Nem akar képviselő lenni a polgári körök felelőse

Vágólapra másolva!
Nem akar parlamenti képviselő lenni a polgári körök felelőse, Bíró Ildikó. A polgári köröket a 2002-es választás után hívta össze a Fidesz, hogy egyben tartsa szavazóit.
Vágólapra másolva!

Visszavonul a nagypolitikától Bíró Ildikó, a polgári körök felelőse - írja a Népszabadság. Bíró, aki 2006 óta a Fidesz képviselője, a választások után nem akar parlamenti képviselő lenni.

Az [origo] február közepén tudta meg, hogy Bíró nem indul, akkor azonban sem ő, sem a Fidesz nem kívánta kommentálni értesülésünket (Bíróról és a többi kimaradüó képviselőről itt olvashat bővebben). Bíró a lapnak azt mondta, ősszel jelezte Orbán Viktor Fidesz-elnöknek és Kövér Lászlónak, a Fidesz választmányi elnökének, hogy nem kíván tovább politizálni, nem akar szerepelni a párt választási listáján.

A művelődésszervező végzettségű Bíró azt mondta, szeretne újra szakmájában dolgozni, bár megjegyezte azt is, hogy az új kormány tartogathat számára feladatokat ezen a területen. "Akkor léptem a Fideszbe, amikor méltánytalanul, vesztesen került ki a 2002-es választásból. Most, mikor a Fidesznek áll a győzelmi zászló, hátrébb vonulok" - mondta a Népszabadságnak.

A polgári körök mozgatlmát a 2002-es választások után hirdette meg a Fidesz. A mozgalom lényege az volt, hogy egyben tartsa a fideszes szavazókat. Bíró Ildikó 2007 nyarán lett Orbán felkérésére a polgári körök koordinátora.