Nem mutogatja ajánlószelvényeit a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz azt állítja, több mint kétmillió kopogtatócédulát gyűjtött össze. A cédulák valószínűleg nincsenek egy helyen, de Budapesten így is rengeteg lehet belőlük. Szerettük volna megnézni, hogyan fest ennyi ajánlószelvény egy helyen, de a párt nem kívánta megmutatni az ajánlószelvényeket.
Vágólapra másolva!

Több mint kétmillió ajánlószelvényt gyűjtött eddig össze a Fidesz Nyitrai Zsolt operatív igazgató keddi bejelentése szerint. A rengeteg kopogtatócédula valószínűleg nincs egy helyen, mert minden jelöltnek a helyi választási bizottságnál kell leadnia a sajátjait, Budapesten azonban feltehetően így is rengeteg cédula van egy helyen, mivel itt lakik a választójoggal rendelkező polgárok közel ötöde.

Az [origo] szerette volna megnézni, hogy fest ennyi ajánlószelvény egy helyen, de a Fidesz sajtóosztályán azt mondták, erre nincs lehetőség. Azt nem indokolták meg, hogy miért. Próbáltuk megkérdezni Nyitrai Zsoltot is, de ő nem reagált telefonos megkereséseinkre.

Egy jelölt akkor indulhat a választáson egyéniben, ha legalább 750 ajánlószelvényt összegyűjt, de a Fidesz korábban bejelentette: legalább kétmillió darabot szeretnének gyűjteni. Kilenc nappal a jelöltállítás vége előtt az Országos Választási Bizottság adatai szerint eddig 141 fideszes és KDNP-s politikus adta le ajánlószelvényeit, közülük az OVB 82 jelöltet nyilvántartásba vett, azaz igazolta, hogy az ajánlások érvényesek. Nyitrai szerint ezen a héten minden Fidesz-KDNP-s jelölt leadja az induláshoz szükséges ajánlószelvényt a helyi választási irodáknál.