Egy csokor szegfű miatt kapott össze egy MSZP-s és egy fideszes politikus

Vágólapra másolva!
Szegfűt akart osztani nőnapon Oláh Lajos MSZP-s képviselő Mikepércsen, amiért területfoglalási díjat kért tőle a helyi fideszes polgármester - állítja Oláh. Tímár Zoltán polgármester szerint a virágosztás megtörtént, amiről fényképeket is készíttetett, és várja az összeget.
Vágólapra másolva!

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 7-es számú választókerületi jelöltje, Oláh Lajos államtitkár nőnap alkalmából választókerületének 9-10 településén tervezett szegfűt osztani. "Ez nálunk hagyomány" - mondta az [origo]-nak Oláh.

"Mivel a mikepércsi polgármesterrel, Tímár Zoltánnal meglehetősen rossz a viszonyom, ezért az esetleges konfliktust elkerülendő, előzetes területfoglalási engedélyt is kértünk hétfő délelőtt 11-re"- mondta Oláh. Azt állította, három perccel 11 után kapták meg a választ, amely szerint csak 1,5 millió forint ellenében kapnak engedélyt a kitelepülésre.

Oláh szerint soha nem fordult elő vele hasonló, és Tímárhoz fűződő rossz viszonyával magyarázta az esetet. Azt mondta, hogy fényképeket is akartak készíteni, és végül a virágokat is kiosztották az embereknek. Oláh panaszt tett az Országos Választási Bizottságnál.

Tímár Zoltán szerint az ügynek csak egy olvasata van: az önkormányzat által a 2006-ban, közterület foglalásról szóló rendelete alapján jogosan jártak el, mert 14 olyan különböző rendezvény van, amit 15 nappal korábban be kell jelenteni (állítása szerint ők pénteken kapták meg a kitelepülési engedélyt).

"Így is rendkívüli méltányosságot gyakoroltunk, mert hétfő délelőttre döntést hoztunk" - mondta Tímár, majd hozzátette: mivel 5 ember volt és egy transzparens, ezért hatszor 250 ezer, azaz másfél millió forintba került volna az engedély megadása.

"Soha nem járt még nálunk Oláh. Néhányan elfogadták tőle a virágot, de többen felháborodva jöttek be hozzám" - folytatta Tímár, aki szerint a képviselőjelölt "a budapesti Rózsadombon tölti idejét". "Az önkormányzat dokumentálta virágosztást, és várja, hogy befizessék az összeget"- mondta Tímár, aki szerint bírósághoz fordulnak, ha ez nem történik meg.