A Jobbik miatt kezdi hamarabb gyűlését az MSZP

Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezett időpontnál másfél órával korábban kezdi március 15-i nagygyűlését az MSZP. Az esemény helyszíne - a belvárosi Pilvax köz - nem változik. A párt az MSZP és a Fidesz rendezvényével is el akarta kerülni az ütközést.
Vágólapra másolva!

Módosította 2010. március 15-i rendezvényének kezdési időpontját az MSZP. Az eredetileg tervezett délután 3 óra helyett délután fél 1-kor kezdődik az esemény, és 2 óráig mindenképpen véget ér. A helyszín változatlan: Budapesten az V. kerületben, a Kammermayer Károly téren a Városház utca, a Pilvax köz és Gerlóczy utcák sarkán mond beszédet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt - közölte az MSZP.

Az MSZP szóvivője, Budai Bernadett azzal indokolta a változtatást, hogy a párt nem akarta, hogy a Jobbik rendezvényével ütközzön az esemény, mert "szerencsésnek tartják, ha a két párt időben és térben is elkülönül egymástól". A Jobbik a pesti belvárosban, a Pilvax köztől néhány saroknyira, a Deák téren tartja ünnepi nagygyűlését 15 órakor.

Korábban a Fidesz is az egymáshoz túl közel eső gyűlések miatt változtatta meg saját összejövetelének helyszínét. Szerdán bejelentették, hogy az Erzsébet híd pesti hídfője helyett az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György-szobornál tartják kampánynyitó nagygyűlésüket és ünnepi megemlékezésüket mondván, nem akarják kockáztatni a velük ünneplők nyugalmát, biztonságát. Budai szerint az MSZP azért is módosította az időpontot, mert szerette volna, ha a Fidesz rendezvényével sem ütköznek.