Segélykiáltást küldött választóinak Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
Az MDF támogatására kérleli a választókat Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt csütörtöki közleményében. Dávid a közleményben azt írja, még nem minden választókerületben gyűlt össze a párt indulásához elegendő ajánlószelvény, de szerinte még nem késő. A pártelnök hétfőn még bizakodó volt.
Vágólapra másolva!

"Még nem késő! Minden ajánlószelvény számít, van ésszerű választás!" címmel adott ki közleményt Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön. Dávid arra kéri a választópolgárokat, hogy ajánlószelvényükkel támogassák az MDF budapesti jelöltjeit. Mint írta, még nem gyűlt össze minden választókerületben a párt indulásához szükséges mennyiségű ajánlószelvény.

A párt mindenkire számít, aki nem éri be egy hárompárti, MSZP-Jobbik-Fidesz alkotta parlamenttel - áll a közleményben. Ez a törekvésük azonban nehézségekbe ütközik - írja Dávid, aki szerint "az MDF módszeres fojtogatása" zajlik.

"A jelenlegi gazdasági és politikai helyzetben kimondottan káros hatásokkal járna, ha az ország egészét érintő döntéseket egy gyengélkedő, megtépázott erejű szocialista párt, egy túlzottan magabiztos, protekcionista, populista néppárt és egy hangos, vállalhatatlan, ember és Európa ellenes eszméket hirdető szélsőjobboldali párt hozná meg" - írja Dávid.

Hétfőn még bizakodott Dávid

Dávid Ibolya hétfői közleményében még azt állította, hogy a legtöbb MDF-es jelöltnek alig pár tucat cédula hiányzik a jelöltséghez. A jelöltállításhoz jelöltenként 750 kopogtatócédulára van szükség. Az [origo]-nak több MDF-es forrás is egybehangzóan állította kedden, hogy az MDF legtöbb budapesti jelöltje messze van még a 750 cédulától (erről itt olvashat bővebben).

Az MDF csütörtökön fél 12-ig, az Országos Választási Iroda adatai szerint a 32 budapesti körzetből mindössze 3-ban tudott jelöltet állítani. Az MDF Budapesten az SZDSZ-szel szövetségben indul, az eredeti elképzelés szerint 18 körzetben indult volna SZDSZ-es, 14-ben pedig MDF-es jelölt, de kedden este az egyik szabad demokrata politikus visszalépett a jelöltségtől és helyére egy MDF-est állítottak.

A párt országosan sem áll jól, a 176 egyéni körzetből csütörtökig mindössze 33-ben tudott egyéni jelöltet állítani (közülük 29 MDF-es politikus, 4 pedig az SZDSZ-szel közös induló). A jelöltek március 19-éig gyűjthetik a kopogtatócédulákat.