádakat, a rendőrség büntetőeljárást indított.
Vágólapra másolva!

Választási csalás bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság egy soproni feljelentés miatt, amely többek között ajánlószelvények vásárlásával gyanúsított meg egy helyi MDF-es jelöltet. Nagy Tamás országgyűlési képviselőjelölt ellen a soproni rendőrkapitányságon tett valaki írásos bejelentést - írja a Kisalföld.hu regionális hírportál. Nagy volt az első jelölt Sopronban, aki összegyűjtötte a szükséges mennyiségű ajánlást, mindössze 2-3 nap alatt.

A jelölt ellen tett feljelentésben Nagyot választási csalással gyanúsítják meg, mivel a bejelentés szerint a képviselőjelölt darabonként 300 forintért vásárolt ajánlószelvényeket - írja a Kisalföld.hu. A feljelentő szerint Nagy kitöltetlen ajánlószelvényeket adott egyik beosztottjának és arra utasította őt, hogy a teljesen üres ajánlószelvényeket töltse ki és írja alá egy adatlista alapján.

"Választási csalás bűncselekmény gyanúja esetében a megyei rendőr-főkapitányság az illetékes: az említett ügyben büntetőeljárás keretében tisztázzuk a körülményeket" - erősítette meg a regionális lapnak a feljelentésről szóló információt Kálmán Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Nagy Tamás a lap szerint tőlük értesült a feljelentésről és visszautasította a vádakat. "Teljesen nemtelennek és megalapozatlannak tartom a vádakat, hiszen az ajánlószelvényeket két-, háromhetes előzetes egyeztetések után, alig három nap alatt gyűjtöttem össze támogatóimtól" - nyilatkozta a jelölt, aki állította: az ajánlásokért soha egyetlen fillért nem fizetett.

Nagy szerint a vádaskodás azért életszerűtlen, mert az EP-választásoknál is kétezer ajánlást gyűjtött össze. Most három nap alatt közel ezer szelvényt gyűjtött a szükséges 750 helyett - mondta. A jelölt még február közepén jelentette be, hogy a helyi jelöltek közül elsőként szedte össze a szükséges ajánlásokat. Nagy egyébként február 16-án egy sajtótájékoztatón azt sürgette, hogy a parlamenti pártoknak ne kelljen kopogtatócédulát gyűjteniük, hiszen már bizonyították, hogy "komoly politikai szervezetek".