Az MSZP lemondott a szakpolitikai vitasorozatról

Vágólapra másolva!
Mivel fideszes politikus nem jelent meg az MSZP által kezdeményezett szakpolitikai vitasorozat első állomásán kedden, a szocialisták letettek arról, hogy folytassák a vitasorozatot. A Fidesz már a meghívás után, február közepén közölte, hogy nem fognak részt venni szakpolitikai vitákon.
Vágólapra másolva!

Miután az MSZP által kezdeményezett vitasorozat első állomására kedden a Fidesz nem küldött szakpolitikust, a szocialisták szerdán már nem folytatják a vitát. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője azt mondta: nem fogják a "bolondját járatni" a szakpolitikusaikkal.

Budai szerint bár a Fidesz már a hétvégén elutasította a vitakezdeményezésüket, az utolsó pillanatig bíztak abban, hogy a vita helyszínén mégis megjelenik az ellenzéki párt szakpolitikusa, de nem így történt. Korózs Lajos szociális államtitkár fideszes vitapartner híján az MSZP nyugdíjpolitikájáról beszélt a budapesti Pallas Páholyba meghirdetett szakpolitikusi vita első állomásán kedd délelőtt. "A keddi nap egyértelművé tette, hogy a Fidesz nem programképes és nem vitaképes" - jelentette ki az MSZP-s szóvivő.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje február 17-én, a Facebook közösségi portálon közzétett videoüzenetében jelentette be, hogy nyilvános szakmapolitikai vitát kezdeményez. Ebben a Fidesz elnökéhez, Orbán Viktorhoz beszélt, azt kérve tőle, hogy jelölje ki azokat a szakpolitikusokat, akik ezen időszak alatt hajlandóak vitatkozni a szocialistákkal.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője akkor úgy reagált: mielőtt programvitát kezdeményez, Mesterházynak előbb rendet kellene tennie a baloldalon, a pártjában és a fejében. Először is például tisztázzák Bokros Lajossal, az MDF kormányfőjelöltjével, hogy kettejük közül ki a baloldal jelöltje - mondta.

Orbán Viktor néhány nappal később - amikor a budapesti vállalkozókkal találkozott - azt mondta: nem új szakpolitikai programok kellenek, "azokkal tele van a padlás", hanem új politikára, másfajta gondolkodásra van szükség. Az iparkamara rendezvényén pedig azt mondta: "nem szakpolitikai vitákra van szükségünk", hanem új irányt kell szabni a gazdaság számára; a gazdaság talpra állításához szerinte nem elméletek kellenek, hanem "harminc markos legény".