Volt adószakértő lett a Jobbik külügyminiszter-jelöltje

Vágólapra másolva!
Kínával, Oroszországgal, Kazahsztánnal és Törökországgal fűzné szorosabbra a kapcsolatokat Gyöngyösi Márton, a Jobbik külügyminiszter-jelöltje, aki pénteken mutatkozott be. Újragondolnák a lisszaboni szerződést is.
Vágólapra másolva!

Nemzeti érdekű és keleti testvéri kötelékeken alapuló külpolitikát ígért pártja nevében a Jobbik pénteken bemutatott külügyi és külgazdasági miniszterjelöltje. Gyöngyösi Márton a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: "a külpolitika akkor a legsikeresebb, ha nem pillanatnyi taktika határozza meg az irányát, hanem a testvéri kötelékek".

Gyöngyösi, az Ernst&Young egykori adószakértője szerint az új keleti külpolitika irányát Kína, Oroszország, Kazahsztán és Törökország határozná meg, de a Jobbik az arab világ felé nyitást is nagyon fontosnak tartja.

A Jobbik a lisszaboni szerződés és Magyarország kapcsolatának radikális újragondolását is tervezi parlamentbe kerülése esetén, mivel az európai dokumentum magyarországi aláírása "teljes mértékben antidemokratikus volt" - közölte Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje.